Skocz do zawartości

Dziwna Sytuacja Z I-94, Bedzie Problem?

rafalbrandys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kontrola paszportowa przy wyjeździe? Pierwsze słyszę.

Zartujesz, nie? Nawet teraz stoisz w kolejce do kontroli paszportu, tyle ze nie dzieje sie to juz przy okienku a na stojąco, zanim skierują Cie na przeswietlanie bagażu i bramki bezpieczeństwa. No i teraz juz jest to tylko zetknięcie, wczesniej to wlasnie było dłużej i wtedy zabierali I-94

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Chyba Ty zartujesz.... Nie ma zadnej kontroli paszportu przez CBP, paszporty - jezeli w ogole - sprawdza TSA przed kontrola bezpieczenstwa...

Napisano

Zartujesz, nie? Nawet teraz stoisz w kolejce do kontroli paszportu, tyle ze nie dzieje sie to juz przy okienku a na stojąco, zanim skierują Cie na przeswietlanie bagażu i bramki bezpieczeństwa. No i teraz juz jest to tylko zetknięcie, wczesniej to wlasnie było dłużej i wtedy zabierali I-94

Widzisz, ja pokazuje prawo jazdy na pierwszym locie bo lecę z zadupia i lotów międzynarodowych i tak nie ma :-P Przed każdym lotem wypinałem i - 94 samodzielnie i oddawałem na gejcie. Zresztą czasem przypominali o oddaniu.

Kzielu Ci już na resztę odpowiedział. :-)

Napisano

no widzisz a ja NIGDY (a trochę tych podróży do US miałam) samodzielnie nie oddawałam I-94 . Mało tego, nawet nie byłam za specjalnie świadoma, że należy tego pilnować. Oczywiście mowa tu o moich podróżach prywatnych a nie służbowych bo na służbowych w ogóle I-94 nie miałam. Zawsze zabierał mi to gościu przed kontrolą bezpieczeństwa (idc czy to CBP czy TSA) Dopiero przy ostatniej podróży zrobił to koleś który odprawiał mnie na odpr bagażowo-biletowej co mnie trochę zdziwiło.

Napisano

I tak generalnie temat po ptakach, bo I-94 przechodzi do lamusa, ale już tak w ramach luźnej konwersacji powiem, że nosiłem I-94 oddzielnie, bo albo musiałem na potrzeby USCIS kopiować i wpięty trochę trudno, oddawałem paszport do innych ambasad po wizy (czemu nikt nie krzyczy o zniesienie wiz dla Polaków do Ghany;) czy agencji i nie chciałem, żeby się zawieruszył, i generalnie ten odcinek mi się w paszporcie nie mieścił, a ja esteta jestem. ;) Jednak nigdy nikt mnie nie spytał na wyjeździe: stary, gdzie twój I-94? :)

Napisano

Teraz sobie przypomnialem jeszcze ze na dole na I-94 na drugiej stronie (czytam teraz ze nie wolno nic pisac na drugiej stronie) podalem date wlotu, numer lotu i nazwe przewoznika, a pisze departure report (czyli o odlocie), wypelnilem bo stewardesa powiedziala ze mam wpisac, w zmeczeniu i lekkim stresie zrobilem to. Czy moga byc przez to problemy? Beda wiedzieli kiedy wlecialem i wylecialem, bo jak sie tym zasugeruja to bedzie ze bylem 1 dzien w USA a nie 2,5 tyg

http://govisa.files....2011/05/i94.png (pisze don't forget tylko ze ja podalem dane wlotu nie wylotu)

Czytalem jakis artykul z 2010 ze jezeli nie oddamy I-94 to nie beda wiedzieli ze opuscilismy USA, a na stronie ambasady pisze ze nie musimy nawet odsylac go bo i tak wiedza ze wylecielismy. Czy w razie blednego podania daty na I-94 myslicie ze oni sie ta karteczke sugeruja w ogóle??

Napisano

Tylko ze ja wyplenialem go jakies 2,5 tyg temu i popelnilem ten blad wypelniajac z drugiej strony na dole date wlotu, jakie lotnikso i linie lotnicze a chyba trzeba bylo dac wylotu dane. Stewardesa sama nie wiedziala ale powiedziala zeby wypelnic. Moga byc z tego problemy?

Napisano

Kiedyś nie oddałem , dawno dawno temu po powrocie do kraju wyrzuciłem taki dziwny świstek z paszportu bo mi się nie podobał :) .To mnie chyba ze dwa razy potem podczas wjazdu pytali na jak długo przylatuję i jak długo byłem ostatnim razem .Nie przejmuj się nie stresuj się na wycieczce powodzenia rafalbrandys

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...