Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chodzi mi o to, że jeżeli pilkarzyk9 wysłał wraz ze swoim DSP-122, DS-230 Part I and II również DS-230, Part I and II dla żony, to na powiadomieniu będzie również nazwisko żony

http://www.travel.state.gov/visa/visa_4759.html

Czyli z tego mam rozumieć iż rodzina trzy osobowa ma wysłać do KCC:

1. Głowny wnioskodawca DSP-122 i DS-230 Part I and II + 2 komplety zdjęć

2. Współmałżonek DS-230 Part I and II + 2 komplety zdjęć

3. Dziecko DS-230 Part I and II + 2 komplety zdjęć

???

Wydawało mi się że tylko główny wnioskodawca wysyła DSP-122 i DS-230 Part I and II + 2 komplety zdjęć wszystkich członków rodziny.

Czy głowny wnioskodawca wypełnia za członków rodziny DS-230 Part I and II i kto się na nich podpisuje ?

Pzdr.

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czyli z tego mam rozumieć iż rodzina trzy osobowa ma wysłać do KCC:

1. Głowny wnioskodawca DSP-122 i DS-230 Part I and II + 2 komplety zdjęć

2. Współmałżonek DS-230 Part I and II + 2 komplety zdjęć

3. Dziecko DS-230 Part I and II + 2 komplety zdjęć

???

Wydawało mi się że tylko główny wnioskodawca wysyła DSP-122 i DS-230 Part I and II + 2 komplety zdjęć wszystkich członków rodziny.

Czy głowny wnioskodawca wypełnia za członków rodziny DS-230 Part I and II i kto się na nich podpisuje ?

Pzdr.

Tak, zgadza się!

zdjęcia - 1 komplet (2 zdjęcia)

Główny wnioskodawca nie wypełnia formularzy za nikogo, członkowie sami wypełniają i się podpisują

Wejdź na podany przez mnie link: http://www.travel.st.../visa_4759.html

"Application for Immigrant Visa and Alien Registration, Form DS-230, Part I and II: The principal applicant and all family members applying for a diversity visa must submit both Part I and II. "

Za dziecko podpisuje rodzic.

Napisano

Tak, zgadza się!

zdjęcia - 1 komplet (2 zdjęcia)

Główny wnioskodawca nie wypełnia formularzy za nikogo, członkowie sami wypełniają i się podpisują

Wejdź na podany przez mnie link: http://www.travel.st.../visa_4759.html

"Application for Immigrant Visa and Alien Registration, Form DS-230, Part I and II: The principal applicant and all family members applying for a diversity visa must submit both Part I and II. "

Za dziecko podpisuje rodzic.

Tak, tak 1 komplet (2 zdjęcia) na każde DS-230 Part I and II

Dzięki

Napisano

IMHO, Jeśli biuletyn zachowa obecną średnią prędkość 3300 na miesiąc to CN do 16500 na ten miesiąc.

Generalnie powinien nastąpić jakiś duży skok gdzieś, do ~ 20000 jeśli chcą realizować prognozę w okolicy CN 50k.

Nie wiem czy to nastąpi teraz czy w ogóle nastąpi, bo biuletyn spadł do realizacji mniej niż 40K CN’ów a to bardzo mało jak na tak wysokie CN’y w Europie.

Opytmalna prędkość CN w DV to 3500 na miesiąc, czyli może CN 17500 na ten miesiąc a może wielki skok. Sam nie wiem. Jakie są wasze opinie ?

Pzdr.

Napisano

Ja liczę na to że przekroczy 16k i jednocześnie mały skok dla AF. W przeciągu tygodnia będą nieoficjalne numery.

Ja 16k obstawiałem na styczeń ale się grubo pomyliłem.

myślę że tym razem CN przeskoczą ponad 16 a moze i 17k.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...