Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hmm mąż miał dokument że już ma pracę zapewnioną po przyjeździe z ubezpieczeniem. Ja jestem w ciąży to była nasza życiowa szansa mam tam rodzinę mieliśmy wszystkie dokumenty + sponsoring babci , dziadka , cioci i wujka

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

hmm mąż miał dokument że już ma pracę zapewnioną po przyjeździe z ubezpieczeniem. Ja jestem w ciąży to była nasza życiowa szansa mam tam rodzinę mieliśmy wszystkie dokumenty + sponsoring babci , dziadka , cioci i wujka

Tym bardziej przykre jest, że nikt z Waszej rodziny nie doczytał się, że nie spełniacie minimum wymagań.

Bo zakładam, że nawet jeśli Wy nie znacie angielskiego, to oni znają i byli w stanie zaznajomić się z wymaganiami loterii, skoro pomagali Wam w wypełnianiu wszystkich papierów...

Napisano

wymogi sa i tego sie trzyma Konsul ,,wiele razy na tym forum pisalismy ze KCC zbiera aby dokumenty a nie mowi kto ma wize otrzymac a kto nie.

a co na to Twoja Ciocia,pomagala Wam we wszystkim czy tylko aby znalesc pracodawce?

Napisano

ja tak z czystej ciekawości, nie sprawdzałam bo my mamy wyższe i tak. wpisuje tam GIS ( mój zawód) i gdzie wy macie tam jakieś rangi czy grupy? jest tylko słoneczko i listek.

Monkaa masz racje nie denerwuj się. Nie teraz to innym razem albo w inny sposób. Może mężowi uda się dostać inna wizę... np. pracowniczą skoro prace ma już tam załatwioną.

Napisano

Ja się za to obawiam, że konsul może mnie odrzucić z powodu niewystarczających środków finansowych zabezpieczających przetrwanie do momentu podjęcia pierwszej pracy. Nie mam w USA nikogo, nikt nie wystawi Affidavit of Support a studentowi ciężko odłożyć sensowne pieniądze na start w USA.

Napisano

ja tak z czystej ciekawości, nie sprawdzałam bo my mamy wyższe i tak. wpisuje tam GIS ( mój zawód) i gdzie wy macie tam jakieś rangi czy grupy? jest tylko słoneczko i listek.

Na dole, w strefie "Job Zone".

Napisano

a dobra już doczytałam i znalazłam ;) mam 4 i SVP Range (7.0 to < 8.0) to chyba dobrze;)

My też nie jedziemy tam z nie wiadomo jakim majątkiem. Całe szczescie mamy gdzie sie zatrzymać. Ale konsul chyba nie sprawdza tego jakoś specjalnie z tego co czytałam tutaj

Napisano

a dobra już doczytałam i znalazłam ;) mam 4 i SVP Range (7.0 to < 8.0) to chyba dobrze;)

A czy to jest tak istotne w przypadku gdy się posiada wymagane średnie wykształcenie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...