monkaa Napisano 31 Marca 2014 Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 hmm mąż miał dokument że już ma pracę zapewnioną po przyjeździe z ubezpieczeniem. Ja jestem w ciąży to była nasza życiowa szansa mam tam rodzinę mieliśmy wszystkie dokumenty + sponsoring babci , dziadka , cioci i wujka
serafina Napisano 31 Marca 2014 Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 Startujcie raz jeszcze tym razem Ty wyślij zgłoszenie, nie wiadomo, może znowu będziecie wylosowani
Joanna30 Napisano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 hmm mąż miał dokument że już ma pracę zapewnioną po przyjeździe z ubezpieczeniem. Ja jestem w ciąży to była nasza życiowa szansa mam tam rodzinę mieliśmy wszystkie dokumenty + sponsoring babci , dziadka , cioci i wujka Tym bardziej przykre jest, że nikt z Waszej rodziny nie doczytał się, że nie spełniacie minimum wymagań. Bo zakładam, że nawet jeśli Wy nie znacie angielskiego, to oni znają i byli w stanie zaznajomić się z wymaganiami loterii, skoro pomagali Wam w wypełnianiu wszystkich papierów...
monkaa Napisano 31 Marca 2014 Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 teraz już pozamiatane oczekujemy dzidziusia nie mogę się denerwować a dzisiejszy dzień to dosyć nerwówki
sly6 Napisano 31 Marca 2014 Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 wymogi sa i tego sie trzyma Konsul ,,wiele razy na tym forum pisalismy ze KCC zbiera aby dokumenty a nie mowi kto ma wize otrzymac a kto nie. a co na to Twoja Ciocia,pomagala Wam we wszystkim czy tylko aby znalesc pracodawce?
twilight_C Napisano 31 Marca 2014 Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 ja tak z czystej ciekawości, nie sprawdzałam bo my mamy wyższe i tak. wpisuje tam GIS ( mój zawód) i gdzie wy macie tam jakieś rangi czy grupy? jest tylko słoneczko i listek. Monkaa masz racje nie denerwuj się. Nie teraz to innym razem albo w inny sposób. Może mężowi uda się dostać inna wizę... np. pracowniczą skoro prace ma już tam załatwioną.
paradoox Napisano 31 Marca 2014 Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 Ja się za to obawiam, że konsul może mnie odrzucić z powodu niewystarczających środków finansowych zabezpieczających przetrwanie do momentu podjęcia pierwszej pracy. Nie mam w USA nikogo, nikt nie wystawi Affidavit of Support a studentowi ciężko odłożyć sensowne pieniądze na start w USA.
kzielu Napisano 31 Marca 2014 Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 ja tak z czystej ciekawości, nie sprawdzałam bo my mamy wyższe i tak. wpisuje tam GIS ( mój zawód) i gdzie wy macie tam jakieś rangi czy grupy? jest tylko słoneczko i listek. Na dole, w strefie "Job Zone".
twilight_C Napisano 31 Marca 2014 Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 a dobra już doczytałam i znalazłam mam 4 i SVP Range (7.0 to < 8.0) to chyba dobrze;) My też nie jedziemy tam z nie wiadomo jakim majątkiem. Całe szczescie mamy gdzie sie zatrzymać. Ale konsul chyba nie sprawdza tego jakoś specjalnie z tego co czytałam tutaj
serafina Napisano 31 Marca 2014 Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 a dobra już doczytałam i znalazłam mam 4 i SVP Range (7.0 to < 8.0) to chyba dobrze;) A czy to jest tak istotne w przypadku gdy się posiada wymagane średnie wykształcenie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.