runawaybrode Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Tak, dobze rozumiesz. Nie trzeba informować o wyjeździe do Polski, bo to nie jest zmiana adresu tylko wyjazd zagraniczny. Natomiast jeżeli zmieniasz swój adres zamieszkania (rezydencji) w USA to musisz USCiS poinformować wypełniając formularz na powyższej stronie. Dziękuję ! Bardzo mi pomogliście, jak już dostałam tą kartę nie chciałabym jej stracić Mam jeszcze pytanie dotyczące SSN. Wcześniej byłam w USA rok jak au pair i wtedy właśnie wyrobiłam sobie ten SSN gdzieś na forum ktoś wspomniał, że powinnam go zmienić bo to SSN na J1. Czy to prawda? Tak, ID z TNT to ten wydruk z kodem/kodami kreskowymi i numerem/numerami ID (jeden kod kreskowy+ jeden numer na jedną osobę). Co do tego, że w niektórych przypadkach decyzje zapadają jeszcze przed rozmową z konsulem, też jestem tego samego zdania. Po wstępnym sprawdzeniu dokumentów głównego aplikanta (mojej żony) otrzymaliśmy wydruk w języku polskim z zamieszczonymi na nim numerami naszych zielonych kart, oczym zostaliśmy poinformowani przez pracownika ambasady sprawdzającego dokumenty. Leci ktoś z Was do NYC w lipcu lub sierpniu 2014? Ja lecę, ale czekam na tanie bilety znaleźliście coś ?
grzesG Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Niestety nie działa forum immigration.com. Czy ktoś może dzwonił do KCC i pytał się o najnowszy VB ?Wiem, że użytkownicy tamtego forum tak robią i mają informację wcześniej.
Joanna30 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Dziękuję ! Bardzo mi pomogliście, jak już dostałam tą kartę nie chciałabym jej stracić Mam jeszcze pytanie dotyczące SSN. Wcześniej byłam w USA rok jak au pair i wtedy właśnie wyrobiłam sobie ten SSN gdzieś na forum ktoś wspomniał, że powinnam go zmienić bo to SSN na J1. Czy to prawda? Numer SSN jest jeden na całe życie
kasia-125 Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Niestety nie działa forum immigration.com. Czy ktoś może dzwonił do KCC i pytał się o najnowszy VB ? Wiem, że użytkownicy tamtego forum tak robią i mają informację wcześniej. Już działa, ale nie sprawdzałam czy ktoś dzwonił.
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 zle czytalas o numerze SSN jesli masz na kartce napisane ze musisz miec pozwoleniem na prace to wtedy wymieniasz ta kartke aby nie miec tego zapisu
serafina Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Niezły skok w numerach. Oj szykujcie się wszyscy nawet ci z grand mega hiper numerami
grzesG Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 Jeżeli tak dalej pójdzie to mogę rozmowy spodziewać się w lipcu )
kasia-125 Napisano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2014 nowe info ! Podobno EU jest 37700 wow jeżeli taki będzie to my się załapiemy :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.