indor Napisano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2013 Ciekawe kiedy beda wzywac z numerami 3xxxx w wzwyz
uslow Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Hej mądre głowy z tego forum Mam pytanie: czy myślicie że w USA łatwo znaleźć pracę jako nauczyciel lub asystent nauczyciela? Co prawda uczę angielskiego, oczywiście logiczne jest że nie będę nawet się pchała na takie stanowisko w US, ale może praca w primary school lub jeszcze niżej. Czy ktoś wie coś na temat studiów postgraduate z nauczania wczesnoszkolnego w USA? Ile to kosztuje, jak długo trwa, czy nawet mam szanse na dostanie się na takowe z moim podwójnym mgr (nie żebym się chwaliła....)? Dziękuję z góry za odpowiedzi Wstąp do zawodowej służby w US Army lub Gwardii Narodowej (słuzba przez 1 weekend w miesiącu po 3-4 miesięcznym szkoleiu unitarnym) a po zakończeniu kontraktu armia sfinansuje ci studia. Wyjdziesz z praktycznym angielskim, środkami na wykształcenie i zdobędziesz szacunek społeczny. Pracodawcy szcególnie państwowi doceniają tam byłych wojskowych. O opiece medycznej nie wspominam, ale to tez masz na koszt rządu USA podczas służby.
serafina Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Wstąp do zawodowej służby w US Army lub Gwardii Narodowej (słuzba przez 1 weekend w miesiącu po 3-4 miesięcznym szkoleiu unitarnym) a po zakończeniu kontraktu armia sfinansuje ci studia. Wyjdziesz z praktycznym angielskim, środkami na wykształcenie i zdobędziesz szacunek społeczny. Pracodawcy szcególnie państwowi doceniają tam byłych wojskowych. O opiece medycznej nie wspominam, ale to tez masz na koszt rządu USA podczas służby. Dziękuję za sugestię ale w tym wypadku raczej nie skorzystam.
satelitarna Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Kasia-125 pociesze Cię, ja mam 47xxx
indor Napisano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2013 Kasia-125 pociesze Cię, ja mam 47xxx Satelitarna...nie przejmuj sie ..znam goscia ktory mial 73xxx i jest juz w USA
sawi81 Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2013 Kto podpisuje się na formularzu DS 230 w przypadku 13 letniego dziecka ( 14 lat ukończy we wrześniu)? Rodzic czy dziecko? W ambasadzie Pani nie była do końca pewna.
satelitarna Napisano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2013 Zobaczymy, generalnie rozmowe bede miala raczej wiosna 2014, wczesniej nie licze, zreszta nawet byloby mi to na reke
viciu080 Napisano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2013 Napisałem do KCC czy dokumenty doszły i dostałem automatycznego maila zwrotnego na który mam nie odpowiadać. Czy odpowiedź przyjdzie jeszcze czy napisać jeszcze raz?
Joanna30 Napisano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2013 Dostałeś potwierdzenie, że otrzymali Twojego maila. Napiszesz jeszcze raz, to jeszcze raz takiego automatycznego maila dostaniesz. W tym automatycznym mailu nie napisali, kiedy ewentualnie możesz się spodziewać odpowiedzi na swoje pytanie?
viciu080 Napisano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2013 Dostałeś potwierdzenie, że otrzymali Twojego maila. Napiszesz jeszcze raz, to jeszcze raz takiego automatycznego maila dostaniesz. W tym automatycznym mailu nie napisali, kiedy ewentualnie możesz się spodziewać odpowiedzi na swoje pytanie? Nie. Napisali tylko że mam podać Case Number, imię i nazwisko i datę urodzenia i dlatego pytam czy jeszcze raz mam wysłać bo nie napisałem daty urodzenia w pierwszym mailu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.