leszekny Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 Gratulacje. Pewnie rozmawialiśmy z tym samym panem bo mieliśmy identyczne pytania. ps. Przypomniał mi się jeden chłopczyk i to jak po około dwóch godzinach czekania, wykrzyczał dość głośno: "mamo, a kiedy my wyjdziemy z tego więzienia?"
justka Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 Hej, jak nastroje wszystkich z numerami powyżej 36300 ??? Jeszcze tylko 2 biuletyny przed nami, być albo nie być .... Ja już tak czekam tego czerwca, żeby wiedzieć czy bedzie spotkanie w sierpniu. Straszna jest ta niepewność. Pozdrawiam Będzie będzie.Zobaczysz Pozdrawiam
paradoox Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 Hej, jak nastroje wszystkich z numerami powyżej 36300 ??? Jeszcze tylko 2 biuletyny przed nami, być albo nie być .... Ja już tak czekam tego czerwca, żeby wiedzieć czy bedzie spotkanie w sierpniu. Straszna jest ta niepewność. Pozdrawiam Ja też nie mogę się doczekać. Jestem dobrej myśli. Po cichu liczę na duży skok
czeslove Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 Ja też nie mogę się doczekać. Jestem dobrej myśli. Po cichu liczę na duży skok Liczymy, liczymy, ja już praktycznie wstrzymałem wszelkie funkcje życiowe:)...
martaloz Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 ile wczesniej przed wizyta u lekarza trzeba sie zarejestrowac?
uslow Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 Gratuluję wszystkim nowym posiadaczom promes zielonych kart
serafina Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 jakie dokumenty przetłumaczone przez tłumacza bierzecie do USA ? Które mogą się najbardziej przydać? Myślałam jedynie o birth certificate, który może będzie przydatny jak będę starała się o prawo jazdy w Kalifornii... Czy jeszcze jakieś inne mam zabrać (pomijam dyplomy)
uslow Napisano 23 Maja 2014 Zgłoś Napisano 23 Maja 2014 Jeśli chodzi o nostryfikację dyplomu ukończenia studiów, już zleciłem coś takiego bo mogę potrzebować zaraz po przybyciu. Moja nostryfikacja będzie przeprowadzona przez organizację NACES http://www.naces.org/ będę miał uznane w USA wykształcenie wyższe z Polski na poziomie amerykańskiego 4-letniego BA (uznanie dyplomu jeśli staramy się o pracę w urzędach, służbach federalnych, siłach zbrojnych, policji, szkolnictwie, możliwość dorobienia amerykańskiego magistra na tamtejszych uczelniach). Standardowy koszt studiów to kilka ładnych do kilkudziesięciu tysięcy dolarów za rok, wiec spora kasa w grubych tysiącach w kieszeniach zostaje w porównaniu do kwoty, którą się za to płaci (sam proces, aplikacja, ewaluacja przedmiotów, tłumaczenia).
serafina Napisano 23 Maja 2014 Zgłoś Napisano 23 Maja 2014 Jeśli chodzi o nostryfikację dyplomu ukończenia studiów, już zleciłem coś takiego bo mogę potrzebować zaraz po przybyciu. Moja nostryfikacja będzie przeprowadzona przez organizację NACES http://www.naces.org/ będę miał uznane w USA wykształcenie wyższe z Polski na poziomie amerykańskiego 4-letniego BA (uznanie dyplomu jeśli staramy się o pracę w urzędach, służbach federalnych, siłach zbrojnych, policji, szkolnictwie, możliwość dorobienia amerykańskiego magistra na tamtejszych uczelniach). Standardowy koszt studiów to kilka ładnych do kilkudziesięciu tysięcy dolarów za rok, wiec spora kasa w grubych tysiącach w kieszeniach zostaje w porównaniu do kwoty, którą się za to płaci (sam proces, aplikacja, ewaluacja przedmiotów, tłumaczenia). A mniej więcej ile wyniesie nostryfikacja?
grzesG Napisano 23 Maja 2014 Zgłoś Napisano 23 Maja 2014 Ja też nie mogę się doczekać. Jestem dobrej myśli. Po cichu liczę na duży skok Franko mówił coś o current ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.