Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Możecie sie ju zarejestrować. Jedna rejestracja jako główny aplikant DV1 i dodajemy osobę dependent DV2. Drukujemy po jednej stronie dla każdego z UID i kodem kreskowym.

Ja zarejestrowałem siebie jako podstawową osobę, mimo że to żona wylosowała. Czy to źle i mam to zmienić?

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja zarejestrowałem siebie jako podstawową osobę, mimo że to żona wylosowała. Czy to źle i mam to zmienić?

Na stronie wyraźnie jest napisane DEPENDENTS, a Ty jako taka osoba dostajesz wizę DV2 a główny aplikant DV1 i tak jest w paszporcie.

Ja bym to poprawił jeśli można.

Napisano

Ja zarejestrowałam siebie i męża osobno (on jest głównym aplikantem) - i nikomu to nie przeszkodziło. Dzwoniłam nawet do ambasady ale pan powiedział, że absolutnie nie ma problemu :) Synka wrzuciłam mężowi na DEPENDENTSa. Sądzę, że te kwestie z TNT to żaden problem generalnie, działa to jak w zegarku.

Właśnie, bo wcześniej nie pisałam - jestem w szoku jak sprawnie może działać administracja i logistyka dostarczania dokumentów. Szacun :)

Napisano

Jeszcze jedno pytanie. Chcę się tylko upewnić czy mogę zapłacić w gotówce w dolarach w ambasadzie za wizy i będzie to $660 za dwie osoby?

Można gotówką

Napisano

Ktos z forumowiczow po technikum dostal moze w ostatnim czasie wize? Pytam dlatego ze bede mial interview w Londynie i moj dyplom/matura jest z techinkum (vocational high school). Czytalem ze w niektorych krajach krzywo na to patrza i pomimo ze mam dyplom z Polibudy Wroclawskiej tak na prawde liczy sie 12 lat edukacji rownej amerykanskiemu high school.

Napisano

Średnie wykształcenie to minimalne wymaganie.

Jak masz wykształcenie wyższe (bo rozumiem, że dyplom z Politechniki świadczy, że masz wyższe wykształcenie), to tym dyplomem je potwierdzisz. Nieważne, czy po drodze skończyłeś trzy technika i dwa licea. Nie wiem, gdzie czytałeś, że w niektórych krajach krzywo patrzą na wyższe wykształcenie.

Napisano

Miecie może czy są jakieś dodatkowe opłaty manipulacyjne czy jak wezme $660 dol. na dwie osoby to starczy? Można tam płacić kartą? Można płacić część w złotówkach część w dolarach?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...