Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ale o jakiej ty instrukcji mowisz? jedyna zorientowana i wiarygodna osoba na tym forum - Sly, jasno powiedziala, zebys postepowala tak, jak napisalo KCC, a z tego co czytam powyzej, KCC powiedzialo Ci, jakie informacje sa potrzebne, by sprawdzic twoj case i odpowiedziec na Twoje pytanie. twoje slowa "napisali tylko że mam podać Case Number, imię i nazwisko i datę urodzenia i dlatego pytam czy jeszcze raz mam wysłać"

poza tym DV lottery instructions dla wyslosowanych (a takze notifikaction letter, gdzie dowiedziales sie o wygranej) mowi jasno, ze ma byc CN, imie i nazwisko + data urodzenia.

ale jesli chcesz byc madrzejszy od nich i robic tak, jak ci wygodnie, zamiast tak, jak powinienes - twoja sprawa. ale z jakiegos powodu wychodza pozniej takie szopki.

ja w zeszlym roku kilkakrotnie pisalam maila do KCC i za kazdym razem dostawalam odpowiedz dot. mojej sytuacji, nie cudzej.

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ale o jakiej ty instrukcji mowisz? jedyna zorientowana i wiarygodna osoba na tym forum - Sly, jasno powiedziala, zebys postepowala tak, jak napisalo KCC, a z tego co czytam powyzej, KCC powiedzialo Ci, jakie informacje sa potrzebne, by sprawdzic twoj case i odpowiedziec na Twoje pytanie. twoje slowa "napisali tylko że mam podać Case Number, imię i nazwisko i datę urodzenia i dlatego pytam czy jeszcze raz mam wysłać"

poza tym DV lottery instructions dla wyslosowanych (a takze notifikaction letter, gdzie dowiedziales sie o wygranej) mowi jasno, ze ma byc CN, imie i nazwisko + data urodzenia.

ale jesli chcesz byc madrzejszy od nich i robic tak, jak ci wygodnie, zamiast tak, jak powinienes - twoja sprawa. ale z jakiegos powodu wychodza pozniej takie szopki.

ja w zeszlym roku kilkakrotnie pisalam maila do KCC i za kazdym razem dostawalam odpowiedz dot. mojej sytuacji, nie cudzej.

Ok dobrze, się poprawię

Napisano

Swoje przesyłki możecie sprawdzić po numerze nadanym na poczcie - o ile go macie i nie zgubiliście ;-).
numer wpisujemy na https://www.usps.com/. Ja swoją przesyłkę do KCC wysłałem 10 maja, do KCC dotarła 17.

W sumie nie wysyłam do nich maila z zapytaniem, jak jest info że dostali pocztę.

Co do numerów CN - niestety osoby z wysokimi numerami muszą się uzbroić w cierpliwość i czekać na ewentualną datę rozmowy, na wiosnę przyszłego roku.

Napisano

grzes a wyslales listem poleconym czy jakim

bo jak wysylasz piorytetem to po zadnym numerze nic nie sprawdzisz ;)

a przeciez mozna wysylac i takim listem przesylke

Takie tez osoby z numerami moga miec rozmowe i w lecie ;)

Napisano

aa sly6 tu mnie masz ! i sprowadziłeś mnie na ziemie z tą datą rozmowy - mam numer 41xxx, więc o ile uda się dostać na rozmowę to będzie bardzo późno, ale jestem optymistycznie nastawiony !

list był Polecony :-)

btw, i tak wysłałem im dzisiaj zapytanie czy dostali moje dokumenty - w sumie jak wszyscy tak robią, to ja też chce dołączyć do grona niecierpliwych :-)

Napisano

grzesG, ja mam 40xxx i mam mieszane uczucia czy się doczekam :) jest kilka teorii dotyczących tych numerów. Trzeba poczekać na biuletyn DV2014.

Napisano

grzesG, ja mam 40xxx i mam mieszane uczucia czy się doczekam :) jest kilka teorii dotyczących tych numerów. Trzeba poczekać na biuletyn DV2014.

A jakie są te teorie? Ja mam 5xxx

Napisano

Jedna z teorii mówi że są luki między numerami. Inna mówi że każdy wylosowany ma takie same szanse na interview a jeszcze inna że nie ma żadnych luk i że sporo ludzi się rozczaruje. Ty masz bardzo niski więc pewnie będziesz miał pod koniec tego roku spotkanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...