Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a co za dokumenty wysłałaś/eś?

Bo ja tylko wypełnione formularze i zdjęcia

dokładnie te, ale podejrzewam że niszczą , w zasadzie nie istotne.

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Piszę tutaj posta bo nie chcę otwierać nowego tematu który (potencjalnie) przejdzie bez echa :)

Czy ktoś z was wybiera opcję Citi banku, tj korzystanie z karty debit w USA przy płatnościach (podpięcie karty pod konto walutowe w PL) ? Czy ktoś już może korzysta i mógłby napisać co nieco o tym? Tj. czy sa jakieś ukryte koszty, czy faktycznie za darmo wybiera się pieniądze z bankomatów Citi? Czy jest płaci się prowizję za transakcje bezgotówkowe? Czy warto otwierać konto w tym banku w PL? Ja bardziej myślałam o otwarciu rachunku w banku w USA.

Chodzi mi o transakcje oczywiście w USA

Napisano

Piszę tutaj posta bo nie chcę otwierać nowego tematu który (potencjalnie) przejdzie bez echa :)

Czy ktoś z was wybiera opcję Citi banku, tj korzystanie z karty debit w USA przy płatnościach (podpięcie karty pod konto walutowe w PL) ? Czy ktoś już może korzysta i mógłby napisać co nieco o tym? Tj. czy sa jakieś ukryte koszty, czy faktycznie za darmo wybiera się pieniądze z bankomatów Citi? Czy jest płaci się prowizję za transakcje bezgotówkowe? Czy warto otwierać konto w tym banku w PL? Ja bardziej myślałam o otwarciu rachunku w banku w USA.

karta karcie nierówna, nawet w tym samym banku. zależy kiedy została wydana na jakich zasadach z jakim ubezpieczeniem..... jest wiele czynników.

Napisano

Ja sobie właśnie założyłem konto ONE (w USD) w polskim Citku. W US założę kolejne, w amerykańskim Citi. Wypłacasz z bankomatu, płacisz bezgotówkowo i masz tanie przelewy na konto w polskim Citi. Miesięcznie konto w Polsce kosztuje 20,-PLN.

W NY na Greenpoint jest oddział Citi z polskojęzyczną obsługą i dla osób dzwoniących z USA uruchomiona została bezpłatna infolinia (1 866 289 0606):

http://www.citibank.pl/poland/homepage/polish/press/aktualnosc_5793.htm

Oferta Citi:

https://www.online.citibank.pl/p/e_usa.do

Napisano

Ja sobie właśnie założyłem konto ONE (w USD) w polskim Citku. W US założę kolejne, w amerykańskim Citi. Wypłacasz z bankomatu, płacisz bezgotówkowo i masz tanie przelewy na konto w polskim Citi. Miesięcznie konto w Polsce kosztuje 20,-PLN.

W NY na Greenpoint jest oddział Citi z polskojęzyczną obsługą i dla osób dzwoniących z USA uruchomiona została bezpłatna infolinia (1 866 289 0606):

http://www.citibank.pl/poland/homepage/polish/press/aktualnosc_5793.htm

Oferta Citi:

https://www.online.citibank.pl/p/e_usa.do

Jak masz konto w Citi w USA i PL to przelewy z USA do PL są gratis, natomiast z PL do USA kosztują 20 zł!

Napisano

Jak masz konto w Citi w USA i PL to przelewy z USA do PL są gratis, natomiast z PL do USA kosztują 20 zł!

Podpowiedzcie mi proszę, czy marka instytucji finansowej ma wpływ na budowanie historii kredytowej, i jak to się ma do karty kredytowej Citi otrzymanej w USA.

Napisano

Podpowiedzcie mi proszę, czy marka instytucji finansowej ma wpływ na budowanie historii kredytowej,

Nie.

i jak to się ma do karty kredytowej Citi otrzymanej w USA.

W USA? To sie liczy jak normalna karta. Przeciez bedzie miala logo Visy czy innego mastercarda.

Napisano

Podpowiedzcie mi proszę, czy marka instytucji finansowej ma wpływ na budowanie historii kredytowej, i jak to się ma do karty kredytowej Citi otrzymanej w USA.

Jak otwierałem konto w Citi w USA to dowiedziałem się, że wydanie karty kredytowej jest możliwe dopiero po 18 miesiącach. Zostaje secure credit card. I nie biorą wogóle pod uwagę faktu, że masz kartę kredytową w Citi w Polsce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...