boni Napisano 11 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 a co za dokumenty wysłałaś/eś? Bo ja tylko wypełnione formularze i zdjęcia dokładnie te, ale podejrzewam że niszczą , w zasadzie nie istotne.
serafina Napisano 11 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 Piszę tutaj posta bo nie chcę otwierać nowego tematu który (potencjalnie) przejdzie bez echa Czy ktoś z was wybiera opcję Citi banku, tj korzystanie z karty debit w USA przy płatnościach (podpięcie karty pod konto walutowe w PL) ? Czy ktoś już może korzysta i mógłby napisać co nieco o tym? Tj. czy sa jakieś ukryte koszty, czy faktycznie za darmo wybiera się pieniądze z bankomatów Citi? Czy jest płaci się prowizję za transakcje bezgotówkowe? Czy warto otwierać konto w tym banku w PL? Ja bardziej myślałam o otwarciu rachunku w banku w USA. Chodzi mi o transakcje oczywiście w USA
karusek Napisano 11 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 Piszę tutaj posta bo nie chcę otwierać nowego tematu który (potencjalnie) przejdzie bez echa Czy ktoś z was wybiera opcję Citi banku, tj korzystanie z karty debit w USA przy płatnościach (podpięcie karty pod konto walutowe w PL) ? Czy ktoś już może korzysta i mógłby napisać co nieco o tym? Tj. czy sa jakieś ukryte koszty, czy faktycznie za darmo wybiera się pieniądze z bankomatów Citi? Czy jest płaci się prowizję za transakcje bezgotówkowe? Czy warto otwierać konto w tym banku w PL? Ja bardziej myślałam o otwarciu rachunku w banku w USA. Chodzi mi o transakcje oczywiście w USA karta karcie nierówna, nawet w tym samym banku. zależy kiedy została wydana na jakich zasadach z jakim ubezpieczeniem..... jest wiele czynników.
uslow Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Piszę tutaj posta bo nie chcę otwierać nowego tematu który (potencjalnie) przejdzie bez echa Czy ktoś z was wybiera opcję Citi banku, tj korzystanie z karty debit w USA przy płatnościach (podpięcie karty pod konto walutowe w PL) ? Czy ktoś już może korzysta i mógłby napisać co nieco o tym? Tj. czy sa jakieś ukryte koszty, czy faktycznie za darmo wybiera się pieniądze z bankomatów Citi? Czy jest płaci się prowizję za transakcje bezgotówkowe? Czy warto otwierać konto w tym banku w PL? Ja bardziej myślałam o otwarciu rachunku w banku w USA. Chodzi mi o transakcje oczywiście w USA Ja sobie właśnie założyłem konto ONE (w USD) w polskim Citku. W US założę kolejne, w amerykańskim Citi. Wypłacasz z bankomatu, płacisz bezgotówkowo i masz tanie przelewy na konto w polskim Citi. Miesięcznie konto w Polsce kosztuje 20,-PLN. W NY na Greenpoint jest oddział Citi z polskojęzyczną obsługą i dla osób dzwoniących z USA uruchomiona została bezpłatna infolinia (1 866 289 0606): http://www.citibank.pl/poland/homepage/polish/press/aktualnosc_5793.htm Oferta Citi: https://www.online.citibank.pl/p/e_usa.do
mi0706 Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Ja sobie właśnie założyłem konto ONE (w USD) w polskim Citku. W US założę kolejne, w amerykańskim Citi. Wypłacasz z bankomatu, płacisz bezgotówkowo i masz tanie przelewy na konto w polskim Citi. Miesięcznie konto w Polsce kosztuje 20,-PLN. W NY na Greenpoint jest oddział Citi z polskojęzyczną obsługą i dla osób dzwoniących z USA uruchomiona została bezpłatna infolinia (1 866 289 0606): http://www.citibank.pl/poland/homepage/polish/press/aktualnosc_5793.htm Oferta Citi: https://www.online.citibank.pl/p/e_usa.do Jak masz konto w Citi w USA i PL to przelewy z USA do PL są gratis, natomiast z PL do USA kosztują 20 zł!
karusek Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Jak masz konto w Citi w USA i PL to przelewy z USA do PL są gratis, natomiast z PL do USA kosztują 20 zł! Podpowiedzcie mi proszę, czy marka instytucji finansowej ma wpływ na budowanie historii kredytowej, i jak to się ma do karty kredytowej Citi otrzymanej w USA.
KaeR Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Podpowiedzcie mi proszę, czy marka instytucji finansowej ma wpływ na budowanie historii kredytowej, Nie. i jak to się ma do karty kredytowej Citi otrzymanej w USA. W USA? To sie liczy jak normalna karta. Przeciez bedzie miala logo Visy czy innego mastercarda.
mi0706 Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Podpowiedzcie mi proszę, czy marka instytucji finansowej ma wpływ na budowanie historii kredytowej, i jak to się ma do karty kredytowej Citi otrzymanej w USA. Jak otwierałem konto w Citi w USA to dowiedziałem się, że wydanie karty kredytowej jest możliwe dopiero po 18 miesiącach. Zostaje secure credit card. I nie biorą wogóle pod uwagę faktu, że masz kartę kredytową w Citi w Polsce.
serafina Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 A u nas 10 dni do wylotu, dzieje się No pewnie, ja mam 2 miesiące więc jak na razie nie czuje dreszczu emocyi Dzięi za info dot Citi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.