karusek Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 A u nas 10 dni do wylotu, dzieje się uslow, no to w święto wyjeżdżasz Nie żal Ci? ;-P
karusek Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Nie. W USA? To sie liczy jak normalna karta. Przeciez bedzie miala logo Visy czy innego mastercarda. Jak otwierałem konto w Citi w USA to dowiedziałem się, że wydanie karty kredytowej jest możliwe dopiero po 18 miesiącach. Zostaje secure credit card. I nie biorą wogóle pod uwagę faktu, że masz kartę kredytową w Citi w Polsce. dziekuje za podpowiedzi
uslow Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Święto ogłoszenia manifestu PKWN, czy czekolady? Jak założę konto w amerykańskim Citi to też opiszę
karusek Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 Święto ogłoszenia manifestu PKWN, czy czekolady? Jak założę konto w amerykańskim Citi to też opiszę milo będzie jak podpowiesz coś o Citi w US. Czekam na info, jestem tym zywnie zainteresowany. a'propos święta.... miałem na myśli urodziny Bolesława Długoszowskiego (Wieniawa). Wybitnego Męża Stanu, dyplomaty dzięki któremu można było uniknąć II w św. i nieprzeciętnego dowódcy wojskowego, któremu hołd na pogrzebie oddał sam gen. George Patton. Pewnie będąc w NY pójdę na Riverside Drive 3. No ewentualnie święto czekolady. :-D
mi0706 Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 milo będzie jak podpowiesz coś o Citi w US. Czekam na info, jestem tym zywnie zainteresowany. a co byś chciał jeszcze wiedzieć?
karusek Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 a co byś chciał jeszcze wiedzieć? wszystko co sie da. cała procedura, jaki czas trzeba na to przeznaczyc, jakie dokumenty niezbedne.... jak dlugo czeka sie na karte, taką czy siaką... itp. im wiecej informacji tym sprawniej, a wtedy mniej czasu tracąc można wszystko załatwić. :-)
mi0706 Napisano 12 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 na założenie konta poświęcisz ok 20 minut. dokumenty jakie są potrzebne to paszport, GC i SSN. Karta i czeki dostaniesz po ok tygodniu. Na miejscu również ustanowisz dostęp do swojego konta przez internet. Kartę kredytową jak pisałem wcześniej możesz dostać dopiero po 18 mesiącach. Oczywiście te informacje pochodzą z Florydy. Czy w i nnym stanie jest tak samo, czy są jakieś różnice nie mam pojęcia.
uslow Napisano 13 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2014 A te przelewy z Citi US do Citi PL to robi się za pośrednictwem bankomatu/terminala w placówce czy za pośrednictwem bankowości elektronicznej?
mi0706 Napisano 13 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2014 na pewno zrobisz w oddziale, nie wiem czy można w bankomacie, ale ja robię przez internet. To chyba najbardziej komfortowy sposób. No i fajnie jest bo pieniądze są na twoim koncie w Polsce po ok. 2 godzinach i to bez względu na dzień tygodnia. Nawet w niedzielę!
uslow Napisano 13 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2014 Super sprawa. Dobrze, że można to zrobić online. Wielkie dzięki za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.