sly6 Napisano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2014 co do tej kasy to sa takie bilety ze nalezy wydac i 1 tys dol na przebukowanie tak na przyszlosc,,wiele razy bylo na forum to pisane do tego mielismy kiedys przypadki ze ktos mial dostac paszport za pare dni a czekal 1 tydzien wiec czasami lepiej odczekac te pare dni dluzej i leciec juz pewnym
karolamo Napisano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2014 Odnośnie SSN i Zielonej karty... Byliśmy w tym tygodniu w urzędzie w sprawie SSN, mieliśmy już wypełnione papiery, przyjęli nam je, sprawdzając, czy nasz wniosek nie jest przypadkiem rozpatrywany. Nie był, mimo że w papierach w sprawie wiz, zaznaczyliśmy opcję SSN. Dlatego namawiamy wszystkich, żeby po 2 tygodniach od przyjazdu (jeśli nie dostaną SSN) wybrali się do urzędu i wypełnili od razu papiery. Urzędnicy są różni, wcześniej jak byliśmy urzędniczka kazała nam czekać w sumie 6 tygodni. Teraz bez problemu przyjęła wypełnione wnioski. SSN ma przyjść w ciągu kilku dni. Jeśli zaś chodzi o Zieloną kartę, to nasz synek dostał ją w ten piątek. my czekamy, ale pewnie przyjdą na dniach. Także na Zieloną kartę synka czekaliśmy 5 tygodni. A ogólnie... Floryda nadal nam się podoba, nie przeszkadza nam gorąco, troszkę zwiedzamy, trochę się urządzamy... Pozdrawiamy wszystkich!
sly6 Napisano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2014 jak widac sprawa z SSN powtarza sie co jakis czas od kiedy dziala forum tak samo z GC mialo dojsc a trzeba isc i sie pytac
uslow Napisano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2014 Kupiłem zwykły bilet bez promocji lotniczy Allitalia w obie strony dla 3 osób PL-US i US-PL za ok. 2300,-PLN od głowy. Żona i córka wróciły do Polski, a ja w dniu wylotu odbukowałem swój lot po tym jak oświadczyłem pracownikowi linii, że zostaję. W ciągu 12 miesięcy od daty niewykorzystanego wylotu do Polski mam możliwość zabukowania dowolnego połączenia do kraju. Jedyne koszty to opłata za obsługę operacji na lotnisku JFK 20$ i koszty przebukowania terminu 120EUR.
ZielonyTomek Napisano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2014 Czy jest potrzebne to zaproszenie na rozmowe?, bo za nic w swiecie nie moge sie zalogowac. Czy wystarczy potwierdzenie z gss ?
ZielonyTomek Napisano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2014 Dzwonilem do ambasady, i Pani powiedziala ze brak wydruku "nie powinien byc problemem" tak wiec jesli ktos z tym wylczy moze byc spokojny w razie niepowodzenia
PaulinaBMKC Napisano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2014 Jutro jedziemy na rozmowę .... Nerwówka czas START !
ZielonyTomek Napisano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2014 No, my jutro tez sie stawiamy. Badania dzisiaj zrobione, wiec jak narazie do przodu
PaulinaBMKC Napisano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2014 Wizy przyznane. Bardzo miła młoda Pani Konsul. Standardowe pytania. Myślę że w połowie września wylot
kasia-125 Napisano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2014 Wizy przyznane. Bardzo miła młoda Pani Konsul. Standardowe pytania. Myślę że w połowie września wylot Gratulacje :-):-):-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.