Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co do tej kasy to sa takie bilety ze nalezy wydac i 1 tys dol na przebukowanie

tak na przyszlosc,,wiele razy bylo na forum to pisane do tego mielismy kiedys przypadki ze ktos mial dostac paszport za pare dni a czekal 1 tydzien

wiec czasami lepiej odczekac te pare dni dluzej i leciec juz pewnym :)

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Odnośnie SSN i Zielonej karty...

Byliśmy w tym tygodniu w urzędzie w sprawie SSN, mieliśmy już wypełnione papiery, przyjęli nam je, sprawdzając, czy nasz wniosek nie jest przypadkiem rozpatrywany. Nie był, mimo że w papierach w sprawie wiz, zaznaczyliśmy opcję SSN. Dlatego namawiamy wszystkich, żeby po 2 tygodniach od przyjazdu (jeśli nie dostaną SSN) wybrali się do urzędu i wypełnili od razu papiery. Urzędnicy są różni, wcześniej jak byliśmy urzędniczka kazała nam czekać w sumie 6 tygodni. Teraz bez problemu przyjęła wypełnione wnioski. SSN ma przyjść w ciągu kilku dni.

Jeśli zaś chodzi o Zieloną kartę, to nasz synek dostał ją w ten piątek. :) my czekamy, ale pewnie przyjdą na dniach. Także na Zieloną kartę synka czekaliśmy 5 tygodni.

A ogólnie... Floryda nadal nam się podoba, nie przeszkadza nam gorąco, troszkę zwiedzamy, trochę się urządzamy... :)

Pozdrawiamy wszystkich!

Napisano

Kupiłem zwykły bilet bez promocji lotniczy Allitalia w obie strony dla 3 osób PL-US i US-PL za ok. 2300,-PLN od głowy. Żona i córka wróciły do Polski, a ja w dniu wylotu odbukowałem swój lot po tym jak oświadczyłem pracownikowi linii, że zostaję. W ciągu 12 miesięcy od daty niewykorzystanego wylotu do Polski mam możliwość zabukowania dowolnego połączenia do kraju. Jedyne koszty to opłata za obsługę operacji na lotnisku JFK 20$ i koszty przebukowania terminu 120EUR.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...