PaulinaBMKC Napisano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2014 Dziękujemy. Mam takie pytanie może ktoś się orientuje. Mam 20 lat i załapałam się na zieloną kartę z rodzicami. Mam tutaj chłopaka i chciałabym z czasem ściągnąć go tam. Jak się za to zabrać? Jakie podjąć kolejne kroki. Może ktoś był w podobnej sytuacji???
KaeR Napisano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2014 Dziękujemy. Mam takie pytanie może ktoś się orientuje. Mam 20 lat i załapałam się na zieloną kartę z rodzicami. Mam tutaj chłopaka i chciałabym z czasem ściągnąć go tam. Jak się za to zabrać? Jakie podjąć kolejne kroki. Może ktoś był w podobnej sytuacji??? Nie ma sciezek dla "chlopakow" i "dziewczyn". Jest sciezka dla malzonkow LPR i USC lub narzeczonych obywateli, ktorym jeszcze nie jestes.
kzielu Napisano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2014 Dziękujemy. Mam takie pytanie może ktoś się orientuje. Mam 20 lat i załapałam się na zieloną kartę z rodzicami. Mam tutaj chłopaka i chciałabym z czasem ściągnąć go tam. Jak się za to zabrać? Jakie podjąć kolejne kroki. Może ktoś był w podobnej sytuacji??? Slub, petycja I-130, 2-3 lata oczekiwania. Bez slubu - patrz post wyzej.
sly6 Napisano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2014 i poczytac dobrze posty na forum jak kto jest z petycja,jak kto jest zarobkami i domicile to tak jakbys chciala byc wiecej czasu po za USA
PaulinaBMKC Napisano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2014 Rozumiem. Spróbować można. Mając zieloną kartę wyjść za mąż i działać dalej.
sly6 Napisano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2014 Zapoznaj sie dobrze z przepisami i do dziela
PaulinaBMKC Napisano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2014 Zapoznaj sie dobrze z przepisami i do dziela Dziękuję za pomoc i dobre słowo Dokładnie tak jak mówisz DO DZIEŁA Najpierw wyjazd zielona karta później ślub i może akurat się uda
ZielonyTomek Napisano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2014 Misja GC zakonczona pelnym sukcesem !!! Wszystko mozna spokojnie zalatwic w dwa dni. Poniedzialek 7 rano badania, a o 10 odbior wyniow, o 16 wizyta u dr Gajera. Wtorek ambasada Pozdrawiam
zosia12 Napisano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam wszystkich w sierpniu wraz z mężem i dziećmi mamy rozmowę o GC. Lecz zastanawia mnie czy w razie spr wyciągu z konta nie powiedzą że mamy za mało środków lub coś w tym rodzaju, chociaż mamy poświadczenie że będziemy u rodziny i że oni przez pierwsze miesiące w razie potrzeby będą nas wspierać finansowo. Czy konsul faktycznie na to patrzy ? W razie czego ile min trzeba mieć oszczedności?
serafina Napisano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2014 Mnie konsul nie prosił o zaświadczenie z banku, wydaje mi się że dla nich istotniejsze jest że w początkowym okresie będziecie wspierani przez rodzinę. Oszczędności to może taki minimum minimalne to 5 tys dolarów na osobę.... chyba
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.