Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@paradox - a skąd masz takie informacje i taką pewność?

Na stronie informacja o ewentualnym dolosowaniu pojawia się i znika tak samo jak miało to miejsce przy DV2013 ... no chyba że masz info z pierwszej ręki.

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No właśnie pojawia się i znika. Wydawało mi się, że w poprzednich loteriach informacja o dolosowaniu była ciągle taka sama. Może źle się wyraziłem bo faktycznie to zabrzmiało jakbym miał 100% pewności. Opieram swoją wiedzę o oficjalną stronę i zagraniczne fora gdzie takie pytania dosyć często się pojawiają (tam ludzie nie pozostawiają złudzeń na dolosowanie). Ale różni ludzie udzielają się na forum. Są tacy, którzy uważają np. że w DV2014 będzie cut-off na poziomie CN 33-37k. Inni uważają, że będzie current dla EU. DV2014 rządzi się swoimi prawami i ciężko ją ogarnąć w momencie gdzie jeszcze nie zaczeli zapraszać i informacji o wylosowanych numerach w poszczególnych regionach. Pewności na 100% nie ma. Na wszelki wypadek lepiej sprawdzać profil co 2-3 tygodnie.

Napisano

Co do dolosowywania, to tej informacji nie było miesiąc temu, a teraz znowu się pojawiła. Ale to chyba nie jest dolosowanie tylko odkrywanie "ukrytych numerów".

Poza tym, chyba trochę rozruszam forum bo pojawiły się w końcu wyniki.

Zgłoszeń z Polski 85956 a wylosowano 2038.

http://travel.state.gov/pdf/DV_Applicant_Entrants_by_Country_2007-2013.pdf

http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_5715.html

Napisano

A ja bym skłaniał się ku twierdzeniu, że to jednak kiepski wynik. O ile mnie pamięć nie myli, to nigdy nie wylosowano mniejszej liczby Polaków.

Tak, masz racje. Źle się wyraziłem. Chodziło mi, że nie jest źle dla wylosowanych. Mi też coś upał uderzył do głowy ;]

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie: ja wylosowałem numer 21*****. Czy wyznaczony termin rozmowy u konsula jest sztywny, czy też można ich poprosic o ewentualne wyznaczenie rozmowy w późniejszym, np. o 2 miesiące, terminie? Dla mnie idealnym okresem wyjazdu do USA byłby grudzień 2014/styczeń 2015. Boję się, że mogą mi wyznaczyć zbyt wczesny termin rozmowy i będę zmuszony wyjechać przed odpowiadajacym mi terminem.

Mam ten sam problem, niski numer 66xx i obawiam sie, ze bede musiala wyleciec przed czerwcem 2014.

P.S. Jak to jest z tym zaswiadczeniem finansowym? czy oni to jakos dokladnie sprawdzaja? czy mozna pozyczyc pieniadze, przeslac je na swoje konto i przyniesc tylko wyciag?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...