Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna B-2 Jakie Szanse?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

4 lata temu starałem się o wizę turystyczną do USA. Wizy nie otrzymałem, ponieważ konsul zarzucił że moja mama przedłużała sobie pobyt w stanach 2 razy, jej wiza została anulowana, a mój wniosek odrzucony. Jestem uczniem liceum i chciałbym wyjechać na wakacje do brata w USA który ma tam obywatelstwo.

Jakie mam szanse?

Pozdrawiam.

Napisano

90% szans to chyba dla osób które nie znajdują się w grupie osób z nikłymi szansami.A Ty właśnie w niej jesteś.Po pierwsze Twoja mama miała anulowaną wizę więc Ty jako osoba najbliższa za to płacisz.Po drugie pierwsza odmowa bardzo często pociąga za sobą kolejną odmowę.Wreszcie istotne jest czy Twój brat ( rozumiem ,że jest to brat rodzony) zanim dostał obywatelstwo w jaki sposób dostał się do USA .Czy wyjechał np.poprzez loterię wizową czy np.wyjechał turystycznie a obywatelstwo uzyskał poprzez małżeństwo.

MOIM zdaniem w Twoim przypadku szanse są niewielkie .

Napisano

ale nadal sa szanse

nie oklamales Konsula za 1 razem,nie masz zakazu wjazdu ,ostatnio nawet ktos na forum dostal wize majac kogos bliskiego nielegalnie,a przeciez te osoby maja male szanse na wize :)

Napisano

dzieki za odpowiedz, moj brat rodzony wygral greencard, jest tam legalnie odprowadza podatki itp. Natomiast moja mama przedluzyla wize bedac w stanach legalnie, za posrednictwem jakiegos instytutu.

pozdrawiam

Napisano

No to plusem w tej sytuacji jest fakt ,że brat jest obywatelem z Loterii wizowej a nie z kombinowanego małżeństwa,bo jak ktoś jedzie na wakacje do USA na wizie turystycznej i zostaje biorąc ślub to pomimo ,że nie łamie prawa zawsze wzbudza to jakieś wątpliwości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...