kzielu Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Troche sie niedobrze robi jak sie czyta ten watek...
anita75 Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Troche sie niedobrze robi jak sie czyta ten watek... wróc na stałe do polski to dopiero Ci się niedobrze zrobi mądralo...
kzielu Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Nie mialbym z tym najmniejszego problemu, jeszcze dwa i pol roku tam mieszkalem i nie przeprowadzilem sie ze wzgledu na warunki w PL.
Joanna30 Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Domyślam się, że trudno w to uwierzyć, ale nie wszyscy Polacy marzą o emigracji do USA
anita75 Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Domyślam się, że trudno w to uwierzyć, ale nie wszyscy Polacy marzą o emigracji do USA z całą pewnością nie wszyscy , tylko ci co już tam byli....
kzielu Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 latwo sie mowi siedzac w USA... No nie zrobie tu Wam na zlosc i nie wroce do Polski tylko dlatego ze pare zdesperowanych osob mi nie wierzy. Nie wyjechalem tutaj dla zycia w US - jak pisalem wielokrotnie w Polsce nie bylo mi zle, po 10 latach pracy zarabialem dobre pieniadze nie kradnac, nie oszukujac nikogo i nie bedac nawet na kierowniczym stanowisku. Doszedlem do tego wlasna praca i caly czas w Polsce mam mieszkanie i kawalek domu i jednego i drugiego pozbywac nie zamierzam. Osob desperacko pragnacych wrocic do US nielegalnie jest mi po prostu zal - i jak wielokrotnie pisalem - jak ktos jest ofiara w Polsce, to bedzie nia wszedzie (dla porzadku Barbek - wiem ze jestes w US). Znam wielu ludzi w PL ktorzy spokojnie daja rade tak wiec forumowe opowiastki o tym jak w Polsce jest p******e wiecej mi mowia o tych osobach niz o tym jak jest w PL - bo bywam tam srednio 3 razy w roku. A jeszcze - do US jezdzilem 3-4 razy w roku sluzbowo od 2001 roku. Bardzo dobrze wiedzialem jak tu jest (i to z pozycji bycia na delegacji - 1000 razy lepszej niz przecietnego nielegalnego imigranta) i jakos przez 11 lat tego jezdzenia do glowy mi nie przyszlo zeby zostac... A z zona baaaardzo mocno sie zastanawialismy nad opcja mieszkania w PL.
barbek82 Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 na zlosc mi nie zrobisz, ja sam siedze w USA i do Polski za nic bym nie wrocil.
Joanna30 Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 z całą pewnością nie wszyscy , tylko ci co już tam byli.... No popatrz... Ja tam byłam turystycznie. Nawet dwa razy. Pewnie jeszcze nie raz pojadę, ale o emigracji nie marzę Czyli jednak nie wszyscy Być może, gdybym miała możliwość legalnej emigracji, to być może rozważyłabym taką opcję. Być może. Ale nie uśmiecha mi się być przestępcą w obcym kraju, więc jestem tu, gdzie jestem...
sly6 Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 sa tacy ze maja GC,obywatelstwo USA i nie mysla o powrocie takie myslenie ze wszyscy co tam byli chca wrocic to zbyt duzo napisane jest do tego jak dobrze sie mialo,wspaniale to nie dziwne ze chce sie wrocic wlasnie tam gorzej jak sie dostalo nie zle po dup...a do tego sam musisz sobie radzic,bez zadnej pomocy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.