Skocz do zawartości

Jak Tam Wrócić

paweł79

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Troche sie niedobrze robi jak sie czyta ten watek...

wróc na stałe do polski to dopiero Ci się niedobrze zrobi mądralo... :D

Napisano

Nie mialbym z tym najmniejszego problemu, jeszcze dwa i pol roku tam mieszkalem i nie przeprowadzilem sie ze wzgledu na warunki w PL.

Napisano

Domyślam się, że trudno w to uwierzyć, ale nie wszyscy Polacy marzą o emigracji do USA :)

z całą pewnością nie wszyscy , tylko ci co już tam byli.... :D

Napisano

latwo sie mowi siedzac w USA...

No nie zrobie tu Wam na zlosc i nie wroce do Polski tylko dlatego ze pare zdesperowanych osob mi nie wierzy. Nie wyjechalem tutaj dla zycia w US - jak pisalem wielokrotnie w Polsce nie bylo mi zle, po 10 latach pracy zarabialem dobre pieniadze nie kradnac, nie oszukujac nikogo i nie bedac nawet na kierowniczym stanowisku. Doszedlem do tego wlasna praca i caly czas w Polsce mam mieszkanie i kawalek domu i jednego i drugiego pozbywac nie zamierzam. Osob desperacko pragnacych wrocic do US nielegalnie jest mi po prostu zal - i jak wielokrotnie pisalem - jak ktos jest ofiara w Polsce, to bedzie nia wszedzie (dla porzadku Barbek - wiem ze jestes w US).

Znam wielu ludzi w PL ktorzy spokojnie daja rade tak wiec forumowe opowiastki o tym jak w Polsce jest p******e wiecej mi mowia o tych osobach niz o tym jak jest w PL - bo bywam tam srednio 3 razy w roku.

A jeszcze - do US jezdzilem 3-4 razy w roku sluzbowo od 2001 roku. Bardzo dobrze wiedzialem jak tu jest (i to z pozycji bycia na delegacji - 1000 razy lepszej niz przecietnego nielegalnego imigranta) i jakos przez 11 lat tego jezdzenia do glowy mi nie przyszlo zeby zostac...

A z zona baaaardzo mocno sie zastanawialismy nad opcja mieszkania w PL.

Napisano

z całą pewnością nie wszyscy , tylko ci co już tam byli.... :D

No popatrz... Ja tam byłam turystycznie. Nawet dwa razy. Pewnie jeszcze nie raz pojadę, ale o emigracji nie marzę :D

Czyli jednak nie wszyscy :lol:

Być może, gdybym miała możliwość legalnej emigracji, to być może rozważyłabym taką opcję. Być może.

Ale nie uśmiecha mi się być przestępcą w obcym kraju, więc jestem tu, gdzie jestem... ;)

Napisano

sa tacy ze maja GC,obywatelstwo USA i nie mysla o powrocie

takie myslenie ze wszyscy co tam byli chca wrocic to zbyt duzo napisane jest ;)

do tego jak dobrze sie mialo,wspaniale to nie dziwne ze chce sie wrocic wlasnie tam ;) gorzej jak sie dostalo nie zle po dup...a do tego sam musisz sobie radzic,bez zadnej pomocy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...