Misuzu Napisano 3 Marca 2014 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Ale ja nie wypełniam i-9 tylko pracodawca. Nie rozumiem, możesz rozwinąć? Pracodawca nie zawsze wybiera dokumenty z listy c? Byłam przekonana ze jak dostanę EAD to mój ssn bedzie sie liczył z tym i wtedy będę mogła pracowac :/
jkb Napisano 3 Marca 2014 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Pracodawcy dajesz dokumenty, on na tej podstawie wypelnia I-9. Mozesz dac jeden dokument z listy A, lub jeden z B i jeden z C. EAD, GC, Paszport U.S. sa dokumentami z listy A. Jezeli z jakichs przyczyn nie chcesz dac pracodawcy EAD lub GC, mozesz dac mu stanowe prawo jazdy (lista i karte SSN (lista C). Aby karta SSN nadawala sie jako dokument listy C, nie moze byc na niej naniesionych zadnych restrykcji.
Misuzu Napisano 3 Marca 2014 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Rozumiem. Wiec jest kilka opcji. Trochę mnie zmieszałes, ale juz wszystko rozumiem
sly6 Napisano 3 Marca 2014 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 jak masz juz EAD to nie potrzebujesz zadnego pozwolenia dodatkowego I pamietaj,dostajac GC do reki mozesz EAD wstawic do ramki jako pamiatke i nie daj sobie komus wmowic ze masz ta karte EAD odnawiac bo sa i takie przypadki w zyciu,nawet opisane na tym forum
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.