Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv 2015

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

moje zdjecie do zeszlorocznej loterii bylo robione w USA w Walgreens. Babeczka nalozyla na drzwi biala plachte, zeby zrobic odpowiednie tlo. nastepnie wyjela najzwyklejsza w swiecie cyfrowke, w dodatku starszy model i cyknela zdjecie. jak je zobaczylam to sie za glowe zlapapalam. bo choc wymiarowe, nie bylo do konca ostre.

przeszlo bez problemu. jestem w usa.

nie mowie zeby lekcewazyc reguly ale troche wiecej luzu sie przyda. martwcie sie bardziej o to, by prawidlowo wypenic aplikacje niz o zdjecie.

• Odpowiedzi 723
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Spokojnie z tymi zdjęciami. Ważne jest aby były zachowane proporcje ale nie muszą to być zdjęcia jak do portfolio modelki. Nie wiem po co w ogóle przepłacacie u fotografa. Ja zrobiłem zdjęcia swoje i rodziny zwykłym aparatem cyfrowym, na tle jednolitej jasnej ściany. Trzeba się odsunąć na 1-2 m od ściany aby nie było cienia i bez lampy błyskowej. Zdjęcia kosztowały mnie 0zł a zgłoszenie wylosowane :) . Pozdrawiam.

A jak Twoja procedura? zaproszenie na rozmowę już masz? czy już wize w paszporcie?

Napisano

nie mowie zeby lekcewazyc reguly ale troche wiecej luzu sie przyda. martwcie sie bardziej o to, by prawidlowo wypenic aplikacje niz o zdjecie.

Ja tak czytam te rady, zeby oby prawidłowo wypełnić zgłoszenie i w głowę zachodzę co tam mozna NIE prawidłowo wypełnić....

Co do zdjecia to jak dla mnie te 14 czy nawet 18 złotych to nie majątek i nie widze sensu w zastanawianiu sie potem czy jest cień czy nie, czy proporcje ok czy nie... wole wydać te kilka złotych i miec problem z głowy ;)

Napisano

A jak Twoja procedura? zaproszenie na rozmowę już masz? czy już wize w paszporcie?

Numer na styczeń bądź luty. Ale to temat do innego wątku. W dokumentach wysłane nowe zdjęcia papierowe od fotografa (bo i tak muszą być nie starsze niż 6 miesięcy).

Napisano

Ja tak czytam te rady, zeby oby prawidłowo wypełnić zgłoszenie i w głowę zachodzę co tam mozna NIE prawidłowo wypełnić....

Co do zdjecia to jak dla mnie te 14 czy nawet 18 złotych to nie majątek i nie widze sensu w zastanawianiu sie potem czy jest cień czy nie, czy proporcje ok czy nie... wole wydać te kilka złotych i miec problem z głowy ;)

no i te 14 zlotych musisz wydawać kilkakrotnie (nie mówiąc o czasie jaki na to się przeznacza), bo jak widać na ta tym forum do większości zdjęć robionych u fotografa są jakieś zastrzeżenia , zazwyczaj zauważane po przyjściu do domu i wpatrzeniu się w szczegóły - takich mamy w PL pożalsięboże FACHOFCÓF.

Napisano

Wydaje mi się że w DV2014 nie było takich problemów ze zdjęciami jak teraz. Niby nic trudnego a ile problemów. Już się boję co się stanie jak nadejdzie czas wysyłania dokumentów.

btw. Mi też robił zdjęcie pseudo fachowiec - zrobił zdjęcie gdzie oprawki okularów miałem na wysokości lini oczu (przez co miałem problemy przy wyrabianiu paszportu).

Napisano

Zdziwilbys sie, gdybys zobaczyl, jakie "gafy" ludzie potrafia popelnic. Od literowek zaczynajac, na bledach w dacie urodzenia konczac. Tym bardziej, ze sporo osob wysyla zgloszenie "tak sobie".

Zdjecie jest w celach identyfikacji. Logicznym jest, ze nalezy stosowac sie do regul. ALe nie popadajmy w paranoje. Nik nie bedzie mierzyl z linijka, czy dlugosc glowy jest odpowiednia. JEsli zostaniecie wylosowani to i tak trzeba bedzie doslac nowe, aktualne.

Pytania w stylu, czy te kosmyki na szyi moga mnie wykluczyc z loterii za smieszne,.

Napisano

Mam jeszcze pytankado Was moi Drodzy:

1.Jesli mam mature mam zanaczyc high school degree?

2. In a care of - tutaj wpisuje adres jaki?, na jaki ma przyjsc zielona karta czy paszport adres z polski czy usa?

3. Mam wpisac wojewodztwo podkarpackie, czy samo podkarpackie?

4. Liczba dzieci mam wpisac 0 czy zostawic puste (nie mam dzieci:)

Z gory dziekuje i zycze wszystkim GOODLUCK!

Napisano

odp1 tak to zaznaczasz jak masz mature

odp2 tutaj sie wpisywalo adres na jakie mial przyjsc pakiet jak wygralas,teraz to sprawdzasz przez strone www i przychodzi zaproszenie na rozmowe tez na e-mail.tutaj wpisz aby adres pod jakim jestes,adres Polski jak jestes w Polsce

I nie myl prosze adresu tego z tym na ktory ma przyjsc GC,ok ?jak zostaniesz wylosowana to masz odpowiednie juz formularze do tego,,

odp3 wpisz obojetnie

odp4 wpisac mam 0 :)

Dragony od kiedy to forum zajmuje sie loteria to zawsze sie problemy z in care of,zdjeciami itd

to sa juz tak stare pytania ze jak bedzie dv 2016 to te pytania beda sie powtarzac :D

Napisano

Pewnie tak :)

in care of jest do wypełnienia OPCJONALNIE - oznacza dokładnie: in care of someone - [to be delivered to someone] through someone or by way of someone. (Indicates that mail is to be delivered to a person at some other person's address.)

W tłumaczeniu: w imieniu kogoś - [dostarczyć do kogoś] przez kogoś (oznacza, że poczta powinna być dostarczona do petenta na adres innej osoby)

a generalnie to pole to można pozostawić puste.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...