janpalony Napisano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 czekam z niecierpliwieniem na wyniki. startuje w loterii poraz... sam już nie wiem który. pierwszy wniosek został wysłany chyba w 2003roku może. Może wcześniej, nie pamietam dokładnie. Znaczna większość mojej rodziny jest w stanach, większość legalnie, kilkoro nielegalnie.Od dwóch pokoleń zawsze ktoś z moich bliskich wyjezdzał tam za chlebem. Sam od 10 lat latam tam na wizie turystycznej i mógłbym tam zostać ale wiadomo. Co to za życie bedąc nieleglanym i nie mając zadnych przywilejów. Licze, że tym razem się uda. Zobaczymy. trzymajcie kciuki. american dream wiecznie żywy;)
shmehr Napisano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Janpalony - słownik ortograficzny sobie kup. Mi osobiście tak się poukładało, że nawet gdy wylosuję swoją szansę, to na 99% z niej nie skorzystam.
serafina Napisano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 I zwolnisz miejsce innymnapalonym How generous of you
shmehr Napisano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 I zwolnisz miejsce innymnapalonym How generous of you Jakie miejsce? Miejsce w czym? Chyba ci się troche okoliczności pomyliły, bo tutaj żadnych miejsc ani rezerwacji nie ma PS. Angielski grejt! Jesteś gotowa na wyjazd jak nic. PS2. Co do cytuję "innych napalonych" to rozumiem masz na myśli siebie - Twoja stopka: *** May is yet to come*** .
shmehr Napisano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Shmehr po co te złośliwości! Tylko odpowiadam na ironię ze strony serafiny. A że jesteśmy na polskim forum, to piszemy po polsku chyba, że sytuacja wymaga użycia ang. Po prostu nie lubię tego typu pseudo-angielskich odzywek, uważam że mamy na tyle bogaty język polski, że nie trzeba zastępować go angielskimi zwrotami.
DaisyBlue5 Napisano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Witajcie Czy na tym forum są osoby,które tak jak ja nie maja znajomych w USA i chcą samodzielnie rozpocząć nowe życie? Jeśli tak,to piszcie .Możemy się wspierać..Czekam tak jak Wy na 1-go maja. Jesli pozytywnie sie uloży,to następny kroczek..
justka Napisano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Hej Daisy Blue 5,tak jak Ty oczekuję na 1 Maja Niestety ale na dzień dzisiejszy nie mam nikogo w USA. W latach 90 emigrował moj wujkek,ktory osiedlił się na Florydzie ale zmarł parenascie lat temu Który raz brałas udział w lososwaniu dv?
tomey Napisano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Mam ochotę dużo napisać i zadać jeszcze więcej pytań, ale niestety, jak to ma serafina w stopce: "May is yet to come", powstrzymam się jeszcze. Od paru dni naszło mnie jakieś dziwne uczucie, że mnie znowu nie wylosują... Powodzenia janpalony i DaisyBlue5.
DaisyBlue5 Napisano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2014 Hej Daisy Blue 5,tak jak Ty oczekuję na 1 Maja Niestety ale na dzień dzisiejszy nie mam nikogo w USA. W latach 90 emigrował moj wujkek,ktory osiedlił się na Florydzie ale zmarł parenascie lat temu Który raz brałas udział w lososwaniu dv? Pierwszy raz biorę udział...A Ty już który z kolei?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.