janpalony Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 czy osoby przebywające nielegalnie na terenie usa mogą wysyłać zgłoszenia na loterie ? wiem, ze nie bylo mozna ale od paru osob słyszałem ze tym razem będzie mozna. tkoś coś wie?
Justi_87 Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 wyslac zgloszenie moze kazdy. ale jesli wylosujesz to w niczym ci to nie pomoze, bo wizy nie dostaniesz.
JLG Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Zgłoszenie może wysłać każdy, nawet osoba przebywająca nielegalnie w USA, bo kto zabroni?Możesz wysłać z dowolnego miejsca na świecie.ALE Po wylosowaniu trzeba zgłosić się na rozmowę do konsulatu w POLSCE.Wylosowany wraca do Polski (po nielegalnym pobycie) i myślisz, że dostanie zieloną kartę?Jestem pewien na 99,9% że NIE, dodatkowo dożywotni BAN na wjazd.na jedno odpowiadam a inne zadaję:Czy zdjęcie musi być wykonane w przeciągu ostatnich miesięcy/tygodni?Nie ma takiego warunku/wytycznej, jednak przy składaniu jakich kolwiek dokumentów gdzie wymagane jest zdjęcie istnieje wytyczna "zdjęcie wykonane w przeciągu ostatnich 6 miesięcy""Czy wysłanie tego samego zdjęcia przy losowaniu z przed roku/ dwóch jest ok?
janpalony Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 ma to sens. jakby nie patrzeć przedluzenie pobytu samemu jest złamaniem prawa i do w dodatku amerykanskiego. dzieki za analize.
Erwin Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Dwa pytania. 1. Czy w zgłoeszeniu można używać polskich znaków. 2. Jeśli mam licencjat to jakie wykształcenie powinienem zaznaczyć.
sly6 Napisano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 1 Października 2013 JLG nie zupelnie mozna tylko w Polsce isc na rozmowe,mozna tam isc gdzie sie jest i nawet USA zmieniajac status ..pisze to dokladnie w instrukcji Jest mozliwe uchylenie zakazu wjazdu jak i nielegalnego pobytu ale nim sie takie cos dostanie moze zabraknac wiz ,to nie wizy rodzinne ze czekaja az zalatwisz waiver.. To tak w duzym skrocie wyglada Erwin nie uzywa sie polskich znakow ..a licencjat to masz opisane na forum co sie zaznacza,zycze milej lektury ban dozywonti chyba za cos ciezkiego a za sam nielegalny pobyt to od 180 dni do 1 roku czasu to 3 lata zakazu od 1 rok i wiecej to 10 lat zakazu wjazdu
Erwin Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Sly. Widziałem, czytałem ale chcę mieć 100% pewność. Nie wiem czy znaznaczyć Some university courses czy University degree.
Erwin Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Dzięki. A ulicę piszecie ul. Letnia 20 czy 20 Letnia St.?
panicz patryk Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 Success!Your entry for the 2015 Diversity Visa Lottery program was received on Tuesday, October 1, 2013 at 10:14:33 AM EST. Pierwsze podejście. ^^ Nie mogę się doczekać rozmowy z konsulem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.