Skocz do zawartości

Zmiana Nazwiska Po Ślubie - K1

Sara

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ślubu w stanie Oregon udzielał nam będzie wujek narzeczonego, który ma specjalne do tego uprawnienia. Moje pytanie jest: jak wygląda procedura zmiana nazwiska w tym stanie z panieńskiego na męża?

Napisano

Nie wiem jak jest w Oregonie, ale przynajmniej w OH (i wielu innych) dostajesz marriage certificate na ktorym jest Twoj maz i Ty z panienskim nazwiskiem i w zaleznosci od Twojego widzimisie zaczynasz uzywac nazwiska meza (zmieniasz wszystkie dokumenty podpierajac sie wspomnianym marriage certificate) lub zostajesz przy panienskim.

Napisano

Nie wiem jak jest w Oregonie, ale przynajmniej w OH (i wielu innych) dostajesz marriage certificate na ktorym jest Twoj maz i Ty z panienskim nazwiskiem i w zaleznosci od Twojego widzimisie zaczynasz uzywac nazwiska meza (zmieniasz wszystkie dokumenty podpierajac sie wspomnianym marriage certificate) lub zostajesz przy panienskim.

Mama narzeczonego pisała do mnie, że ktoś z rodziny brał teraz ślub, właśnie w Oregonie i dziewczyna miała problem ze zmianą nazwiska. I powiedziała, żebym miała akt urodzenia. Także, chyba w Oregonie wygląda to ciut inaczej.

Napisano

Ja bralam slub w MA i podczas wyrabiania Marriage License zaznaczylam,ze po slubie chce uzywac nazwiska meza. Wzielismy slub i Marriage Certyficat przyslali mi juz z nazwiskiem meza.

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...