Sara Napisano 8 Września 2013 Zgłoś Napisano 8 Września 2013 Ślubu w stanie Oregon udzielał nam będzie wujek narzeczonego, który ma specjalne do tego uprawnienia. Moje pytanie jest: jak wygląda procedura zmiana nazwiska w tym stanie z panieńskiego na męża?
Sara Napisano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Czy nikt nie orientuje się w tym temacie?
kzielu Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Nie wiem jak jest w Oregonie, ale przynajmniej w OH (i wielu innych) dostajesz marriage certificate na ktorym jest Twoj maz i Ty z panienskim nazwiskiem i w zaleznosci od Twojego widzimisie zaczynasz uzywac nazwiska meza (zmieniasz wszystkie dokumenty podpierajac sie wspomnianym marriage certificate) lub zostajesz przy panienskim.
Sara Napisano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Nie wiem jak jest w Oregonie, ale przynajmniej w OH (i wielu innych) dostajesz marriage certificate na ktorym jest Twoj maz i Ty z panienskim nazwiskiem i w zaleznosci od Twojego widzimisie zaczynasz uzywac nazwiska meza (zmieniasz wszystkie dokumenty podpierajac sie wspomnianym marriage certificate) lub zostajesz przy panienskim. Mama narzeczonego pisała do mnie, że ktoś z rodziny brał teraz ślub, właśnie w Oregonie i dziewczyna miała problem ze zmianą nazwiska. I powiedziała, żebym miała akt urodzenia. Także, chyba w Oregonie wygląda to ciut inaczej.
sly6 Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 od taka strona www.weddingvendors.com/marriage-license-laws/united-states/oregon/
Joyanna Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Ja bralam slub w MA i podczas wyrabiania Marriage License zaznaczylam,ze po slubie chce uzywac nazwiska meza. Wzielismy slub i Marriage Certyficat przyslali mi juz z nazwiskiem meza.
Sara Napisano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Czt ktoś już wcześniej korzystał z : http://www.marriagenamechange.com/ by zmienić nazwisko?
Jackie Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Czt ktoś już wcześniej korzystał z : http://www.marriagenamechange.com/ by zmienić nazwisko? Ale po co? Zrób jak 99.9% ludzi i po prostu po ślubie zacznij posługiwać się nazwiskiem męża.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.