KaeR Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 Taka data, która ma sens. Student podający datę podczas sesji czy w trakcie roku szkolnego i chce jechać na 2 miesiące może wyglądać niewiarygodnie. Jeśli pracujesz to w czasie urlopu, nie na kilka miesięcy itd. Użyj wyobraźni.
golec2604 Napisano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2013 1.Na początku jest takie serurity question: What is the given name of your mother's mother?? - Czy to chodzi o imie i nazwisko mojej babki?? 2. Później sa pytania: A: Were you previously employed?- Czy byłem wczesniej zatrudniony? B: Do you belong to clan or tribe?- Czy należe do klanu lub plemienia? Aktualnie pracuje i jest to moja pierwsza praca po studiach wiec wiec w pytaniu "A" chodzi im jakbym wczesniej przed obecna praca gdzies jeszcze pracował i mam dać odpowiedź na "No" ?? W pytaniu "B" pytaja o to czy należe do jakiegoś klanu albo do plemienia, w jakim sensie mam to rozumieć?? (w polsce sie czasami mówi że sie należy do klanu swojej rodziny, ale jak to rozumieć w tym pytaniu?) 3. Jedno z pytań brzmi: Passport/Travel Document Type i do tego sa odp: regular, official, diplomatic, other, które to trzeba wybrać?? 4. Kolejne pytanie to :Purpose of Trip to the U.S.- cel podroży do USA i wybieramy TEMP. BUSINESS PLEASURE VISITORS (B.) ??? Podpytanie: Specyfy- sprecyzuj : i wybieramy TOURISM/MEDICAL TREATMENT (B2) ??? Dobrze to wybieram??
aniazzielonego Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 ".... po studiach...." - no wiesz - jestes po studiach, a nie potrafisz znalezc podstawowych informacji i pytasz, do jakiego klanu w Polsce mozesz nalezec...... Szok....
golec2604 Napisano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2013 kolego ja jestem po technicznych studiach, humanistyka itd sprawy mnie nie interesowały i nie interesują. Przez to pytam.
KaeR Napisano 11 Września 2013 Zgłoś Napisano 11 Września 2013 kolego ja jestem po technicznych studiach, humanistyka itd sprawy mnie nie interesowały i nie interesują. Przez to pytam. Już gorszego tłumaczenia nie widziałem. Właśnie dlatego, że jesteś po szkole technicznej powinieneś umieć myśleć logicznie i generalnie prezentować wyższy poziom. Skończyłem szkołę techniczną a nie jestem idio... idiomem. :\
golec2604 Napisano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2013 a czy wy wszystko wiecie??? koniec pitolenia o rzeczach nie zwiazanych z tematem. zadałem poprzednio kilka pytań na które chciałbym uzyskać prawidłowe odpowiedzi, Na niektóre pytania które zadaje chce się upewnić a nie znaczy to że całkowicie nic nie wiem. Pracuje w firmie która ma dużą styczność z amerykanami (ja bezpośredniej styczności nie mam- zbyt niskie stanowisko) ale z opowiadań kierowników wiem że amerykany to grzecznie mówiąc "tłumoki" i czasami nie zawsze to co piszą znaczy co by chcieli wyrazić. Dlatego pytam aby być pewny w 100% jak ma być. Pytania dalej aktualne.
Anubis Napisano 12 Września 2013 Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Co do babci - given name to imię. Zeby chcieli nazwisko to poprosiliby o surname lub last name. Zresztą to security question. Daj odpowiedz którą zapamiętasz. ad2 to pytanie o poprzednią pracę - jeżeli obecna praca jest pierwszą po studiach to "NO" Pytanie o plemię odnosi się do Indian czyli Native Americans. Oni mają pewne przywileje w podróżach między Kanadą i USA. Odpowiedz "NO" passport/travel document: REGULAR Pytania o cel wizyty: PLEASURE - TOURISM "amerykany to grzecznie mówiąc "tłumoki" i czasami nie zawsze to co piszą znaczy co by chcieli wyrazić" Albo Polacy nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
golec2604 Napisano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Dziękuje urzytkownikowi Anubis za konkretną odpowiedź a nie pouczenia. pyt.1. W pytaniach dotyczacych pracodawcy jest też pytanie o zarobki. Ja mam na umowie o prace paragraf że warunków umowy nie moge zdradzać osobom trzecim. Co w takiej sytuacji??? pyt.2. Pytanie o zawód: Primary Occupation - wykonywany zawód - (wg mnie ogólne okreslenie dziedziny) Pracuje w Firmie Sikorsky Aiceaft - PZL mielec przy wojskowym smiglowcuBlackhawk S70 w kontroli jakosci wydaje mi sie że wybór MILITARY byłby dobryale jest jeszcze ENGINEERING do wyboru, nie wiem jak kontrola wg ambasady USA jest postrzegana.W samym wojsku nie pracuje ale tylko przy sprzecie wojskowym i w firmie która roki sprzet wojskowy. A może cos innego wybrać.Jak to najlepiej wypełnić?
kzielu Napisano 12 Września 2013 Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Nie masz nic wspólnego z militarny - militarny byś wybrał jak byś służył w wojsku. Engineering albo Quality jeżeli taki wybór jest...
KaeR Napisano 12 Września 2013 Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Ad 1) Ale urzędowi skarbowemu, przy wniosku o kredyt zdradzasz osobom trzecim. Możesz pewnie zdradzić ambasadzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.