Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna - Zaproszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taka data, która ma sens. Student podający datę podczas sesji czy w trakcie roku szkolnego i chce jechać na 2 miesiące może wyglądać niewiarygodnie. Jeśli pracujesz to w czasie urlopu, nie na kilka miesięcy itd. Użyj wyobraźni.

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

1.Na początku jest takie serurity question: What is the given name of your mother's mother?? - Czy to chodzi o imie i nazwisko mojej babki??

2. Później sa pytania:

A: Were you previously employed?- Czy byłem wczesniej zatrudniony?

B: Do you belong to clan or tribe?- Czy należe do klanu lub plemienia?

Aktualnie pracuje i jest to moja pierwsza praca po studiach wiec wiec w pytaniu "A" chodzi im jakbym wczesniej przed obecna praca gdzies jeszcze pracował i mam dać odpowiedź na "No" ??

W pytaniu "B" pytaja o to czy należe do jakiegoś klanu albo do plemienia, w jakim sensie mam to rozumieć??

(w polsce sie czasami mówi że sie należy do klanu swojej rodziny, ale jak to rozumieć w tym pytaniu?)

3. Jedno z pytań brzmi: Passport/Travel Document Type i do tego sa odp: regular, official, diplomatic, other, które to trzeba wybrać??

4. Kolejne pytanie to :Purpose of Trip to the U.S.- cel podroży do USA i wybieramy TEMP. BUSINESS PLEASURE VISITORS (B.) ???

Podpytanie: Specyfy- sprecyzuj : i wybieramy TOURISM/MEDICAL TREATMENT (B2) ???

Dobrze to wybieram??

Napisano

kolego ja jestem po technicznych studiach, humanistyka itd sprawy mnie nie interesowały i nie interesują. Przez to pytam.

Już gorszego tłumaczenia nie widziałem. Właśnie dlatego, że jesteś po szkole technicznej powinieneś umieć myśleć logicznie i generalnie prezentować wyższy poziom. Skończyłem szkołę techniczną a nie jestem idio... idiomem. :\

Napisano

a czy wy wszystko wiecie??? koniec pitolenia o rzeczach nie zwiazanych z tematem.

zadałem poprzednio kilka pytań na które chciałbym uzyskać prawidłowe odpowiedzi,

Na niektóre pytania które zadaje chce się upewnić a nie znaczy to że całkowicie nic nie wiem.

Pracuje w firmie która ma dużą styczność z amerykanami (ja bezpośredniej styczności nie mam- zbyt niskie stanowisko)

ale z opowiadań kierowników wiem że amerykany to grzecznie mówiąc "tłumoki" i czasami nie zawsze to co piszą znaczy

co by chcieli wyrazić. Dlatego pytam aby być pewny w 100% jak ma być.

Pytania dalej aktualne.

Napisano

Co do babci - given name to imię. Zeby chcieli nazwisko to poprosiliby o surname lub last name. Zresztą to security question. Daj odpowiedz którą zapamiętasz.

ad2 to pytanie o poprzednią pracę - jeżeli obecna praca jest pierwszą po studiach to "NO"

Pytanie o plemię odnosi się do Indian czyli Native Americans. Oni mają pewne przywileje w podróżach między Kanadą i USA. Odpowiedz "NO"

passport/travel document: REGULAR

Pytania o cel wizyty: PLEASURE - TOURISM

"amerykany to grzecznie mówiąc "tłumoki" i czasami nie zawsze to co piszą znaczy co by chcieli wyrazić"

Albo Polacy nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

Napisano

Dziękuje urzytkownikowi Anubis za konkretną odpowiedź a nie pouczenia.

pyt.1. W pytaniach dotyczacych pracodawcy jest też pytanie o zarobki. Ja mam na umowie o prace paragraf że warunków umowy nie moge zdradzać osobom trzecim. Co w takiej sytuacji???

pyt.2. Pytanie o zawód:

Primary Occupation - wykonywany zawód - (wg mnie ogólne okreslenie dziedziny)

Pracuje w Firmie Sikorsky Aiceaft - PZL mielec przy wojskowym smiglowcu
Blackhawk S70 w kontroli jakosci wydaje mi sie że wybór MILITARY byłby dobry
ale jest jeszcze ENGINEERING do wyboru, nie wiem jak kontrola wg ambasady USA jest postrzegana.
W samym wojsku nie pracuje ale tylko przy sprzecie wojskowym i w firmie która roki sprzet wojskowy.

A może cos innego wybrać.
Jak to najlepiej wypełnić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...