gduska Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Np znajde w trakcie pracodawce ktory mnie sponsoruje?Duzo znajomych mam i nawet w rodzince, ze wyjechali nielegalnie i tam byli w trakcie sponsorowani, czekali dlugo ale dostali papiery.Kolezanka w NY znalazla po kilku latach nielegalnej pracy pracodawce ktory ja sponsorowal i czekala na samo to 8 miesiecy.
sly6 Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 ladne sa takie historie ale jak kto sie ma do tych przepisow teraz? nijak wiem ze masz kontakt z Karina,Nam mozesz nie ufac,wierzyc ale skontaktuj sie z Nia i zostajac nielegalnie to mozesz zapomniec o legalizacji pobytu w USA.. to nie te czasy ze byla ustawa pewna ,,chyba ze sie zmieni prawo,narazie to nielegalny pobyt,chcesz legalizowac pobyt to slub z obywatelem USA i tyle. Do tego,juz napisalem ..wlecisz na paszporcie irlandzkim i nic nie zmienisz,...nie przedluzysz pobytu.nie zmienisz statusu majac i 10 pracodawcow to sa te miniusy tego ruchu bezwizowego,poczytaj o tym na stronach rzadowych. majac wize w paszporcie mozna cos myslec .
KaeR Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Np znajde w trakcie pracodawce ktory mnie sponsoruje? Duzo znajomych mam i nawet w rodzince, ze wyjechali nielegalnie i tam byli w trakcie sponsorowani, czekali dlugo ale dostali papiery. Kolezanka w NY znalazla po kilku latach nielegalnej pracy pracodawce ktory ja sponsorowal i czekala na samo to 8 miesiecy. No to nic tylko jechac. Wychodzi na to, ze latwiej otrzymac GC bedac nielegalnie niz utrzymujac przez X lat status. Ja nie przecze, ze opisane przez Ciebie przypadki mialy miejsce, ale wiekszosc moich znajomych robi/robila/bedzie robic sciezke pracownicza i nie slyszalem o przypadku legalizacji bez statusu. Znajac troche procedury nie wiem jak USCIS ma przeoczyc nielegalny pobyt przy zmianie statusu. No wlasnie zmianie a nie wzanawianie legalnego pobytu.
sly6 Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Kaer to bylo kiedys mozliwe poczytaj co kiedys pisala Karina na ten temat placilo sie 1000 dol i jazda jak dobrze wyszlo to byla GC Kaer cos z historii jak bylo w 2001 roku to jest 245i wpisz na forum to zobaczysz co pisalismy na ten temat http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/pressrelease/Section245ProvisionLIFEAct_032301.pdf
KaeR Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Prahistoria. :-) nie było mnie nawet na świecie ;-)
gduska Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Napisalam do Katriny ale narazie nie odpisuje, poczekam. Nie chce dzwonic i sie upierdliwiac..Czyli chyba pozostaje nam wiza turystyczna.
kzielu Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 kąd masz wogole pomysł że masz jakas drogę poza grzecznym czekaniem na GC ? Ludzi którzy chcieli by wyemigrować są miliony i Ty się niczym od nich nie różnisz do momentu kiedy doczekasz kolejki GC... Jeżeli masz umiejętności \ wykształcenie to możesz szukać pracodawcy. Wiza turystyczna nic Wam nie da, poza tym jak pisałem to średnio inteligentny pomysł... Aha - i tejże wizy turystycznej mając wysłana na Was petycję i historię odmow najprawdopodobniej nie dostaniecie. Na to że Karina pomoże w nielegalnej imigracji raczej bym nie liczył...
gduska Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 kzielu my nie mamy historii odmow. Mm jako gowniarz nie dostal wizy kilka razy bo jego mama byla w USA nielegalnie. Teraz od jakis 10 lat mama jest zona obywatela a od jakis 3 obywatelka.Ja normalnie mialam wize a pozniej GC.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.