Skocz do zawartości

Nowe Zasady International Experience Canada 2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 448
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Alex, jak to pracę można podjąć tylko przez 6 mcy w ciągu rocznego pobytu? Przecież pozwolenie na pracę dostaje się na rok?!

Możesz podać źródło swoich informacji?

Skąd wzięłaś informację, że powyżej pobytu 6 mcy trzeba przejść badania lekarskie?

Na ost stronie tego wlasnie formularza w dziele INSTRUCTIONS mozna przeczytac kto ma wyplenic te forme..a dalej jest napisane ze jezeli nie posiadasz paszportu z ktoregos z powyzszych panstw musisz wypelnic dodatkowo forme IMM5645E.

Praktycznie wypelniasz tak jakby 2x to samo. Moze to taka formalnosc? Wypelnienie nic nie kosztuje, ale myslam ze to moze jakis blad w dokumentach jaki mi przydzielono. Okazuje sie ze ty tez tak masz.

A jeszcze sie zapytam. Jaki okres pobytu wpisalas na poczatku tej calej aplikacji, to chyba bylo jeszcze podczas wypelniania survey...na ponad 6 miesiecy, ponizej 6 miesiecy? Ja wpislam nie dluzej niz 6 miesiecy, gdyz wtedy nie jest wymagane medical check. A pozatym prace mozemy podjac tylko przez 6 miesicu w trakcie rocznego pobytu. A moze lepiej wpisac ponad 6 miesiecy? Wtedy takze Polska i UK sa na liscie panstw z ktorych nie sa potrzebne medical checks chyba ze podejmiesz taki zawod ktory tego wymaga. Co lepiej wpisac?

Napisano

Hmmm, podaj mi twoj prywatny e-mail i wysle Ci te forme jak chcesz.

dzieki udalo sie, znalazlam juz ten formularz.. Ostatnie pytanie w IMM1295 w pierwszym punkcie jest napisane .."complete ALL names in English AND in your native language..czy to znaczy ze mam napisac dwa razy swoje imie i nazwisko skoro mam polskie znaki??sorry za glupie pytania

Napisano

Hmmm, podaj mi twoj prywatny e-mail i wysle Ci te forme jak chcesz.

nie nie dziala ten link co ja znalazlam wiec jesli mozesz przeslij mi jednak ten formularz prosze, aguss82@o2.pl

Napisano

widze ze sie robi maly nie porzadek dopowiadamy cos a potem :)

Po1 to wiza jest wazna na 1 rok a Kanade nie obchodzi czy bedziesz 1 rok pracowac,zwiedzac ,wazne aby pracowac zgodnie z przepisami a wiec zadna praca na czarno a sa takie przypaki ,zdarzaja sie ze majac pozwolenie na prace osoba pracuje i tak na czarno bo to pare dol wiecej jest ;) a ze potem sa problemy to kogo to obchodzi-wazne ze pare dol wiecej sie ma ;)

jak napisalem z nauka ,,jest do max 6 miesiecy,obojetnie czy jestes na IEC,wizie pracowniczej-chociaz czasami ta wiza ma pewne obostrzeznia ale o tym nie bedziemy tutaj pisac ,czy tez jestes turysta ,ten przepis 6 miesiecy jest od nie dawna i moze troche osob o tym nie wiedziec ;)

tak jest np z live in caregiver

http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?q=245&t=17

co do badan medycznych jest napisane wyraznie ze jak bedzie wymagane a przy IEC sa wymagane przy nie ktorych zawodach i lepiej jest zaznaczyc ze bedzie sie uczyc w szkole i wtedy urzad powie czy potrzeba czy tez nie.Moze tez byc tak ze Nas skieruje szkola do nauki dla mlodziezy,dzieci i co wtedy ;)

co do znajdowania pracy w danych Prowincjach to nalezy wejsc na strone dane Prowincji i zobaczyc czy zawod jest regulowany i wtedy szukac co nalezy robic aby pracowac w danym zawodzie

Np Onatrio ma taka strone

http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?q=245&t=17

co do Manitoby to byl taki program dla nauczycieli ESL -co nauki to juz poprawilem posta :)

tutaj jest opisane cos dla Was

http://www.prepareforcanada.com/career-pathways/teaching/teaching-skills-development/skills-development-immigrant-teachers/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...