bloodpa1nt Napisano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2013 Masz duże szanse na dostanie visy, w końcu odmów bardzo mało. Ja w tym roku dostałem, mam ponad 20 lat, nie pracuję nie studiuję. Na wniosku wpisałem że jade do kogoś z rodziny kto jest tam już lata legalnei. Skłamałem że studiuję konsul spytał czy zamierzam tu pracować, powiedziałem że jak obronie magistra to na pewno znajdę tutaj pracę i będę pracował - po tej odpowiedzi powiedział tylko że visa została mi przyznana i przekazał blankiet jak odebrać paszport ;-)
HardManiac Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2013 OK okaże się czy mi się uda dostać wizę. Ja na pewno nie zamierzam kłamać, bo kłamstwo ma krótkie nogi
Misuzu Napisano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2013 Ja uważam, że lepiej nie kłamać. Stresujesz się bardziej, a jak kłamstwo wyjdzie na jaw to ma się tylko większe problemy. Trzeba być uczciwym Powodzenia i napisz jaki był rezultat!
HardManiac Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2013 Spotkanie mam we wtorek w Krakowie zobaczymy jak mi pójdzie jak dostane wizę to będę się bardzo cieszył jeśli nie to zrozumie i będę się starał,aż do skutku
ilya_ Napisano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2013 Poszperaj troche na forum: w szczególności dział: Wasze wizyty w konsulacie w tym roku...tam zobaczysz jak to mniej wiecej wygląda i czy ktoś np idzie po odmowe. Ile masz lat ? Pytanie od kosula: "kto finansuje?" Badz dobrej mysli !! Nie chce byc tutaj jakis pesymista. Poczytaj rozne przypadki na forum. Poswiec troche czasu. Troche tego tutaj jest !
HardManiac Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2013 Poszperałem trochę na tym forum i dużo się wywiedziałem Ile masz lat ? Pytanie od kosula: "kto finansuje?" Mam 22 lata, a wycieczkę finansuje wujek
monroe Napisano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 Cześć, podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego Dawno temu byłem dosyć aktywnym członkiem tego forum jednak od 2006 r. nie podróżowałem do USA (wczesniej 2 razy) stąd moje zniknięcie na tak długi okres czasu Planuję w przyszłym roku wraz z dziewczyną wyjazd do USA na ok. 3 tygodnie w celach turystycznych - aby odwiedzić brata i jego rodzinę (legalni obywatelowie USA), wyskoczyć też do NYC, może także do Miami. Stąd kilka moich pytań - proszę o pomoc tak jak i ja kiedyś tutaj pomagałem Właściwie to na większość z nich znam odpowiedzi (chyba ), ale zawsze lepiej sie upewnić, nieprawdaż? 1. Promesę B1/B2 mam ważną na 10 lat do 2016 r. Wbita w stary paszport, nieuszkodzona. Oczywiście jest nadal ważna, prawda? 2. Dotychczas byłem w USA 2 razy, wizy B1/B2 (raz roczna a raz 10-letnia). Za każdym razem wracałem na czas, oddawałem I-94 na lotnisku. Za drugim (i ostatnim) razem przebywałem w USA ponad 5 miesięcy przy wizie ważnej 6 miesięcy, chociaż deklarowałem, że będę 3 miesiące. Nie powinno być z tym jednak żadnego problemu na lotnisku w Stanach, czy jednak się mylę? (wiem, że problemy mogą być zawsze ale pytam o takie ponadstandardowe) 3. Moja kobieta nie ma już ważnej promesy wizowej, miała 3-letnią, dlatego musi starać się o nową w konsulacie. Oczywiście pracuje (w budżetówce), ma dom, mieszkanie, samochód etc. więc silne związki z Polską. Czy ma zabierać jakieś dokumenty z pracy, akty notarialne na rozmowę czy raczej nie zawracać sobie tym głowy? 4. Ile aktualnie dni (mniej więcej) trzeba oczekiwać na umówienie spotkania w konsulacie w Krakowie po wykonaniu telefonu? 5. Widzę, że zmieniły się teraz procedury, wcześniej był wniosek DS-156 i mniejsza opłata, teraz jest DS-160 i opłata większa. Pewnie doczytam co i jak należy najpierw zrobić, ale czy przed wpłatą 512 zł (na dzisiaj) można wypełnić ten wniosek DS-160, który jak zauważyłem jest w pełni on-line, czy jednak najpierw opłata i zdjęcie? Pozdrawiam wszystkich! PS. Czy już wiadomo od czego zależą te gwiazdki w promesie wizowej czy nadal istnieją tysiące domysłów?!?! :D
andyopole Napisano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 Cześć, PS. Czy już wiadomo od czego zależą te gwiazdki w promesie wizowej czy nadal istnieją tysiące domysłów?!?! :D Trzeba poczekac na dalsze dokumenty Snowdena. Pewnikiem I o tym tez cos tam bedzie. Kiedys mocno dyskutowalismy o agentach obserwujacych m. in. to forum. Co sie okazalo. Sa obecni nie tylko tu... Mam watpliwa satysfakcje ze niestety mialem racje...
sly6 Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 odp 1 tak ta wiza nadal jest wazna odp2 a wrociles kiedy do Polski,ile tutaj jestes po tym pobycie 5 miesiecznym bo to czasami jest wazne , odp3 te same dokumenty nie pokaza nic na rozmowie bo jak pokazac cos bez pytania ,ze to Nasze jedynie odpowiedzi-zachowanie sie licza odp4 rozmowa moze byc juz na 2-3 dzien-chociaz mamy teraz okres swiateczno-noworoczny i pare osob teraz idzie po wize odp5 masz tutaj dowolnosc ,doczytasz sie tego na forum tez odpowiedzialem Ci nie dlatego ze byles tutaj kiedys,pomagales ,lecz miales pytania,watpliwosci.. co do gwiazdek to nic nie wiadomo
monroe Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 Dzięki sly6, dobrze Cię pamiętam z tamtych czasów Tylko coś mi sie wydaje, że jeszcze wtedy nie byłeś adminem? Ad.2. To było w 2006 r. czyli baaaaaardzo dawno temu Od tego czasu w USA nie byłem Ad.3. Pamiętam, że najbardziej chodzi o pewność siebie i konkretne odpowiedzi na pytania. Czy jednak wziąć na wszelki wypadek jakieś zaświadczenia z pracy etc.? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.