Skocz do zawartości

Przeprowadzka Do Denver?

Dudda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ad 1. Płaca minimalna przeważnie. 20-25K rocznie minus podatki zakładając, że będziesz ciągle na grafiku.

Ad 2. za 300-450 to mieszkania raczej nie wynajmiesz, a już przynajmniej takiego nie pośrodku pola/lasu. Pokoje w VA to koszt rzędu 450-500 bez wysokiego ryzyka śmierci lub uszkodzenia ciała.

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Hej,

1. My pracę znaleźliśmy w miarę szybko tutaj - 1 miesiąc (bez dobrej znajmości języka) wczoraj odmówiłem kolejnej pracy w Lowe's ze względu na mniejsze pieniądze. Więc myślę, że nie będziesz miał z tym problemu.

2. Nawet za $400 jesteś w stanie coś znaleźć. Poszukaj przez craigslist ale to pewnie już wiesz.

3. W moim przypadku było to $21 i tylko papier z CA. Dla ciebie będzie to zdanie testu pisemnego i jazdy (własnym, wypożyczonym i ubezpieczonym autem). Bez wyjeżdżania 30H itd wypełniasz dokumenty, zdajesz test pisemny i umawiasz się na test drive.

4. No idea, ale na to odpowiedź już dostałeś:-)

5. Pisałem wielokrotnie o food stamp. My na dwójkę dostawaliśmy $350 miesięcznie przez 3 miesiące na jedzenie. Bardzo pomogło.

Co do biletów to my kupiliśmy przez Tripstę, auto wynająłem przez Kayak a mieszkanie przez Airbnb :-) sprawdź z czym się to je, te narzędzia ułatwiają wszystko jak masz kartę kredytową:-)

Pozdrowienia,

Krystian:-)

Napisano

czesc. . za ok. mesiac przeprowadzam sie do denver. Bede szukal pracy w construction a dokladnie jako finish carpenter czy ktos wie jakie mam szanse na znalezienie pracy moze ktos pracuje w takim zawodzie moze sa jakies polskie firmy?

Napisano

Wlasnie odebralem nowy Tytul.

Przyszedl po dwoch tygodniach i jest oczywiscie zielony:-)

Przeczytalem na stronie DMV ze CA nie chce swoich starych tablic wiec ich nie odsylam.

W pracy idzie calkiem niezle, moze zalapiemy sie na nadgodziny zeby wiecej zarobic, bo na ta chwile to jedyne zrodlo utrzymania.

Chyba, ze znacie firme ktora potrzebuje analityka sprzedazy z angielskim na srednim poziomie:-)

W tym tygodniu dostalem tez karte kredytowa od Discover.

Na poczatek dali $500.

Wszystko zalatwione przez internet i telefon bez problemow.

Zaczynamy budowac swoja historie kredytowa tutaj.

• 3 tygodnie później...
Napisano

No i nastepna osoba zyjaca z moich podatkow w Colorado. Pieknie po prostu pieknie.

Nie marudz, tylko zadzieraj rekawy do roboty. Jakbys ty byl w potrzebie, to ciekawe czy ogladalbys sie na innych...hmmm? nie? Akurat!!

Napisano

jakby co po niektorzy rozumieli jak dziala skorumpowany system ktory doi nas wszystkich jak krowy na pastwisku to by nie wypowiadali takich bzdur typu ze " food stamps to upadek" czy "chwalenie sie food stamps" .... a to wynika miedzy innymi ze stereotypow ktore wypraly ludziom mozgi i doprowadzily do zbyt przerosnietych ambicji. Tak to jest ze niektorzy szukaja pracy bo wierza ze to im cos da a inni wymowki zeby korzystac z food stamps albo jeszcze lepiej isc na zasilek dla bezrobotnych. Podobny cel, podobny sposob dzialania tylko inna rzeczywistosc. Ja tez sie wiec "pochwale", ze nie raz korzystalem z food stamps jak i zasilku dla bezrobotnych. Dobra kasa a co najwazniejsze mnostwo wolnego czasu i gibana na calego. I wbrew pozorom nie osiagnalem jakiegos upadku o ktorym tu mowicie, wrecz przeciwnie radze sobie coraz lepiej z roku na rok i staje sie coraz bogatszy, a do tego wiem ze jeszcze pojde na zasilek i wezme food stamps kiedy bedzie na to dobra okazja dla mnie. Takze kolega korzystajac z food stamps bardzo dobrze zrobil a ja zycze mu jeszcze zasilku dla bezrobotnych. Jeszcze lepiej zrobil ze o tym napisal i nie popadl w jakies stereotypy ktore nakazuja o tym nie mowic tak jakby to byl jakis wstyd. To zaden wstyd a ci co tak mysla maja, jak juz wspomnialem wyzej, przerosniete ambicje, ktore wlasnie prowadza do porazek zyciowych zamiast sukcesow.

Napisano

Tak, tak wiemy - jestes na drodze do zostania milionerem. Pisales o tym jakis tysiac razy. Pozwol ze bede mial wlasne zdanie na temat ludzi ktorzy przyjezdzaja do US odniesc "sukces" i zaczynaja od food stamps. I zapewniam Cie ze moje ambicje poki co do porazek nie doprowadzily...

Napisano

Proszę nie poruszajmy już tego tematu, bo to nie o tym wątek.

Od dziś będziemy pracować więcej, dostępne mamy nadgodziny (max 2 dziennie) i weekend liczony tez jako nadgodziny.

Także na razie skupimy się na pracy tam, bo nikt inny nie jest Nami zainteresowany...

Tydzień temu zrobiliśmy jeszcze jeden krok do ustabilizowania się tutaj, a mianowicie wzięliśmy telefony w Sprincie.

Dlaczego Sprint? Bo AT&T chciało od Nas $500 depozytu per line plus ok $500 za telefony ze względu na świeży Social i nie ustalona historie kredytowa...

Poszliśmy do T-Mobile ale tam podobnie, z tym ze zamiast powiedzieć Nam wprost, ze się nie kwalifikujemy to dali mi telefon i zaczęli grać w 10 pytań ze mną... Na koniec oczywiście okazało się ze odpowiedziałem nieprawidłowo na ich pytania i następna aplikacje mogę złożyć dopiero za ok tydzien...

W Sprincie wzięli od Nas trochę więcej za telefony, ale nie robili żadnych problemów.

Wiem, ze Sprint w CO to jest bardzo słaby wybór, ale inne sieci nie dały Nam szans, a Simple Mobile zwyczajnie przestał Nam działać od jakiś 2 miesięcy wiec trzeba było coś zrobić, bo ile razy można powtarzać "Hello" "do you here me?" bo nie masz zasięgu, albo w ogóle sieć ci znika...

Jak na razie zawsze mamy sieć, głos jest bardzo wyraźny co dla mnie było najważniejsze.

Co do internetu Sprint jest daleko w tyle, bo w CO, albo przynajmniej w moim rejonie (Englewood) maja tylko 3G.

Podobno budują czy rozwijają swoją sieć w szybkim tempie...

Także doszedł Nam kolejny rachunek do płacenia.

Swoją 4S będę chciał sprzedać przez Gazelle, bo mam nie działający power button i nie chce kombinować przez ebay-a.

Nadal szukamy mieszkania na początek czerwca-koniec maja i jakiegoś malutkiego kotka:-) Zony pomysł...:-)

Jeśli znacie kogoś kto potrzebuje analityka sprzedaży, speca od Excela i magazynów wszelkiej maści jestem zainteresowany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...