MisiuRider Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2013 Dzieki za odpowiedzi. Ja mozna powiedziec, ze mam fach w reku, bo jestem gornikiem pod ziemia, mam pewne uprawnienia kwalfikacje, niestety nie jest to respektowane w stanach dlatego pytam... Budowa wchodzila by w gre, bo pracowalem w Szkocjii na budowie i raczej nie jest super sztuka przykrecanie regipsow do drewna....Jak to sie wlasnie robi w US czy na wyspach. Barbek82 pracujesz w wojsku?
Pacowsky Napisano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2013 Dzieki za odpowiedzi. Ja mozna powiedziec, ze mam fach w reku, bo jestem gornikiem pod ziemia, mam pewne uprawnienia kwalfikacje, niestety nie jest to respektowane w stanach dlatego pytam... Budowa wchodzila by w gre, bo pracowalem w Szkocjii na budowie i raczej nie jest super sztuka przykrecanie regipsow do drewna....Jak to sie wlasnie robi w US czy na wyspach. Barbek82 pracujesz w wojsku? Górnik z uprawieniami ? Na co czekasz, jest przecież Australia o której zresztą osobiście myslę każdego dnia ..
MisiuRider Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2013 Górnik z uprawieniami ? Na co czekasz, jest przecież Australia o której zresztą osobiście myslę każdego dnia .. no tez myslalem o Australii, ale jednak za daleko jak dla mnie
Gość Violonczela Napisano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2013 Jak mawia moja szanow a ciocia z WA "nie trzeba byc lekarzem, wystarczy byc dobrym piekarzem". Rowniez mam tylko srednie wyksztalcenie a zarobkow zazdraszczaja mi tubylcy. dlaczego mowisz "tylko srednie".. znam wielu,ktorzy ukonczyli wyzsze uczelnie i coz z tego. NIe potrafia sprzedac swoich umiejetnosci..,bo tak naprawde uczelnia tego im nie dala...Same ble ble... Gdybym mogla sie cofnac, tez nie tracilabym chyba czasu na uczenie sie rzeczy, ktore maja sie nijak do obecnej rzeczywistosci... Tak naprawde, fach z ktorego nie idzie wyzyc, jest niczym.
Jackie Napisano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2013 dlaczego mowisz "tylko srednie".. znam wielu,ktorzy ukonczyli wyzsze uczelnie i coz z tego. NIe potrafia sprzedac swoich umiejetnosci..,bo tak naprawde uczelnia tego im nie dala...Same ble ble... Gdybym mogla sie cofnac, tez nie tracilabym chyba czasu na uczenie sie rzeczy, ktore maja sie nijak do obecnej rzeczywistosci... Tak naprawde, fach z ktorego nie idzie wyzyc, jest niczym. Wyższe uczelnie, z małymi wyjątkami, nie uczą fachu, bo nie do tego służą.
andyopole Napisano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2013 dlaczego mowisz "tylko srednie".. znam wielu,ktorzy ukonczyli wyzsze uczelnie i coz z tego. NIe potrafia sprzedac swoich umiejetnosci..,bo tak naprawde uczelnia tego im nie dala...Same ble ble... Gdybym mogla sie cofnac, tez nie tracilabym chyba czasu na uczenie sie rzeczy, ktore maja sie nijak do obecnej rzeczywistosci... Tak naprawde, fach z ktorego nie idzie wyzyc, jest niczym. Mialem kiedys mozliwosc bezposredniego porownania dwojga moich przyjaciol. ONA, magister historii, swiezo po studiach, ON, chlopak po zawodowce, kilka lat starszy. ONA, ciemna jak tabaka w rogu, nawet z historii. ON, oczytany, znajacy historie, recytujacy z pamieci obszerne fragmenty Trylogii, Dziadow, Pana Tadeusza I innych dziel. Najsmieszniejsze jest to (wracajac do mych szkol) ze pracuje w zawodzie absolutnie nie zwiazanym z kierunkiem mojej szkoly.
MisiuRider Napisano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Czyli wychodzi na to, ze w Stanach Zjednoczonych moga 'przezyc' i normalnie zyc tylko osoby z wyzszym wyksztalceniem LOL a cala polska i nie tylko polska emigracja chyba w tamtejsze lotto wygrala i zyja tam... Dzieki za odpowiedzi Pozdrawiam.
KaeR Napisano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2013 Czyli wychodzi na to, ze w Stanach Zjednoczonych moga 'przezyc' i normalnie zyc tylko osoby z wyzszym wyksztalceniem LOL a cala polska i nie tylko polska emigracja chyba w tamtejsze lotto wygrala i zyja tam... Dzieki za odpowiedzi Pozdrawiam. Zobacz jak duża część tej emigracji żyje.
Partners Napisano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2013 Już Ci to wszystko dobrze wytłumaczyli. Zawód wyuczony, który możesz wykonywać w US. Nie poziom wykształcenia. A ty dalej z tym swoim wykształceniem "jedziesz" jakby tylko wyższe wykształcenie oznaczało zawód i dawało gwarancję wykonywania pracy w wyuczonym zawodzie. Dla Ciebie najlepiej to zrobić jakiś Collage Community z certyfikatem od 1-2 roku i masz wybrane przez Ciebie wykształcenie zawodowe ogólnie akceptowane w US. Po studiach z Polski nie masz dalej żadnej gwarancji. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.