Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa - Skomplikowana Sytuacja

xero88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam wize turystyczną na 10 lat. tzn promesse. Wize przyznana w usa mam do konca marca tego roku (na pol roku).

@kzielu, bardziej sie zakochałem w chlopaku, był w u mnie w warszawie i podobalo mu sie, ma przyjechac na 2 miesiace ale nie zostanie na stałe. Z drugiej strony sam tez bym chcial wyjechac ale z dwojga zlego wole miec go w polsce niz wcale.

Słuszałem, że ubieganie sie o zieloną kartę (losowanie) moze spowodowac ze pozniej nie bedzie mialo sie wjazdu do usa. co o tym myslicie? Jest to dowod na to, ze chce sie zostac w us.

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

sly6 tez to dla mnie brzmi conajmniej dziwnie ale osoba ktora ma zielona karte upierala sie ze tak jest....

sly6, dzieki za info. myslalem ze jak mam podbite w pszaporcie to caly czas jest wazna.

Napisano

dziękuję dobrze wiedziec.

Rozumiem, że mój wcześniejszy plan byl do bani? tzn wyjechac na turystycznej, znaleźć prace w usa i zostac tam zeby zobaczyc czy nam sie w ogole ułoży.

Jakbym pracował na czarno i by to wyszło to nawet po slubie nie mial bym mozliwosci wjazdu do usa?

Napisano

Mamy Cie zachecac do nielegalnej imigracji i lamania prawa ?

bardziej o tę czesc: Jakbym pracował na czarno i by to wyszło to nawet po slubie nie mial bym mozliwosci wjazdu do usa?

Napisano

Jesli bedziesz pracowal na czarno i bedac w USA wezmiesz slub i twoj partner rozpocznie sponsorowanie o zielona karte dla Ciebie, to zostanie Ci to przebaczone.

Inaczej troche to bedzie wygladac, jesli wezmiecie slub a Ty przed otrzymaniem GC opuscisz USA.

Napisano

Rademedes, dziękuję a jak by to wyglądało właśnie jakbym przed otrzymaniem GC opuścił USA? a byłbym po slubie? Ile sie czeka od slubu na GC? Pół roku?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...