xero88 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 mam wize turystyczną na 10 lat. tzn promesse. Wize przyznana w usa mam do konca marca tego roku (na pol roku). @kzielu, bardziej sie zakochałem w chlopaku, był w u mnie w warszawie i podobalo mu sie, ma przyjechac na 2 miesiace ale nie zostanie na stałe. Z drugiej strony sam tez bym chcial wyjechac ale z dwojga zlego wole miec go w polsce niz wcale. Słuszałem, że ubieganie sie o zieloną kartę (losowanie) moze spowodowac ze pozniej nie bedzie mialo sie wjazdu do usa. co o tym myslicie? Jest to dowod na to, ze chce sie zostac w us.
sly6 Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 i 200 tys osob z loterii moze zapomniec o wjezdzie,dostaniu wizy itd jak juz wyjechales z USA to nie masz pobytu do marca
xero88 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 sly6 tez to dla mnie brzmi conajmniej dziwnie ale osoba ktora ma zielona karte upierala sie ze tak jest.... sly6, dzieki za info. myslalem ze jak mam podbite w pszaporcie to caly czas jest wazna.
sly6 Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 wyjezdzajac z USA Twoj pobyt juz nie jest aktualny. tutaj masz cos dla siebie tak samo http://travel.state.gov/content/dam/visas/DOMA/DOMA%20FAQs.pdf
xero88 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 dziękuję dobrze wiedziec. Rozumiem, że mój wcześniejszy plan byl do bani? tzn wyjechac na turystycznej, znaleźć prace w usa i zostac tam zeby zobaczyc czy nam sie w ogole ułoży. Jakbym pracował na czarno i by to wyszło to nawet po slubie nie mial bym mozliwosci wjazdu do usa?
kzielu Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 odpowie ktoś? Mamy Cie zachecac do nielegalnej imigracji i lamania prawa ?
xero88 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Mamy Cie zachecac do nielegalnej imigracji i lamania prawa ? bardziej o tę czesc: Jakbym pracował na czarno i by to wyszło to nawet po slubie nie mial bym mozliwosci wjazdu do usa?
Rademedes Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Jesli bedziesz pracowal na czarno i bedac w USA wezmiesz slub i twoj partner rozpocznie sponsorowanie o zielona karte dla Ciebie, to zostanie Ci to przebaczone. Inaczej troche to bedzie wygladac, jesli wezmiecie slub a Ty przed otrzymaniem GC opuscisz USA.
xero88 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Rademedes, dziękuję a jak by to wyglądało właśnie jakbym przed otrzymaniem GC opuścił USA? a byłbym po slubie? Ile sie czeka od slubu na GC? Pół roku?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.