marcinGD Napisano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 http://www.zoubianusa.com/ Szukałem Host Family i jedna z rodzin zaoferowała mi pomoc w znalezieniu taniej szkoły publicznej, pomoc w uzyskaniu i20 i visy F1, za niewielką opłatą. Warto z tego skorzystać? Właściciel ww strony www + pisałem do hs 2 nie odp a 2 napisały, że nie wydają i20. Więc wydawałoby się rozsądnym wyjściem ta pomoc.
KaeR Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 W jaki sposob maja Ci pomoc w uzyskaniu F1?
katlia Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 Ja sie obawiam tej obietnicy "taniej" szkoly publicznej. Bedziesz musial uczeszczac gdziekolwiek host family mieszka, a nie gdzie jest najtaniej. (Nie mowiac o tym, ze wiekszosc szkol w tym samym rejonie bedzie w bardzo podobnych cenach.) Radze tez pisac do school district o I-20 a nie do indiwidualnych szkol. W jakim district znajduje sie szkola mozesz latwo znalezc w google.
sly6 Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 juz tutaj byla osoba co miala tania szkole jezykowa i wyszla bez wizy Ta rodzina moze Ci pomoc ,tak samo jak My tutaj za darmo pomagamy wizy za to wydaje Konsul-Ambasada i pamietaj o tym
marcinGD Napisano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 To jest tak, oni szukają mi taniej szkoły w obrębie dystryktu mojej host rodziny załatwiają mi i20, bo ponoć mają jakieś znajomości w szkole bo zajmują się tym od kilku lat, a F1 to na takiej zasadzie, że przygotują mnie do interview. Tylko ja widzę, że to nie jest łatwe, z 4 szkół, 2 olały sprawę, a 2 napisały, że nie wydają i20
sly6 Napisano 19 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 to moze zacznij od takich stron http://educatius.org/media/pdf/Educatius-catalog.pdf ta znalazlem w 1 min w google tam gdzie chcesz jechac ,uczyc sie Kalifornia http://new.eci-ca.org/en/documents/PUBLICSCHOOLPROGRAMFVISA.pdf
KaeR Napisano 19 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 To jest tak, oni szukają mi taniej szkoły w obrębie dystryktu mojej host rodziny załatwiają mi i20, bo ponoć mają jakieś znajomości w szkole bo zajmują się tym od kilku lat, a F1 to na takiej zasadzie, że przygotują mnie do interview. Tylko ja widzę, że to nie jest łatwe, z 4 szkół, 2 olały sprawę, a 2 napisały, że nie wydają i20 Marcin, czytaj co katlia pisze. Jak mieszkają w dobrym dystrykcie, to szkoły będą dobre. Jak w kiepskim to słabe. Tu ludzie potrafią sporo do pracy dojeżdżać byleby mieszkać w dobrym dystrykcie. Ta taniosc brzmi podejrzanie. Dobrze wypytaj jak Cię mają do interview przygotować. Sam się możesz spokojnie przygotować. Najważniejsze są związki z Polską. I zwróć uwagę co było w kilku postach napisane, i-20 prawdopodobnie musisz załatwiać przez dystrykt a nie szkołę.
marcinGD Napisano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 Rozumiem, więc mam znaleźć rodzinę potem dowiedzieć się jaki to district i skontaktować się, w necie znajdę nr telefonu albo email?
sly6 Napisano 19 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 a numer telefon,e-mail to do kogo masz znalesc? popatrz na linki ktore podalem Ci
marcinGD Napisano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2014 Do district? Na linki później bo jestem w szkole a połowy tekstu nie Rozumiem heh >.<
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.