Skocz do zawartości

Jak Zdrowo Jeść W Usa :)


Paulina_89

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 239
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Do takiego wniosku to ja doszłam już w Polsce, ale nie znam się na tutejszej mące. Jakiej mąki mam szukać?

Napisano

Niestety - dobry świeży chleb to chimera. Wielu z moich znajomych piecze w domu, nawet inwestują w specjalne piekarniki - bread machines. Osobiście nie przepadam za rezultatami - chleb wychodzi jakiś kleisty, nie do porównania z tradycyjną metodą wypieku.

Filmik polskiego youtubera z Kaliforni o bread machine:

Napisano

Gotowe mieszanki ciasta chlebowego do maszyn tez sa nafaszerowane chemią.

Najbardziej mnie martwi fakt, że do Stanów nie można wwozić...nasion.

Kto powiedział że nie można? Nie wolno, to fakt.

Napisano

Jadłam chleb z bread machine jeszcze w Polsce, nie był kleisty. Ale chyba mi szkoda kasy, wolę kupić mikser :) Mąka będzie wyzwaniem.

Napisano

Jadłam chleb z bread machine jeszcze w Polsce, nie był kleisty. Ale chyba mi szkoda kasy, wolę kupić mikser :) Mąka będzie wyzwaniem.

Maka to naprawdę nie probem, ja kupuje najtansza, na wage, 31 centow za funt i wychodzi tak samo dobrze jak z maki dwa razy droższej.

Mam pytanie do znawcow. Jak się ma tutejszy Baking Powder do polskiego proszku do pieczenia? Czy ma podobny power czy moze jest mocniejszy lub słabszy?

Napisano

A ja mam też pytanie o drożdże, bo ani śladu świeżych w sklepach, a z suchymi miałam słabe doświadczenia. Można gdzieś kupić?

Napisano

A ja mam też pytanie o drożdże, bo ani śladu świeżych w sklepach, a z suchymi miałam słabe doświadczenia. Można gdzieś kupić?

jeszcze nie trafiłem i w związku z tym przestawiłem się calkowicie na instant.

Gdy piekę chleb to stosuje następujące proporcje: 2 litry wody, 5-6 saszetek drożdży, maki ile weźmie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...