Gość miqhs Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 Jesteśmy już po wizycie w ambasadzie i badaniach, ale wciąż nie wiemy, jak się zorganizować. Na forum jest sporo informacji, ale czy ktoś z was może mi powiedzieć, jak sobie załatwić nocleg w Stanach będąc jeszcze w Polsce? Lecimy we trójkę z 10 latkiem, więc nie ma opcji nocowania byle gdzie, bo to dla synka i tak dość spory stres cała akcja USA. Większość wpisów na forum jest na zasadzie "wyjeżdżam" a reszta "jestem w USA". Brakuje mi informacji pomiędzy, chociaż oczywiście wszyscy sobie jakoś radzą. Szczególnie zależy mi na wpisach osób z dzieciaczkami, bo sami to byśmy się ogarnęli. Mamy znajomego obok NY ale jakoś głupio mi się do niego zwalić całą rodziną. Any help more than welcome
sly6 Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 a jaki rejon USA masz na mysli? Masz na mysli cos na stale czy na jakis czas?
sly6 Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 mozna lokum szukac przez takie ogloszenia http://bazarynka.com/
Christina Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 albo moze airbnb? tam jest duzo ofert wynajmu longterm
adka0401 Napisano 17 Marca 2014 Zgłoś Napisano 17 Marca 2014 albo moze airbnb? tam jest duzo ofert wynajmu longterm Rowniez polecam airbnb. Z polski ciezko wam bedzie cos wynajac na dlugi czas bez wczesnego ogladania wiec wynajmijcie sobie cos na miesiac z airbnb i w tym czasie szukajcie mieszkania na dluzej
Gość miqhs Napisano 18 Marca 2014 Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 dzięki niezłe ceny w niektórych domkach ale rzeczywiście jest to jakaś opcja
paradoox Napisano 20 Marca 2014 Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 A Z ubezpieczeniem samochodu bez SSN nie będzie żadnego problemu? Będzie jakaś różnica w stawkach? btw. Wyczytałem że głównymi dokumentami potrzebnymi do ubezpieczenia jest prawo jazdy i karta kredytowa. Z karta kredytową też nie będzie problemu bez SSN? Możecie polecić jakieś towarzystwa ubezpieczeniowe i banki przyjazne nowym imigrantom?
kzielu Napisano 20 Marca 2014 Zgłoś Napisano 20 Marca 2014 O karcie kredytowej to raczej zapomnij bez SSN, natomiast nie jest ona wymagana do ubezpieczenia samochodu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.