Joanna30 Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Wystarczy, jeśli podasz konsulowi podczas rozmowy. Lub już na lotnisku w USA.
agula30 Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Ile wczesniej zapisywaliście się na badania w Krakowie? Zastanawia mnie jeszcze jedno, bo kilka miesięcy temu miałam robione RTG klatki piersiowej i może mogłabym dostarczyć to badanie, aby mnie znowu nie prześwietlali (a wiadomo, że nie jest wskazane zbyt częste naświetlanie). Miał ktoś taki przypadek?
glimi Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Weź to RTG ze sobą. Może lekarz uzna i nie będziesz musiała robić.
Monia12 Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Wydaje mi się, że to nie przejdzie. :/ Wszystko musi być wykonane w wyznaczonych placówkach.
Jagosza Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Ile wczesniej zapisywaliście się na badania w Krakowie? Zastanawia mnie jeszcze jedno, bo kilka miesięcy temu miałam robione RTG klatki piersiowej i może mogłabym dostarczyć to badanie, aby mnie znowu nie prześwietlali (a wiadomo, że nie jest wskazane zbyt częste naświetlanie). Miał ktoś taki przypadek? I owszem , ja Byłam u lekarza już w czerwcu (pomyłka taka) i mówił , że będę musiała powtórzyć badania , bo mogę w tym czasie zachorować. Dzwoniłam kilka dni temu i babeczka w recepcji potwierdziła. Badania trzeba zrobić ponownie.
sly6 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 i maja racje bo mozesz zachorowac i to wyjdzie na rtg a samo sluchanie nie bardzo ;)chyba ze choroba ma juz znaczne stadium
Camea Napisano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Witajcie Kochani W tym miesiącu mamy rozmowę w Ambasadzie. W związku z tym mam kilka pytań do osób które rozmowę mają już za sobą Wszystkie wymagane dokumenty które są podane na stronie Ambasady mam już skompletowane. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html 1 - Czy potrzebuję jeszcze kopie/ksera tych dokumentów ( Akty, Świadectwo szkoły, zaświadczenie o niekaralności itd) ??? Jeśli tak napiszcie proszę których Rejestrację na: www.ustraveldocs.com/pl/ również mam za sobą. 2 - Czy rejestracji na tej stronie ma dokonać tylko główny Aplikant ? Czy każdy z członków rodziny podany w DS 260 osobno ??? 3 - Rozumiem że przy wyborze kategorii wizowej, wybieramy DV1 ??? Jeśli możecie, napiszcie proszę jak w ogóle zabrać się za wypełnienie rzeczy niezbędnych na www.ustraveldocs.com/pl/ Nie chcielibyśmy czegoś wypełnić w nieodpowiedni sposób 4 - Czy możecie polecić jakiś Hotel/Motel w okolicach Ambasady ? Z Góry bardzo dziękuję i życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku
Monia12 Napisano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Kopie/ksero dokumentów możesz zrobić jeśli chcesz, jak ich nie wykonasz, wezmą poprostu od Was oryginały, nie ma różnicy. Tylko główny aplikant, w następnych krokach na stronie będziesz mogła podać inne osoby. Kategorie wizy zaznaczyłam DV1 i chyba dobrze, bo wizy przyznano. Co do hotelu to polecam Hamton by Hilton na ulicy Wspólnej, może nadal jest zimowa promocja i można w przystępnej cenie spędzić noc w dobrych warunkach.
Alleen Napisano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 Kiedy możemy się spodziewać nowego biuletynu na marzec?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.