Skocz do zawartości

Dv 2015 - Co Po 1 Maja 2014? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ile wczesniej zapisywaliście się na badania w Krakowie?

Zastanawia mnie jeszcze jedno, bo kilka miesięcy temu miałam robione RTG klatki piersiowej i może mogłabym dostarczyć to badanie, aby mnie znowu nie prześwietlali (a wiadomo, że nie jest wskazane zbyt częste naświetlanie). Miał ktoś taki przypadek?

Napisano

Ile wczesniej zapisywaliście się na badania w Krakowie?

Zastanawia mnie jeszcze jedno, bo kilka miesięcy temu miałam robione RTG klatki piersiowej i może mogłabym dostarczyć to badanie, aby mnie znowu nie prześwietlali (a wiadomo, że nie jest wskazane zbyt częste naświetlanie). Miał ktoś taki przypadek?

I owszem , ja :rolleyes: Byłam u lekarza już w czerwcu (pomyłka taka) i mówił , że będę musiała powtórzyć badania , bo mogę w tym czasie zachorować. Dzwoniłam kilka dni temu i babeczka w recepcji potwierdziła. Badania trzeba zrobić ponownie. :angry:

Napisano

Witajcie Kochani :)

W tym miesiącu mamy rozmowę w Ambasadzie.

W związku z tym mam kilka pytań do osób które rozmowę mają już za sobą :)

Wszystkie wymagane dokumenty które są podane na stronie Ambasady mam już skompletowane.

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html

1 - Czy potrzebuję jeszcze kopie/ksera tych dokumentów ( Akty, Świadectwo szkoły, zaświadczenie o niekaralności itd) ??? Jeśli tak napiszcie proszę których :)

Rejestrację na: www.ustraveldocs.com/pl/ również mam za sobą.

2 - Czy rejestracji na tej stronie ma dokonać tylko główny Aplikant ? Czy każdy z członków rodziny podany w DS 260 osobno ???

3 - Rozumiem że przy wyborze kategorii wizowej, wybieramy DV1 ???

Jeśli możecie, napiszcie proszę jak w ogóle zabrać się za wypełnienie rzeczy niezbędnych na www.ustraveldocs.com/pl/ Nie chcielibyśmy czegoś wypełnić w nieodpowiedni sposób :)

4 - Czy możecie polecić jakiś Hotel/Motel w okolicach Ambasady ?

Z Góry bardzo dziękuję :) i życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku :)

Napisano

Kopie/ksero dokumentów możesz zrobić jeśli chcesz, jak ich nie wykonasz, wezmą poprostu od Was oryginały, nie ma różnicy.

Tylko główny aplikant, w następnych krokach na stronie będziesz mogła podać inne osoby. Kategorie wizy zaznaczyłam DV1 i chyba dobrze, bo wizy przyznano. :D Co do hotelu to polecam Hamton by Hilton na ulicy Wspólnej, może nadal jest zimowa promocja i można w przystępnej cenie spędzić noc w dobrych warunkach. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...