medeski Napisano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Camea telefonu nie wniesiesz. Naprzeciwko ambasady jest fotograf i u niego można zostawić(za 20zł). Ja sam nie miałem telefonu, ale babeczkę przedemną pan ochraniacz odesłał właśnie do fotografa Nie wiem czy sie cos zmienilo ale w czerwcu 2014 normalnie telefon zostawialismy przy wejsciu i dostalismy numerek
bonhartus Napisano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 http://travel.state.gov/content/visas/english/law-and-policy/bulletin/2015/visa-bulletin-for-february-2015.html nowy biuletyn
glimi Napisano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 EUROPE 24,000 jeszcze tylko 18970 numerków i może się załapie
sly6 Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 cutmiut czy czasami to nie bylo w Krakowie bo tam takie cos jest mozliwe z telefonami od 2000 roku a wiec juz ponad 10 lat i w 2014 mozna bylo zostawiac telefon u ochrony w Warszawie kto bylo po wize turystyczna to wie co i jak podobnie jest dla wiz na pobyt staly.To sie nie zmienia od tylu lat Kolejna sprawa to loteria to aby losowanie jest a reszta ma malo wspolnego juz z loteria niby los jest a nalezy przedstawiac dokumenty,nie miec zakazu wjazdu na teren USA oraz przekonac Konsula co do tego ze damy sobie rade,do tego sprawy medyczne i sprawy z KRK ,czy sie jest karanym,czy nie-za co i czy za to sie nie ma zakazu wjazdu Tak wiekszosc osob dostaje wizy a nawet mowi ze rozmowa to latwa,to nie to co wizy turstyczne i maja racje dopuki nie przeczyta sie innych wpisow ,na innych forach ze jednak sa jakies ale a to ze ktos moze sobie nie dac rady lub tez widac ze jego majatek jest naciagny jak przy pewnym malzenstwie mlodym kiedy to Konsul nie uwierzyl ze ktos moze miec tyle a tyle do tego taka pomoc w USA Juz raz pisalem o przekladaniu terminu i ze komus sie udalo to nalezy zobaczyc kiedy to bylo aby nie wyszlo ze jest wiosna i ktos nadal czeka na rozmowe ..moze teraz nie ma tak zle lecz czym pozniej bedzie rozmowa tym gorzej-brak wiz a przeklada sie rozmowe tak a nowy termin bedzie przeslany przez poczte zwykla a nie przez poczte elektroniczna : 12. Nie mogę lub nie mogłem przyjść w terminie wyznaczonym przez NVC/KCC na spotkanie z konsulem w sprawie wizy na pobyt stały. W jaki sposób mogę otrzymać nowy termin? Należy przyjść na spotkanie w wyznaczonym terminie, nawet w przypadku braku wymaganych dokumentów. Jedynie ważne sprawy rodzinne lub zdrowotne upoważniają do zmiany terminu. W takim przypadku prosimy o kontakt z Sekcją Wiz Imigracyjnych w Warszawie . http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/czsto-zadawane-pytania.html
cutmiut Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 W Warszawie pani w kolejce przedemną miała telefon i wogóle nie została wpuszczona do ambasady. Natomiast mnie zapytali czy mam telefon, opdowiedziałem ze nie, i mnie wpuścili.
serafina Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 Ja swoj zostawilam jeszcze przed "bramka". Dali mi numer. To byl czerwiec 2014
sly6 Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 cutmiut jak widac bywa roznie,w duzej wiekszosci takich spraw-osob nie ma problemu aby zostawic wylaczony telefon dziekuje za odpowiedz
WikaZaneta Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 Witamy Wszystkich. Śledzimy od dłuższego czasu forum, jesteśmy nowi w temacie. Wg. biuletynu nasz nr. wypada na marzec. Wniosek DV - 260 wysłaliśmy 24 maja , nasz numer to 23XXX. W jakim czasie możemy spodziewać się zaproszenia na rozmowe w Ambasadzie , może czyjś przypadek da się porównać . Pozdrawiamy i dziękujemy za odpowiedzi. )
agula30 Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 2 miesiące przed interview dostaniecie maila z ambasady.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.