Sasklacz Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 Hej, Mam pytanie, jak wygladaja mozliwosci zakupu nieruchomosci w Stanach przez osobe nie majaca ani Obywatelstwa ani GC? Zalozmy ze osoba mieszkajaca na stale w Polsce chce sobie kupic dom na Florydzie. Wize turystyczna posiada. Ma taka mozliwosc? A co z przyjazdami potem ? Nie chodzi tu o zdobycie GC ta droga. Po prostu majac dom w Stanach czy to wplywa w jakikolwiek sposob na mozliwosc przyjazdow do tegoz to domu?
Joanna30 Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 W ten sposób i tak nie zdobędzie się zielonej karty. Odpowiedz sobie na pytanie, czy opłaca Ci się kupować dom, opłacać za niego podatki i utrzymywać przez cały rok, żeby raz czy dwa razy do roku wpaść do niego na dwa tygodnie?
andyopole Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 W ten sposób i tak nie zdobędzie się zielonej karty. Odpowiedz sobie na pytanie, czy opłaca Ci się kupować dom, opłacać za niego podatki i utrzymywać przez cały rok, żeby raz czy dwa razy do roku wpaść do niego na dwa tygodnie? A kto bogatemu zabroni? W kazdym razie w ten sposob prawa legalnego, stałego nie dostaniesz. Musialbys raczej kupic jakąś fabrykę za min. 500 000$. Działającą.
kzielu Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 Hej, Mam pytanie, jak wygladaja mozliwosci zakupu nieruchomosci w Stanach przez osobe nie majaca ani Obywatelstwa ani GC? Zalozmy ze osoba mieszkajaca na stale w Polsce chce sobie kupic dom na Florydzie. Wize turystyczna posiada. Ma taka mozliwosc? A co z przyjazdami potem ? Nie chodzi tu o zdobycie GC ta droga. Po prostu majac dom w Stanach czy to wplywa w jakikolwiek sposob na mozliwosc przyjazdow do tegoz to domu? Zasadniczo nie wplywa - ewentualnie w jakims niekorzystnym zbiegu okolicznosci moze byc potraktowane jako brak wiezi z krajem i skonczyc sie odebraniem turystycznej albo denied entry, natomiast sa ludzie ktorzy kupili domy na Florydzie na przyklad i przyjezdzaja na zime na przyklad... Jak juz pisali inni - zadnego statusu imigracyjnego to nie daje.
Sasklacz Napisano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 Nie chodzi mi o zmiane statusu. Mieszkam sobie w Polsce i chce miec dom na Florydzie. Mam wize turystyczna. Moge sobie jezdzic kiedy chce ?
kzielu Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 Nie chodzi mi o zmiane statusu. Mieszkam sobie w Polsce i chce miec dom na Florydzie. Mam wize turystyczna. Moge sobie jezdzic kiedy chce ? Mozesz sobie jezdzic tak samo czesto jakbys tego domu nie mial - za czesto i zbyt dlugo i dom bedziesz ogladal tylko na zdjeciach.
Sasklacz Napisano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 Czyli chcecie powiedziec ze jesli kogos stac, duzo podrozuje, chce sobie kupic dom w Stanach i przyjezdzac sobie do niego od czasu do czasu to tez moze miec problemy? Dwie, trzy krotkie wizyty rocznie w USA sa zle widziane? Jakos wierzyc mi sie nie chce... Nie dla kazdego osiedlenie sie w Stanach to szczyt marzen i nie kazdy robi wszystko aby uzyskac GC.
Joanna30 Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 A kto powiedział, że dwie, trzy krótkie wizyty na rok są źle widziane?
kzielu Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 Czyli chcecie powiedziec ze jesli kogos stac, duzo podrozuje, chce sobie kupic dom w Stanach i przyjezdzac sobie do niego od czasu do czasu to tez moze miec problemy? Dwie, trzy krotkie wizyty rocznie w USA sa zle widziane? Jakos wierzyc mi sie nie chce... Nie dla kazdego osiedlenie sie w Stanach to szczyt marzen i nie kazdy robi wszystko aby uzyskac GC. Nie ma czarno-bialych przepisow, natomiast wiza turystyczna nie sluzy do mieszkania i kierujac sie to ogolna zasada i widzimisiem urzednika CBP mozna skonczyc z denied entry spedzajac zbyt duzo czasu lub przyjezdzajac zbyt czesto do US.
sly6 Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 wiele Niemcow tak ma ,maja domy i jezdza do Floryde na pare tyg , po Twoim zachowaniu,pobytach ma widac ze Cie stac na to
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.