andyopole Napisano 2 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 10 minut temu, jannapa napisał: nie zazdroszcze. tutaj szczesliwie po zachodzie slonca temperatura spada znacznie. 8:30 i tylko 74F. po tygodniu w ABQ nie mam na co narzekac:) Dziś rano obudziłem się o piątej, było 18°C a gdy jechałem do pracy na 8 już 22. Takie temperatury mnie nie przerażają, przelaczam tryb pracy na: leń, i jakos daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 7 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Dziś pięć słoików ogórków "kaszubskich". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tirowiec1312 Napisano 9 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Sierpnia Amerykańscy sportowcy na Igrzyskach w Paryżu dowiedzieli się, że przysługuje im darmowa opieka medyczna (poza oczywistą fizjoterapią). https://www.si.com/olympics/american-athletes-taking-full-advantage-of-free-healthcare-olympic-village-france Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 9 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2 hours ago, Tirowiec1312 said: Amerykańscy sportowcy na Igrzyskach w Paryżu dowiedzieli się, że przysługuje im darmowa opieka medyczna (poza oczywistą fizjoterapią). Nie sportowiec, ale Amerykanin, z ktorym podrozowalismy we Wloszech pare lat temu. Do dzisiejszego dnia opowiada wszystkim (ad nauseam) o tym jak sie przewrocil, rozbil brode, dostal opieke, szwy w jednym szpitalu - potem w innym szpitalu, w innym miescie, te szwy byly wyciete i rana sprawdzona. Wszystko gratis. "Nie bylo nawet miejsca gdzie zaplacic!" Jego zona latala po szpitalu, machajac karta kredytowa, a Wlosi sie smieli. MIND. BLOWN. Tesciowa skrecila noge we Francji. Dostala tak piekne kule, ze zabrala do lekarza w US na pokaz. Wszyscy zachwycali sie. Damn, even their crutches are elegant, powiedziala jedna pielegniarka. Mam inne przyklady ale nie chce zanudzac. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 9 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Sierpnia (edytowane) 1 godzinę temu, katlia napisał: Mam inne przyklady ale nie chce zanudzac. Dawaj! Chetnie sie "ponudze". Pracy nie ma to jakos dotrwam do lunchu. edit: Po lunchu spadam do domu, pakuje sie i ruszam do Lincoln City nad Pacific, hotel do niedzieli zarezerwowany. Jutro bede gosciem na amerykanskim weselu (na dwiescie ponoc osob!). Az jestem ciekaw jak bedzie. Na wszelki wypadek, nauczony doswiadczeniem, flaszke, sloik smalcu, chleb i ogorki zabieram ze soba. Edytowane 9 Sierpnia przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tirowiec1312 Napisano 9 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 37 minutes ago, andyopole said: na amerykanskim weselu Jak nie będzie tańczących robotów ze świecącymi ledami na kostiumie to się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 9 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 5 minut temu, Tirowiec1312 napisał: Jak nie będzie tańczących robotów ze świecącymi ledami na kostiumie to się nie liczy Raczej nie bedzie bo nowozency sa 45+. Chociaz... W tym kraju juz mnie chyba nic nie zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KateL Napisano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia On 7/21/2024 at 11:28 PM, andyopole said: Wybory wyborami a zima coraz bliżej. A jak się tatara zachce to bez kiszonego ogórka ani rusz. Zapasy trzeba robić! Ogórki z własnego ogródka. Pan sam takie specjały robi? to andrusy czy inna odmiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2 godziny temu, KateL napisał: Pan sam takie specjały robi? to andrusy czy inna odmiana? Sam oczywiście. Pamietam że przy zakupie były dwie odmiany. Nie pamiętam jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia sie pochwale: Handmade! Designed and made in USA (by yours truly)! Dodatkowo sam wykopalem poprzedni przebrzydly plastik, a potem sam wkopalem (plumb and level!). Wartosc domu wzrosla szacunkowo min. $2k! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi