cavscout Napisano 29 Listopada Zgłoś Napisano 29 Listopada 36 minutes ago, Xarthisius said: To tylko piers. Dzieci specjalnie nie jedza, to dla dwojki doroslych caly indyk to by byl overkill. Tak czy inaczej patrzysz na 6 lbs miecha. Nawet nie polowe zjedlismy wczoraj... To ma sens Cytuj
andyopole Napisano 29 Listopada Autor Zgłoś Napisano 29 Listopada 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: Efekt koncowy. Zjadliwe, ale indyk jest zdecydowanie najnizej w moim rankingu mies na grilla... Indyk jest zbyt chudy na grilla. Nawet pieczony w brytfannie i regularnie polewany sosem i tak (poza udami) wychodzi suchy. Ja tutaj robiłem turka tylko raz, to straszna góra miesa. Ile można zjeść we dwójkę? Z reszty zrobiłem krokiety na Boże Narodzenie. Cytuj
cavscout Napisano 29 Listopada Zgłoś Napisano 29 Listopada (edytowane) 5 minutes ago, andyopole said: Indyk jest zbyt chudy na grilla. Nawet pieczony w brytfannie i regularnie polewany sosem i tak (poza udami) wychodzi suchy. Ja tutaj robiłem turka tylko raz, to straszna góra miesa. Ile można zjeść we dwójkę? Z reszty zrobiłem krokiety na Boże Narodzenie. My mielismy indyka na 4 osoby. Co zostało będziemy jeść przez następny tydzień. Edytowane 29 Listopada przez cavscout Cytuj
andyopole Napisano 29 Listopada Autor Zgłoś Napisano 29 Listopada 6 minut temu, cavscout napisał: będziemy jeść przez następny tydzień. Tym samym obrzydnie na rok. A potem znów aż w końcu stanie na kaczce. ... Cytuj
Xarthisius Napisano 29 Listopada Zgłoś Napisano 29 Listopada 1 hour ago, andyopole said: Indyk jest zbyt chudy na grilla. Nawet pieczony w brytfannie i regularnie polewany sosem i tak (poza udami) wychodzi suchy. Ja tutaj robiłem turka tylko raz, to straszna góra miesa. Ile można zjeść we dwójkę? Z reszty zrobiłem krokiety na Boże Narodzenie. 225F przez 5.5h, na ostatnie 45m tylko podbilem bo juz mi sie nie chcialo czekac i byla 5pm. Do 167F. Nie wychodzi suchy, ale mimo nastrzykiwania, marynowania przez noc itp caly czas bez smaku... Ratuje go tylko dym. Cytuj
cavscout Napisano 30 Listopada Zgłoś Napisano 30 Listopada 5 hours ago, andyopole said: Tym samym obrzydnie na rok. A potem znów aż w końcu stanie na kaczce. ... Robimy indyka 2 razy do roku - Thanksgiving in Boże Narodzenie. Cytuj
andyopole Napisano 3 Grudnia Autor Zgłoś Napisano 3 Grudnia Uwaga uzytkownicy drog w Texas! Jutro bede sie poruszal rentowanym autem na trasie McAllen - Edinburg. 2 Cytuj
mcpear Napisano 3 Grudnia Zgłoś Napisano 3 Grudnia Nie wiem jak u Was ale w moim Costco wczoraj już nie było w sprzedaży żywych choinek. Wszystkie sprzedali i nie planują kolejnych dostaw w tym roku. 2 grudzień to chyba rekordowo szybko zakończyli sprzedaż. Cytuj
andyopole Napisano 3 Grudnia Autor Zgłoś Napisano 3 Grudnia 6 minut temu, mcpear napisał: Nie wiem jak u Was ale w moim Costco wczoraj już nie było w sprzedaży żywych choinek. Wszystkie sprzedali i nie planują kolejnych dostaw w tym roku. 2 grudzień to chyba rekordowo szybko zakończyli sprzedaż. Moze w CA juz Christmas odwolane? Zapraszam do OR.Zze wzgledu na obfitosc lasow i upraw choinkowych tutaj napewno beda w ciaglej sprzedazy. Cytuj
mola Napisano 3 Grudnia Zgłoś Napisano 3 Grudnia (edytowane) My w piątek pojechaliśmy do lokalnego sklepu ogrodniczego, który zawsze jest cudnie udekorowany na święta. Cel był zrobić dzieciom fotkę na kartki świateczne. I już już prawie przekonałam męża, że może zainwestujmy w sztuczną, kiedy syn stwierdził, że chodź tata, tylko popatrzymy co mają na prawdziwych. I wrócili po 5 minutach z obwieszczeniem - kupiliśmy żywą choinkę. Nie byliśmy przygotowani na transport specjalnie, więc igły i żywicę z samochodu pewnie będziemy wydłubywać do przyszłych świąt. Choinka stoi u nas od soboty, 30 listopada. Na zdjęciu - elfy przy pracy. Edytowane 4 Grudnia przez Xarthisius 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi