Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
17 minutes ago, andyopole said:

Dlategom dodal droga kolezanko co nastepuje":

:D

Jezeli ja zle zrozumialam, to OP napewno tez. Bo fajnie byloby dostawac $2,000/m pracujac tylko 10 lat :P

Napisano
6 minut temu, katlia napisał:

Jezeli ja zle zrozumialam, to OP napewno tez. Bo fajnie byloby dostawac $2,000/m pracujac tylko 10 lat :P

Tez bym chcial chociaz pracuje dluzej.  :(

• Upvote 1
Napisano
21 godzin temu, andyopole napisał:

MInimum 40 kwartalow czyli 10 lat.

Czy to jest tyle zeby wystarczylo to sprawa dyskusyjna.

Hm to tak troche jak w Polsce dla mundurowych, że po 10latach mogą iść na emeryture głodową

19 godzin temu, katlia napisał:

Nie ma takiej pewnosci. Dlatego ludzie musza sami tez oszczedzac. Opieka starszych tu jest przerazliwie droga. Moja mama placila prawie $6,000/m (plus ubezpieczenie medyczne) i jest wiele miejsc znacznie drozszych. 

Rozumie, w Polsce niby też emeryt nie ma opieki jak sam sobie nie oszczędzi ale z czego ma oszczędzić :p

Napisano

To bylo kilka lat temu a pamiętam jak by to było wczoraj - dopytywałam na forum czy ktoś ma doświadczenia z transkryptem ocen nauki i aplikowaniem do college. 

A teraz zostałam dumna posiadaczka masters degree in social work i właśnie zdałam egzamin na stanową licencję do wykonywania zawodu. :) 

tak chciałam powiedzieć właśnie. 

• Like 4
  • Upvote 5
Napisano
6 minutes ago, Xarthisius said:

Tak przez Kaluze?! Chcesz mi powiedziec, ze w tym kraju mozna takie rzeczy zdalnie?

Nie dokładnie zdalnie - musialam stawic sie osobiscie ale miałam możliwość wybrania testing center na terenie Niemiec (w praktycznie każdym większym miescie). Była tez opcja testowania na terenie bazy wojskowej dla tych co maja dostep więc z tego skorzystałam. :p 

Napisano
3 hours ago, Roelka v.2 said:

zostałam dumna posiadaczka masters degree in social work i właśnie zdałam egzamin na stanową licencję do wykonywania zawodu. :) 

Wspaniale wiesci, Roelko! Gratuluje i serdecznie zycze duzo satysfakcji w nowym zawodzie. 

• Like 1