Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 25.07.2025 o 00:29, Joanna30 napisał:

Po Woodstocku, czy raczej teraz PolAndRocku kilka takich na polu zostaje, bo ludzie nie potrafią ich złożyć i zostawiają :lol:

Ooo, to można podjechać i poćwiczyć...  :D

• Haha 1
  • 5 tygodni później...

Napisano

Ech te polskie siły powietrzne. Płakać się chce. W zeszłym roku M-346, teraz ten i za duże ego żeby ciągnąć za wajchę bo w ogóle nie było blisko....

Napisano
41 minutes ago, kzielu said:

Ech te polskie siły powietrzne. Płakać się chce. W zeszłym roku M-346, teraz ten i za duże ego żeby ciągnąć za wajchę bo w ogóle nie było blisko....

Juz sie tak nie czepiaj Polskich Sil Powietrznych. Pierwszy F-16 rozbity, a lataja na nich juz z pietnascie lat. Dla porownania US Navy rozpieprzylo super horneta i F-35 tylko w ciagu ostatniego miesiaca...

Napisano

Tyle że ten wypadek to klasyka gatunku i całkowicie niepotrzebna śmierć. Ci o których wspominasz się strzelili.

Tutaj najbardziej klasyczny przykład sprzed lat  - (przy okazji jedno z najlepszych zdjęć lotniczych w historii). Trzeba ciągnąć za wajchę a nie że może się uda... 

Napisano

Widziałem relacjec z tej katastrofy jeszcze w pracy i pierwsze co mi przyszło do głowy do pytanie: czemu się nie katapultowal! Mozna to przeciez zrobic nawet na wysokosci zero. Na ostatniej prostej nie było już przeciążenia takiego że nie można ruszyć ręką. Czytałem nieraz że podczas takich figur piloci często zdarza się że tracą na chwilę świadomość ale to byl stary wyjadacz.

Napisano (edytowane)

Z innej banki choć też o lataniu. Pod koniec września lecę z przesiadką w Kanadzie. Wreszcie "rozdziewiczę" mój amerykański paszport. Jako USC nie potrzebuje ichniej ESTy? Niby wiem ale lepiej dopytać. Idę poszukać w necie. 

edit: No to się pochwaliłem wyjazdem a przy okazji znalazłem. Do kitu taka robota, teraz trzeba uważać na dwa paszporty żeby nie zgubić,

I am an American citizen. What do I need to enter Canada?

American citizens, including American-Canadian citizens, must carry proper identification and meet the basic requirements to enter Canada. You do not need a Canadian passport, a Canadian visa or an eTA to enter Canada if you are travelling with a valid U.S. passport.

Edytowane przez andyopole