katlia Napisano 14 Marca 2022 Zgłoś Napisano 14 Marca 2022 38 minutes ago, andyopole said: A to u Was lód śliski jest? Ja juz zapomnialem jak lód wyglada. ;-) Najwyrazniej maz tez... 2 Cytuj
Patipitts Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 Bo polscy fizjo w ogole sa super. Jak chcialam tutaj isc z dzieckiem na badanie bo podejrzewalam ze asymetrie ulozeniowa to rodzinna w ogole nie widziala problemu, a bez skierowania w ogole nie chcieli przyjac, tutaj mam wrazenie fizjo dopiero wkracza jak jest jakis uraz/niepelnosprawnosc, a np o takim czyms jak fizjo urogin (przynsjmniej w moim rejonie) w promieniu 500miles nie uraczysz!) natomiast w Polsce jest ogromny wybor, bardzo profesjonalna wiedza i opieka, fizjo czesto wiedza wiecej niz lekarze. 2 Cytuj
ilon Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 17 minutes ago, Patipitts said: Bo polscy fizjo w ogole sa super. Jak chcialam tutaj isc z dzieckiem na badanie bo podejrzewalam ze asymetrie ulozeniowa to rodzinna w ogole nie widziala problemu, a bez skierowania w ogole nie chcieli przyjac, tutaj mam wrazenie fizjo dopiero wkracza jak jest jakis uraz/niepelnosprawnosc, a np o takim czyms jak fizjo urogin (przynsjmniej w moim rejonie) w promieniu 500miles nie uraczysz!) natomiast w Polsce jest ogromny wybor, bardzo profesjonalna wiedza i opieka, fizjo czesto wiedza wiecej niz lekarze. Moja mama dostala kilka tygodni temu w Polsce skierowanie na fizjo. Umowiony termin? Najwczesniej w polowie grudnia 2022.. Cytuj
katlia Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 Tu tez robi sie trudno o spotkania z lekarzami. Od 3 lat nie mam annual exam z powodu Covida. W koncu chcialam sie umowic... moja lekarka dopiero mogla sie ze mna zobaczyc pod koniec czerwca. Umowilam sie wiec z "kimkolwiek" - i mam appointment szybko, bo w juz polowie kwietnia :/ Cytuj
ilon Napisano 17 Marca 2022 Zgłoś Napisano 17 Marca 2022 Kochani - zdecydowalam sie leciec do Polski - pierwszy raz z dwoma paszportami. I pytanko do was - jakie macie doswiadczenie? Moze glupie pytanie, ale jak przy check-inie trzeba podac numer paszportu i nationality to ktory mam dac? Ktory paszport pokazywac kiedy? Podzielcie sie radami z mniej doswiadczona kolezanka Cytuj
Xarthisius Napisano 17 Marca 2022 Zgłoś Napisano 17 Marca 2022 (edytowane) 33 minutes ago, ilon said: Kochani - zdecydowalam sie leciec do Polski - pierwszy raz z dwoma paszportami. I pytanko do was - jakie macie doswiadczenie? Moze glupie pytanie, ale jak przy check-inie trzeba podac numer paszportu i nationality to ktory mam dac? Ktory paszport pokazywac kiedy? Podzielcie sie radami z mniej doswiadczona kolezanka As a rule of thumb: w Ameryce amerykanski, a w Polsce polski. Nawet jeszcze prosciej: polskim tylko machasz przy przekraczaniu granicy Polski i tylko pogranicznikom. Wszedzie indziej, w liniach lotniczych, check-inach itp. uzywaj amerykanski. Edytowane 17 Marca 2022 przez Xarthisius 2 Cytuj
kzielu Napisano 17 Marca 2022 Zgłoś Napisano 17 Marca 2022 4 hours ago, ilon said: Kochani - zdecydowalam sie leciec do Polski - pierwszy raz z dwoma paszportami. I pytanko do was - jakie macie doswiadczenie? Moze glupie pytanie, ale jak przy check-inie trzeba podac numer paszportu i nationality to ktory mam dac? Ktory paszport pokazywac kiedy? Podzielcie sie radami z mniej doswiadczona kolezanka Amerykański chyba że lecisz z jakiegos niewiadomego powodu LOTem i będziesz przekraczać granice w PL wtedy (i tylko wtedy) pokazujesz polski (a dokładnie ma to znaczenie przy wyjeździe). Do wszelkich rezerwacji tylko i wyłącznie amerykański chyba że chcesz się tłumaczyć z wiz albo ESTY... 1 Cytuj
ilon Napisano 22 Marca 2022 Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 Dziekuje za odpowiedzi! US paszport pokazywalam wszedzie poza hala przylotow w Krakowie. Jesli chodzi o testy - niby Polska wymaga test na coronawirusa jesli przylatuje sie spoza Schengen. Ja lecialam z Waszyngtonu do Amsterdamu potem do Krakowa i w Krakowie musialam pokazac tylko ID i karte szczepienia. O test nawet nikt nie zapytal. Nie wiem czy te samoloty z Schengen laduja na innym terminalu niz te spoza Schengen i dlatego nikt nie pyta czy ogolnie jest im to obojetne Cytuj
Zuza007 Napisano 22 Marca 2022 Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 3 hours ago, ilon said: Dziekuje za odpowiedzi! US paszport pokazywalam wszedzie poza hala przylotow w Krakowie. Jesli chodzi o testy - niby Polska wymaga test na coronawirusa jesli przylatuje sie spoza Schengen. Ja lecialam z Waszyngtonu do Amsterdamu potem do Krakowa i w Krakowie musialam pokazac tylko ID i karte szczepienia. O test nawet nikt nie zapytal. Nie wiem czy te samoloty z Schengen laduja na innym terminalu niz te spoza Schengen i dlatego nikt nie pyta czy ogolnie jest im to obojetne Jak masz przesiadkę w Schengen to nie pytają - albo pytają skąd przylatujesz, odpowiadasz, że z Amsterdamu, i nic więcej od Ciebie nie chcą . Mój facet przylatuje na Wielkanoc bezpośrednio z NYC - mam nadzieję, że się do tej pory coś zmieni. Podobno od 28/03 mają znieść obowiązek noszenia maseczek. Cytuj
Xarthisius Napisano 23 Marca 2022 Zgłoś Napisano 23 Marca 2022 Dzisiaj Syn przyniosl z przedszkola: Patent pending... Dodawanie w kratkach. Az mnie skreca z ciekawosci na czym polega ten patent. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi