katlia Napisano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 38 minutes ago, andyopole said: A to u Was lód śliski jest? Ja juz zapomnialem jak lód wyglada. ;-) Najwyrazniej maz tez... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Bo polscy fizjo w ogole sa super. Jak chcialam tutaj isc z dzieckiem na badanie bo podejrzewalam ze asymetrie ulozeniowa to rodzinna w ogole nie widziala problemu, a bez skierowania w ogole nie chcieli przyjac, tutaj mam wrazenie fizjo dopiero wkracza jak jest jakis uraz/niepelnosprawnosc, a np o takim czyms jak fizjo urogin (przynsjmniej w moim rejonie) w promieniu 500miles nie uraczysz!) natomiast w Polsce jest ogromny wybor, bardzo profesjonalna wiedza i opieka, fizjo czesto wiedza wiecej niz lekarze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 17 minutes ago, Patipitts said: Bo polscy fizjo w ogole sa super. Jak chcialam tutaj isc z dzieckiem na badanie bo podejrzewalam ze asymetrie ulozeniowa to rodzinna w ogole nie widziala problemu, a bez skierowania w ogole nie chcieli przyjac, tutaj mam wrazenie fizjo dopiero wkracza jak jest jakis uraz/niepelnosprawnosc, a np o takim czyms jak fizjo urogin (przynsjmniej w moim rejonie) w promieniu 500miles nie uraczysz!) natomiast w Polsce jest ogromny wybor, bardzo profesjonalna wiedza i opieka, fizjo czesto wiedza wiecej niz lekarze. Moja mama dostala kilka tygodni temu w Polsce skierowanie na fizjo. Umowiony termin? Najwczesniej w polowie grudnia 2022.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Tu tez robi sie trudno o spotkania z lekarzami. Od 3 lat nie mam annual exam z powodu Covida. W koncu chcialam sie umowic... moja lekarka dopiero mogla sie ze mna zobaczyc pod koniec czerwca. Umowilam sie wiec z "kimkolwiek" - i mam appointment szybko, bo w juz polowie kwietnia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 17 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Kochani - zdecydowalam sie leciec do Polski - pierwszy raz z dwoma paszportami. I pytanko do was - jakie macie doswiadczenie? Moze glupie pytanie, ale jak przy check-inie trzeba podac numer paszportu i nationality to ktory mam dac? Ktory paszport pokazywac kiedy? Podzielcie sie radami z mniej doswiadczona kolezanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 17 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 (edytowane) 33 minutes ago, ilon said: Kochani - zdecydowalam sie leciec do Polski - pierwszy raz z dwoma paszportami. I pytanko do was - jakie macie doswiadczenie? Moze glupie pytanie, ale jak przy check-inie trzeba podac numer paszportu i nationality to ktory mam dac? Ktory paszport pokazywac kiedy? Podzielcie sie radami z mniej doswiadczona kolezanka As a rule of thumb: w Ameryce amerykanski, a w Polsce polski. Nawet jeszcze prosciej: polskim tylko machasz przy przekraczaniu granicy Polski i tylko pogranicznikom. Wszedzie indziej, w liniach lotniczych, check-inach itp. uzywaj amerykanski. Edytowane 17 Marca 2022 przez Xarthisius 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 17 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 4 hours ago, ilon said: Kochani - zdecydowalam sie leciec do Polski - pierwszy raz z dwoma paszportami. I pytanko do was - jakie macie doswiadczenie? Moze glupie pytanie, ale jak przy check-inie trzeba podac numer paszportu i nationality to ktory mam dac? Ktory paszport pokazywac kiedy? Podzielcie sie radami z mniej doswiadczona kolezanka Amerykański chyba że lecisz z jakiegos niewiadomego powodu LOTem i będziesz przekraczać granice w PL wtedy (i tylko wtedy) pokazujesz polski (a dokładnie ma to znaczenie przy wyjeździe). Do wszelkich rezerwacji tylko i wyłącznie amerykański chyba że chcesz się tłumaczyć z wiz albo ESTY... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Dziekuje za odpowiedzi! US paszport pokazywalam wszedzie poza hala przylotow w Krakowie. Jesli chodzi o testy - niby Polska wymaga test na coronawirusa jesli przylatuje sie spoza Schengen. Ja lecialam z Waszyngtonu do Amsterdamu potem do Krakowa i w Krakowie musialam pokazac tylko ID i karte szczepienia. O test nawet nikt nie zapytal. Nie wiem czy te samoloty z Schengen laduja na innym terminalu niz te spoza Schengen i dlatego nikt nie pyta czy ogolnie jest im to obojetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 3 hours ago, ilon said: Dziekuje za odpowiedzi! US paszport pokazywalam wszedzie poza hala przylotow w Krakowie. Jesli chodzi o testy - niby Polska wymaga test na coronawirusa jesli przylatuje sie spoza Schengen. Ja lecialam z Waszyngtonu do Amsterdamu potem do Krakowa i w Krakowie musialam pokazac tylko ID i karte szczepienia. O test nawet nikt nie zapytal. Nie wiem czy te samoloty z Schengen laduja na innym terminalu niz te spoza Schengen i dlatego nikt nie pyta czy ogolnie jest im to obojetne Jak masz przesiadkę w Schengen to nie pytają - albo pytają skąd przylatujesz, odpowiadasz, że z Amsterdamu, i nic więcej od Ciebie nie chcą . Mój facet przylatuje na Wielkanoc bezpośrednio z NYC - mam nadzieję, że się do tej pory coś zmieni. Podobno od 28/03 mają znieść obowiązek noszenia maseczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 23 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Dzisiaj Syn przyniosl z przedszkola: Patent pending... Dodawanie w kratkach. Az mnie skreca z ciekawosci na czym polega ten patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi