andyopole Napisano 26 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Godzinę temu, Roelka v.2 napisał: Nawet takie wycieczki do Polski na miesiac. Takze gdzies to sobie zapisuj :p To wazne, rzeczywiscie. Gdy skladalem papiery o naturalizacje nie mialem papierow na jeden wyjazd. Akurat byl sluzbowy i firma placila wiec nie mialem "itirenary" od linii lotniczych a w miedzyczasie zmienilismy providera, komputery i wszystkie stare maile diabli wzieli. Dzien wjazdu do USA mialem na pieczatce ale daty wyjazdu ni hu hu. Wpisalem "na +/-". Nikt tego nie sprawdzal tym bardziej ze mialem tylko trzy wyjazdy poza USA w ostatnich pieciu latach bo trafilo akurat na covidowy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Chcialam powiedziec ze do konca grudnia powinnam wiedziec gdzie sie w przyszlym roku bedziemy przeprowadzac. Tym razem wojsko wymagalo od meza podania Top 40 miejsc gdzie chce sie przeprowadzac. U nas na szczycie listy sa Wlochy, Niemcy, i Maryland. Trzymamy kciuki za Europe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 26 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2022 25 minut temu, Roelka v.2 napisał: Chcialam powiedziec ze do konca grudnia powinnam wiedziec gdzie sie w przyszlym roku bedziemy przeprowadzac. Tym razem wojsko wymagalo od meza podania Top 40 miejsc gdzie chce sie przeprowadzac. U nas na szczycie listy sa Wlochy, Niemcy, i Maryland. Trzymamy kciuki za Europe! Obstawiam Rumunie. To jest ostatno popularny kierunek dla US Army. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Just now, andyopole said: Obstawiam Rumunie. To jest ostatno popularny kierunek dla US Army. Hah, maz by sie cieszyl. Byl raz na cwiczeniach w Rumunii i bardzo mu sie podobalo. :p Ale w Rumunii nie ma baz "rodzinnych" wiec ta opcja odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Maryland? Czemu Maryland? W ogole TOP40, az jestem ciekawa ktory numerek z listy wam dadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2022 30 minutes ago, ilon said: Maryland? Czemu Maryland? W ogole TOP40, az jestem ciekawa ktory numerek z listy wam dadza. Jakas tam baza wojskowa w Maryland szuka instruktorow w zawodzie ktory moj maz wykonuje. Mnie by to pasowalo bo w koncu zobaczylabym cos innego niz poludnie USA :p Tez jestem ciekawa. Generalnie dziala to tak ze zolnierz wybiera sobie top 40 lokacji w kolejnosci od najbardziej preferowanej do najmniej a potem te "lokacje" wybieraja sobie sposrod kandydatow ktorzy im najbardziej pasuja. Tak zeby porownac... ostatnim razem maz mial przedstawic tylko swoje TOP 10. Fort Campbell KY byl 10 na liscie... i wyslali nas do Fort Campbell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2022 2 hours ago, Roelka v.2 said: U nas na szczycie listy sa Wlochy, Niemcy, i Maryland. Trzymamy kciuki za Europe! Nie lubie Niemiec specjalnie, ale Wlochy bylyby super. Maryland tez, zreszta. Mam tam sporo znajomych i sa zadowoleni. Duzo dzieje sie w DC, ale tez jest duzo do zobaczenia stosunkowo niedaleko. (W ogole lubie wschodnie wybrzeze.) Trzymam kciuki za super przygode. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Października 2022 @katlia Ostatni masz pobyt w Niemczech bylo bardzo udany. No moze poza warunkami mieszkalnymi bo bloki wojskowe maja raczej... niski standard. Ale chce wrocic do Europy zeby chociaz odpoczac troche od tego burdelu w USA. :p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Października 2022 1 hour ago, Roelka v.2 said: Ostatni masz pobyt w Niemczech bylo bardzo udany. Rozumiem. Ja mam po prostu osobista blokade do Niemiec i Niemcow. Pewnie nie fair, i mea culpa. Co do burdelu w USA... zgadzam sie, ale w Europie teraz tez nie wesolo. Taki moment historyczny gdzie wszedzie jest niebezpiecznie blisko do faszyzmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Października 2022 9 hours ago, ilon said: Jakis czas pytalam o global entry i interview - akurat wczoraj dostalam conditional approval, a jutro wracam do US. Sprobuje zrobic ten interview on arrival. Mam nadzieje ze wypali bo wyglada na to ze spotkanie mozna tylko umowic w Teksasie albo Minnesocie… Ale czemu tak? Ze sa tak zatkani ze tylko w tych dwoch miejscach przyjmuja? Bylam przekonana ze mozna to zrobic na kazdym wiekszym lotnisku 9 hours ago, ilon said: E tam VIP. Chcialam zrobic w zasadzie TSA ale za $15 wiecej moglam zrobic oby dwa, wiec co sobie mialam zalowac Ilonka wiele kart kredytowych pokrywa precheck / global entry. Sprawdz czy przypadkiem jednej z niej nie masz 2 hours ago, Roelka v.2 said: Ale chce wrocic do Europy zeby chociaz odpoczac troche od tego burdelu w USA. :p Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma Akurat teraz w Europie to jest mega burdel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi