mcpear Napisano 16 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2022 25 minutes ago, kzielu said: 400 USD miesiecznie ? Ja za Mustanga + RAM1500 + przyczepa (open trailer, ~2000 lb) place ~$700 za 6 miesiecy z niskim deductible ($200) i dosc wysokim coverage (nie pamietam w tej chwili ale generalnie $300k across the board). To chyba bardzo od zipcode zależy. W CA jest drożej. Aczkolwiek po emigracji płaciłem za 2 kierowców i 2 auta (dodge caravan + ford escape) bodajże 160USD miesięcznie (8 lat temu). Powiedzieli mi, że oczywiście uwzględnili mój staż w Europie i że mam maksymalny discount za dobrą jazdę. Dzisiaj wydaje mi się że ściemniali i dali mi po prostu jakiś uznaniowy discount a ja to łyknąłem. Faktem jest, że były ubezpieczalnie, które w ogóle mnie nie chciały ubezpieczyć i to chyba przez 3 lata. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2022 Pierwszy raz w zyciu mialam przygode z ogniem. Wlasnie spalil nam sie kawalek plotu i maly kompostownik. Jak do tego doszlo? Nie wiem. Sasiad zza plotu zadzwonil po strazakow. My zorientowalismy sie co sie dzieje dopiero jak strazacy podjechali pod dom i plot stal juz w plomieniach. Jutro bede dzwonic do homeowner insurance. Ma ktos doswiadczenie z takomi sprawami? Nie bardzo wiem co robic. :/ A taki mielismy przyjemny wieczor. Cytuj
andyopole Napisano 20 Listopada 2022 Autor Zgłoś Napisano 20 Listopada 2022 O qrczę! Mam nadzieję że straty nieduże. Wiadomo coś na temat przyczyny Cytuj
Roelka v.2 Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2022 31 minutes ago, andyopole said: O qrczę! Mam nadzieję że straty nieduże. Wiadomo coś na temat przyczyny Strazak powiedzial ze czasami kompost sam sie zapala? Nie mam pojecia. Czekamy na oficjalny raport. Straty nie duze, w okolicach $1000 - $1500. 6 sekcji plotu do wymiany i resztki po kompostowniku do sprzatania. Moglo byc gorzej. Cytuj
andyopole Napisano 20 Listopada 2022 Autor Zgłoś Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Strazak powiedzial ze czasami kompost sam sie zapala? Nie mam pojecia. Tak, samozaplon się zdarza. Na przykład już po moim przyjeździe do USA z powodu samozapłonu spaliła się firma w której pracowałem w UK. edit: https://www.tyrepress.com/2011/09/residents-angered-by-dropping-of-murfitt-case/ Edytowane 20 Listopada 2022 przez andyopole Cytuj
Roelka v.2 Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2022 O kurcze... ja nie mialam pojecia ze taka sytuacja moze miec miejsce. W przyszlosci sie juz chyba obejde bez kompostu :p Cytuj
andyopole Napisano 20 Listopada 2022 Autor Zgłoś Napisano 20 Listopada 2022 4 godziny temu, Roelka v.2 napisał: O kurcze... ja nie mialam pojecia ze taka sytuacja moze miec miejsce. W przyszlosci sie juz chyba obejde bez kompostu :p Jeżeli ogień rzeczywiście powstał w kompostowniku to prawdopodobnie popełniłaś błąd w jego budowie. Tu jeden że sposobów: http://www.eko-uprawy.pl/warzywnictwo/warzywnictwo-baza-wiedzy/430-kompostownik-budowa-i-utrzymywanie U Ciebie, podejrzewam, było coś w rodzaju wysypiska zielonych odpadów. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2022 56 minutes ago, andyopole said: U Ciebie, podejrzewam, było coś w rodzaju wysypiska zielonych odpadów. Czlowiek uczy sie na bledach Cytuj
katlia Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2022 A ja w koncu zachorowalam na Covida. A juz myslalam ze mnie to ominie. Na szczescie jest Paxlovid... ktory, potwierdzam, jest a Miracle Drug. W przeciagu 24 godzin zaczelam sie czuc lepiej. (A bylam chora, ze ho ho... to nie jest "katar" dla niektorych. Ja bylam tak obolala jakby przejechal po mnie czolg... ) Cytuj
andyopole Napisano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2022 46 minut temu, katlia napisał: A ja w koncu zachorowalam na Covida. A juz myslalam ze mnie to ominie. Na szczescie jest Paxlovid... ktory, potwierdzam, jest a Miracle Drug. W przeciagu 24 godzin zaczelam sie czuc lepiej. (A bylam chora, ze ho ho... to nie jest "katar" dla niektorych. Ja bylam tak obolala jakby przejechal po mnie czolg... ) O masz! Dobrze że już wychodzisz z tego dziadostwa. Ja wciąż mam nadzieję że mnie ominie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi