mcpear Napisano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 25 minutes ago, kzielu said: 400 USD miesiecznie ? Ja za Mustanga + RAM1500 + przyczepa (open trailer, ~2000 lb) place ~$700 za 6 miesiecy z niskim deductible ($200) i dosc wysokim coverage (nie pamietam w tej chwili ale generalnie $300k across the board). To chyba bardzo od zipcode zależy. W CA jest drożej. Aczkolwiek po emigracji płaciłem za 2 kierowców i 2 auta (dodge caravan + ford escape) bodajże 160USD miesięcznie (8 lat temu). Powiedzieli mi, że oczywiście uwzględnili mój staż w Europie i że mam maksymalny discount za dobrą jazdę. Dzisiaj wydaje mi się że ściemniali i dali mi po prostu jakiś uznaniowy discount a ja to łyknąłem. Faktem jest, że były ubezpieczalnie, które w ogóle mnie nie chciały ubezpieczyć i to chyba przez 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 Pierwszy raz w zyciu mialam przygode z ogniem. Wlasnie spalil nam sie kawalek plotu i maly kompostownik. Jak do tego doszlo? Nie wiem. Sasiad zza plotu zadzwonil po strazakow. My zorientowalismy sie co sie dzieje dopiero jak strazacy podjechali pod dom i plot stal juz w plomieniach. Jutro bede dzwonic do homeowner insurance. Ma ktos doswiadczenie z takomi sprawami? Nie bardzo wiem co robic. :/ A taki mielismy przyjemny wieczor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 O qrczę! Mam nadzieję że straty nieduże. Wiadomo coś na temat przyczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 31 minutes ago, andyopole said: O qrczę! Mam nadzieję że straty nieduże. Wiadomo coś na temat przyczyny Strazak powiedzial ze czasami kompost sam sie zapala? Nie mam pojecia. Czekamy na oficjalny raport. Straty nie duze, w okolicach $1000 - $1500. 6 sekcji plotu do wymiany i resztki po kompostowniku do sprzatania. Moglo byc gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Strazak powiedzial ze czasami kompost sam sie zapala? Nie mam pojecia. Tak, samozaplon się zdarza. Na przykład już po moim przyjeździe do USA z powodu samozapłonu spaliła się firma w której pracowałem w UK. edit: https://www.tyrepress.com/2011/09/residents-angered-by-dropping-of-murfitt-case/ Edytowane 20 Listopada 2022 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 O kurcze... ja nie mialam pojecia ze taka sytuacja moze miec miejsce. W przyszlosci sie juz chyba obejde bez kompostu :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 20 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 4 godziny temu, Roelka v.2 napisał: O kurcze... ja nie mialam pojecia ze taka sytuacja moze miec miejsce. W przyszlosci sie juz chyba obejde bez kompostu :p Jeżeli ogień rzeczywiście powstał w kompostowniku to prawdopodobnie popełniłaś błąd w jego budowie. Tu jeden że sposobów: http://www.eko-uprawy.pl/warzywnictwo/warzywnictwo-baza-wiedzy/430-kompostownik-budowa-i-utrzymywanie U Ciebie, podejrzewam, było coś w rodzaju wysypiska zielonych odpadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 56 minutes ago, andyopole said: U Ciebie, podejrzewam, było coś w rodzaju wysypiska zielonych odpadów. Czlowiek uczy sie na bledach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 A ja w koncu zachorowalam na Covida. A juz myslalam ze mnie to ominie. Na szczescie jest Paxlovid... ktory, potwierdzam, jest a Miracle Drug. W przeciagu 24 godzin zaczelam sie czuc lepiej. (A bylam chora, ze ho ho... to nie jest "katar" dla niektorych. Ja bylam tak obolala jakby przejechal po mnie czolg... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 46 minut temu, katlia napisał: A ja w koncu zachorowalam na Covida. A juz myslalam ze mnie to ominie. Na szczescie jest Paxlovid... ktory, potwierdzam, jest a Miracle Drug. W przeciagu 24 godzin zaczelam sie czuc lepiej. (A bylam chora, ze ho ho... to nie jest "katar" dla niektorych. Ja bylam tak obolala jakby przejechal po mnie czolg... ) O masz! Dobrze że już wychodzisz z tego dziadostwa. Ja wciąż mam nadzieję że mnie ominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi