micham Napisano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak się oblicza APR? np. 5% na 48 miesięcy? Czy byłoby to np. pożyczając 1000 usd na 5% na 4 lata, 200 usd odsetek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 (edytowane) 33 minutes ago, micham said: Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak się oblicza APR? np. 5% na 48 miesięcy? Czy byłoby to np. pożyczając 1000 usd na 5% na 4 lata, 200 usd odsetek ? APR to jest rzeczywisty procent uwzgledniajacy wszystkie dodatkowe koszty, np. koszt otwarcia kredytu. Nie da sie go wyliczyc bez wiedzy za co jeszcze w kredycie placisz. Odsetki tez sie tak nie licza prosto. To nie jest 5% calosci. Zazwyczaj (przy amortized loan, ktora Cie pewnie interesuje) uwzgledniasz to ze splacasz kredyt co miesiac. Tzn. pierwsza rata to bedzie 1/12 * 5% * $1000 = $4.16 odsetek. Druga rata to bedzie 1/12 * 0.05 * $979.17 = $4.08 odsetek i tak dalej. W Twoim przykladzie calkowita wysokosc odsetek to: $105.41. Czyli zaplacilbys $1105.41 za $1000. Czyli dla dalszego przykladu, zakladajac ze za udzielenie kredytu zaplacilbys $100 na dzien dobry, to APR wyniosl by 5.135%... Edytowane 15 Grudnia 2022 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 Dzień dobry! Wszyscy obecni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 Zaspana, ale obecna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 A cos sie dzieje ze sprawdzasz obecnosc? Ja tez obecna jakby co, w lokalnej silowni. Ciesze sie jak dziecko bo jestem w stanie nareszcie wykonywac ciezsze cwiczenia. Dochodzenie do siebie po 4 operacjach kolan nie jest fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 7 minut temu, Roelka v.2 napisał: A cos sie dzieje ze sprawdzasz obecnosc? Ja tez obecna jakby co, w lokalnej silowni. Ciesze sie jak dziecko bo jestem w stanie nareszcie wykonywac ciezsze cwiczenia. Dochodzenie do siebie po 4 operacjach kolan nie jest fajne. W siłowni skoro świt? O matko! No ale jak się ma cztery kolana. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 Pierwsza połowa za nami. Nie sądziłem że Argentynczycy tak zdominują Francuzów. Druga bramka to był pokaz jak powinien grać zespół. Pytanie do mających polską TV: czy jest tak jak podejrzewam że nasi komentatorzy doznają orgazmu za każdym gwizdkiem czy machnieciem chorągiewką przez sędziów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 6 minutes ago, andyopole said: W siłowni skoro świt? O matko! No ale jak się ma cztery kolana. ... Wczesnie rano jest najlepiej na silowni bo jest mniej ludzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 12 minut temu, andyopole napisał: Pytanie do mających polską TV: czy jest tak jak podejrzewam że nasi komentatorzy doznają orgazmu za każdym gwizdkiem czy machnieciem chorągiewką przez sędziów? Nie, raczej nie Orgazmu dostają za każdym razem, jak jest szansa na gola 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 Juz chcialem isc lepic pierogi a tu mecz zaczyna się od nowa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi