jannapa Napisano 12 Września Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Września (edytowane) 13 hours ago, andyopole said: Tegoroczny rekordzista. Jaka to odmiana? Przepiekny! Mialalm kiedys niesamowity wysyp mortgage lifters. Alez to byly okazy... Edytowane 12 Września przez jannapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Września Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Września 5 godzin temu, jannapa napisał: Jaka to odmiana? Przepiekny! Mialalm kiedys niesamowity wysyp mortgage lifters. Alez to byly okazy... Spieszę z informacją zawartą w fotografii. Zawsze wtykam w ziemię tę "choragiewki", które są w doniczkach z flancami. Niełatwo było się tam dostać przez gąszcz pomidorowego krzaka alem sam był ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 13 Września Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Września 15 hours ago, andyopole said: Spieszę z informacją zawartą w fotografii. Zawsze wtykam w ziemię tę "choragiewki", które są w doniczkach z flancami. Niełatwo było się tam dostać przez gąszcz pomidorowego krzaka alem sam był ciekaw. Moje ulubione! Jadlabym prosto z krzaczka. W dawnych czasach (czyli jak jeszcze mi sie chcialo siac z ziarenek, wysadzac na wiosne, przerzedzac, pielic, podlewac, itp) mialam piekny pomidorowy gaj. Siedzialam w ofisie z piecioma osobami i przez caly sezon nikt nie musial pomidorow kupowac. A potem na gwiazdke wszyscy ode mnie dostali przetwory z pomidorow Teraz to se moge kaktusa najwyzej zasadzic. Troche szkoda, ale odkad dbanie o jarde ograniczylo mi sie do zamiatania piasku ze sciezki, jakos wiecej czasu mam na inne zajecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 13 Września Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Września 24 minutes ago, jannapa said: Teraz to se moge kaktusa najwyzej zasadzic. Ale te kaktusy sa super -- i jak tam u ciebie jest pieknie... zgaduje ze Nowy Meksyk? Serio, to jest jeden z moich najbardziej ukochanych zakatkow w US. Czesci Kaliforni, Kolorado i Nowy Meksyk. To jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Września Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Września (edytowane) 41 minut temu, jannapa napisał: Moje ulubione! Jadlabym prosto z krzaczka. W dawnych czasach (czyli jak jeszcze mi sie chcialo siac z ziarenek, wysadzac na wiosne, przerzedzac, pielic, podlewac, itp) mialam piekny pomidorowy gaj. Siedzialam w ofisie z piecioma osobami i przez caly sezon nikt nie musial pomidorow kupowac. A potem na gwiazdke wszyscy ode mnie dostali przetwory z pomidorow Teraz to se moge kaktusa najwyzej zasadzic. Troche szkoda, ale odkad dbanie o jarde ograniczylo mi sie do zamiatania piasku ze sciezki, jakos wiecej czasu mam na inne zajecia Nie chce mi sie bawic w ziarenka, rozsadzanie, pikowanie. Kupuje gotowe flance, zazwyczaj roznych odmian i nigdy nie mialem zadnych problemow. Tez musze podlewac bo u mnie oc czerwca do wrzesnia rzadko zdarza sie "mierzalny" opad deszczu. Tego lata 2 razy pokropilo ale tak ze nawet asfalt nie byl dobrze mokry, podlewanie dziala non stop. Ostatni rachunek za wode wykazal zuzycie wody ponad 900 cubic feet. Edytowane 13 Września przez andyopole geesss! - rachunek, napisalem przez "h". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 13 Września Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Września 4 minutes ago, andyopole said: Ostatni rachunek za wode wykazal zuzycie wody ponad 900 cubic feet. Wow. Tyle to ja mam tylko w czerwcu jak basen napelniam... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Września Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Września 19 minut temu, Xarthisius napisał: Wow. Tyle to ja mam tylko w czerwcu jak basen napelniam... One time a year. I have monthly June-Sept. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 13 Września Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Września (edytowane) 22 minutes ago, Xarthisius said: Wow. Tyle to ja mam tylko w czerwcu jak basen napelniam... Byl fajny artykul w NYT o parze z Nevady ktora szukala/kupila dom gdzies na wschodnim wybrzezu. Para nie mogla wrecz uwierzyc ze mozna zyc bez sprinkler system. Ze domy bez sprinkler system w ogole istnieja. Edytowane 13 Września przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 13 Września Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Września U mnie pomidorow nie ma - ale w moim ogrodku w Polsce mialam w te lato duzo fasolki i duze cukinie!!! Bylam teraz na 3 tygodnie i codziennie byla fasolka na obiad 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Września Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Września 1 minutę temu, ilon napisał: U mnie pomidorow nie ma - ale w moim ogrodku w Polsce mialam w te lato duzo fasolki i duze cukinie!!! Bylam teraz na 3 tygodnie i codziennie byla fasolka na obiad Prawdziwa posiadaczka ziemska, na zniwa lata se do Polski a na narty do Colorado albo innego Vermont... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi