KaeR Napisano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2015 CV (zwane inaczej resume) To nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magdalena S Napisano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2015 To nie to samo. w ofertach pracy US (a przejrzałam ich już trochę) nigdy nie spotkałam się z opcją CV - tylko resume. I w drugą stronę, w PL tylko CV widnieje. Może w nomenklaturze akademickiej jest pomiędzy tymi dokumentami różnica, natomiast w praktyce i w użyciu codzinnym amerykanskie resume = polskie/europejskei CV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2015 nic tylko zostać w PL i robić dzieci. 500 zł na dziecko piechotą nie chodzi No widzisz, taki raj a Tobie się Hameryki zachciewa. Tutaj wyzysk, pot i lzy a, i jeszcze Murzynow biją... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2015 natomiast w praktyce i w użyciu codzinnym amerykanskie resume = polskie/europejskei CV Z grubsza, ale trzeba uwazac, bo firmy potrafia rowniez prosic o CV a nie resume, jesli stanowisko wymaga wiedzy specjalistycznej, niezaleznie czym CV jest w Polsce... wiem bo troche tego przejrzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Polacy mimo wszystko maja zrypane mozgi przez komune. Glosuja na tego, kto im obieca więcej darmochy. Przywykli do maksymy "czy się stoi czy się lezy...." Nikt nie kojarzy ze aby więcej mieć trzeba więcej pracować. amen. nic dodac, nic ujac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tinki Napisano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2015 A ja dzisiaj zatankowalam za $1.97 za galon!!! Taka cene pamietam z przelomu 2004/2005 roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Też dodam coś od siebie, i powiem, że dzisiaj w końcu odważyłam się i odnalazłam badania potrzebne do wizy imigracyjnej. Tak jak się spodziewałam, będę musiała mieć pobraną krew, a jest to mój największy życiowy strach i fobia (miałam nadzieję, że zdarzy się cud i to wcale nie będzie potrzebne). I mimo, że czeka mnie to dopiero za ponad rok, już o tym myślę i się martwię! W latach 2010-13 miałem dość bliski kontakt z tutejsza sluzba zdrowia. Raz trafiłem na nurse, która miała mi pobrać krew do testu. Nie wiem jakie miała doświadczenie ale pomimo tego ze mam wszystkie zyly na wierzchu to ta Pani wbila mi igle w przedramię a potem tą iglą gmerala i usiłowała "wymacać" żyłę żeby się do niej wkłuć a żyła złośliwie wciąż "umykała", powtarzając wciąż "sorry, sorry" szturchała, szturchała i w końcu wyjęła igłę i uciekła. Po chwili przyszedł facet-pielęgniarka i ta robota zajęła mu sekund dwie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Co do wyborow. Amerykanskie "mohery" już po wyborach prezydenckich zaczely przygotowywać spisy mienia przesiedlenia. Teraz już maja gotowe i będą zglaszac się do polskich konsulatow i wracac do swojej wymarzonej Polski na stale. No właśnie czekam na masowe powroty. Bo przecież teraz już Polska jest polska, więc nie tyle można co trzeba wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olmeca Napisano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No właśnie czekam na masowe powroty. Bo przecież teraz już Polska jest polska, więc nie tyle można co trzeba wracać To będzie wymiana kadry, część przyjedzie, a reszta będzie uciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Ja juz dzis kupilam bilet. W jedna strone oczywiscie. ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi