Skocz do zawartości

Chciałem Powiedzieć Że...

andyopole

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam bólu dupy kiedy ktoś wyciąga jakieś historyczne fakty czy się przejezycza. Jak już mówiłam wcześniej, jeśli coś nie dotyczy mnie ani mojej rodziny to nie będę sobie robiła nerwów. Tak. Jestem wielka egoistka i nie żal mi jak nawet pół świata się wysadzi. :) ludzkość jest do kitu anyway. Bez obrazy ale nie będę Matka Teresa ani innym Gandi i zbawiac świata nie będę. Ty jak chcesz to się przejmuj wszystkim ale proszę nie obrażaj osób które wola jednak żyć swoim życiem.

Pozatym watek jest zatytulowany: CHCIALEM POWIEDZIEC ZE: rozumiem ze wszystkim wolno pisac co chca a mnie juz nie wolno.

Napisalem co sadze i jak wyglada odzew na forum, czy prawda w oczy kole?

... bo ja ignorantem nie jestem i nie bede.

Ad pierwszy akapit) Przeciez nikt Cię nie zbanowal. Możesz sobie pisać co chcesz.

Ad drugi akapit) O żebyś wiedział, że kole. Tylko nie prawda tylko coś innego.

Ad trzeci akapit) zgodnie z tą logiką, żeby nie być glupkiem wystarczy powiedzieć, że się nie jest glupkiem i nie będzie.

Ode mnie teraz. Jak będę chciał poczytać takie wypowiedzi jak Twoje, wejdę sobie na jakiś prawicowy portal czy Twitter polityka PiSu. Będzie tak samo mądrze tylko lepiej napisane.

P.S. Piszę na telefonie, gdzie kiepsko się cytuje stąd ten zabieg.

Roelka ja nikogo nie obrazam i nie jest moja intencja obrazac, przejawem ignorancji jest to co tutaj sie od czasu do czasu pojawia na forum, piszecie o pierogach jest ok, ktos doda cos innego juz nie to wlasnie ignorancja, powiem wiecej piszecie ze wolicie unikac poloni na roznorakich spotkaniach bo wam 4 litery obrabiaja (z czym moge sie zgodzic) ale uciekacie do innych skupisk jakim np jest to forum i tkwicie w swojej komunie. Jeden musi sie spotkac w 4 oczy innemu starczy internet roznicy praktycznie nie ma pozatym ze internet zapewnia w pewnym okresie pewna anonimowosc.

Kaer jesli odnosisz sie do postu to cytuj calosc i do calosci wypowiedzi sie odnies, nie badz jak max kolonko ktory swoje vlogi nagrywa mozna rzec prosto z kibla...

Jaki jest sens cytować całą ścianę napisów, jeśli człowiek odnosi się do kilku wybranych rzeczy? ;)

Wiecie co, w ten wątek wkradło się za dużo patosu, powagi i innych górnolotnych emocji.

A on powstał dla rozluźnienia, żeby się czymś pochwalić, wyżalić... Także może trzymajmy się tego, co?

Skończą się te osobiste wycieczki, że ktoś myśli o całym źle tego świata, a jak ktoś skupia się na czymś innym, to już jest be.

Każdy z nas jest inny i dla każdego ważne są inne rzeczy.

I może niech tak zostanie :)

Roelka ja nikogo nie obrazam i nie jest moja intencja obrazac, przejawem ignorancji jest to co tutaj sie od czasu do czasu pojawia na forum, piszecie o pierogach jest ok, ktos doda cos innego juz nie to wlasnie ignorancja, powiem wiecej piszecie ze wolicie unikac poloni na roznorakich spotkaniach bo wam 4 litery obrabiaja (z czym moge sie zgodzic) ale uciekacie do innych skupisk jakim np jest to forum i tkwicie w swojej komunie.

LOL

Kaer jesli odnosisz sie do postu to cytuj calosc i do calosci wypowiedzi sie odnies, nie badz jak max kolonko ktory swoje vlogi nagrywa mozna rzec prosto z kibla...

Przeciez Twoj post to niewiele wiecej. Zacytowalem do czego sie odnosze. Do Twoich argumentow na temat imigracji i naszej, czyli Polakow w USA, oceny nie bede sie odnosil, bo mi Joanna pogrozi znowu. :) Powiem Ci, ze nie jestes oryginalny ani kontrowersyjny. Napiszesz cos z sensem jak rozwiazac problem bedziemy dyskutowac.

Ponizej Twoj post. Bardzo sie rozni od tego zacytowalem?

Roelka czy poprawialas prezydenta usa Baraka Obame jak uzyl okreslenia polskie obozy smierci podczas wizytu w Polsce?

Pozatym watek jest zatytulowany: CHCIALEM POWIEDZIEC ZE: rozumiem ze wszystkim wolno pisac co chca a mnie juz nie wolno.

Napisalem co sadze i jak wyglada odzew na forum, czy prawda w oczy kole?

To czy czujesz sie obrazona to twoja i wylacznie twoja sprawa, obrazac moga sie co najwyzej ignorancji, wiec sama zdecyduj czy sie do tego grupy chcesz zaliczac... bo ja ignorantem nie jestem i nie bede.

P.S. Skad wiedziales skad pisze? :)

prosto z kibla...

Joanna30 Pytasz jaki sens hyhy bo wycinajac z kontekstu manipulujesz caloscia wypowiedzi jak to maja w zwyczaju mainstreamowe media.

Kaer wpowiedzi a w zasadzie vlogi kolonko tak wlasnie wygladaja jak moje wyjasnienie powyzej. Nie wiem jaki posluch ma on w usa ale dla mnie wyglada jakby to na sile nagrywal w wc-cie.

Nie staram sie tez byc orginalny czy kontrowersyjny... mozna mnie tak postrzegac ale to juz ocena obserwatora.

Staram sie odnosic i wlaczac do dyskusji od czasu do czasu co by wam watek urozmaicic, w kwestiach w ktorych mam inne zdanie i poglady. Zasadniczo nasze swiatopoglady sa rozne i niech tak bedzie, lecz prawa do dialogu bez cenzury powinien miec kazdy skoro tak chlubimy sie otaczajaca nas "demokracja".

Zasadniczo nasze swiatopoglady sa rozne i niech tak bedzie,

Tego nie wiesz. Sam nie wyrazalem swoich pogladow na te tematy. Nie ten watek. Dwa. Nie wiem czy moje zdanie na ten temat wnosi cokolwiek ponad to co juz kazdy sledzacy media slyszal po 20 razy. Ja mam ponad 20 osob w realu, z ktorymi moge sobie o tym podyskutowac. Nie z kazdym moge pogadac o pierogach. :P Nie wiem rowniez czy potrafie zrozumiec sytuacje migrantow czy jak ich zwa. Bomby mi na glowe nie spadaja.

Tak jak powiedzialem, przedstawisz sensowane rozwiazanie z checia poslucham a i pewnie pokojowego Nobla dostaniesz.

Gościu zakłada że Polonia w US potrafi rozmawiać tylko o pierogach, w związku z czym to ignoranci - przy czym ma argumenty z dupy piszac o "strasznych" rzeczach w Europie całkowicie pomijając fakt że np. W takiej Syrii odbywa się w tej chwili masowe ludobójstwo, przy którym rzeczy dziejące się w Europie to pikuś. Ignorant jednym slowem .