Dragony Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 @Pacowsky jedź, nie zwracaj uwagi na malkontentów. Jesteś młody, życie przed Tobą - żyj tak, żeby Twoje życie Cię satysfakcjonowało, nie innych. Z każdej szansy trzeba korzystać, tak żeby potem, po latach, nie żałować, że czegoś się nie zrobiło. Cytuj
kzielu Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 I nastepna dusza wyksztalcona za pieniadze podatnikow zmyka budowac dobrobyt innego kraju. B)Platne studia to jednak nie jest wcale takie najgorsze rozwiazanie.... A Ty nie ksztalciles sie za pieniadze podatnikow ze tak niedysktretnie sie zapytam ? Cytuj
SuperTraveller Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 @Pacowsky jedź, nie zwracaj uwagi na malkontentów. Jesteś młody, życie przed Tobą - żyj tak, żeby Twoje życie Cię satysfakcjonowało, nie innych. Z każdej szansy trzeba korzystać, tak żeby potem, po latach, nie żałować, że czegoś się nie zrobiło. Ależ ja nikogo nie zniechęcam, nie tak miał być odebrany mój post. Chodziło mi o to aby ludzie doceniali to co mają za granicą, zobaczyli dobre strony a nie tylko narzekali jak jest źle, bo tam gdzie na ogół emigrują Polacy jest lepiej niż w Polsce (w mniejszym lub większym stopniu). Cytuj
haneczka019 Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 @Pacowsky, gratuluję i podpisuję się pod tym co napisała Dragony . Cytuj
KaeR Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 Ale robicie szum, jest to wolny topic gdzie każdy może wyrazić co mu na sercu leży i " powiedzieć to co chce". Wiem, że Kanada nie rozłoży przede mną czerwonego dywanu, ba, jeśli chodzi o pracę zacznę całkowicie od zera i jesli chodzi o stanowisko będę miał znacznie gorzej niż w Polsce. Pisałem na tym forum kiedyś, że jadę tam głownie dla nauki języka i przygody, poznania innego świata, a jak będzie na miejscu to się zobaczy. 26 lat to dla mnie granica wieku, gdzie mogę jeszcze sobie na to pozwolić Nie zapominam też, że wizę mam ważną rok i przedłużenie pobytu nie jest tak oczywiste. <Ciach> Jedz i sie nie przejmuj. Swiat jest maly i to, ze ktos sie edukuje w jednym kraju a pracuje w innym to normalka. Nic nie szkodzi, zeby Polska sobie sciagala ludzi wyedukowanych w USA, Chinach czy innym kraju trzeciego swiata. Robia to kraje takie jak Czechy czy Kazachstan czemu nie Polska? Cytuj
serafina Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 Stalam sie dumna wlascicielka samochodu Hunday Elantra 2006r kolor royal blue Ha ale i tak nie moge zrobic prawa jazdy bo nie mam ssn, czekam juz 3 tydzien Cytuj
haneczka019 Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 Stalam sie dumna wlascicielka samochodu Hunday Elantra 2006r kolor royal blue Ha ale i tak nie moge zrobic prawa jazdy bo nie mam ssn, czekam juz 3 tydzien Gratuluję, oby ci dobrze służył . Aż sobie wyguglowałam ten kolor, tak dumnie brzmi . Cytuj
KaeR Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 ..., jak juz sie dzielimy radosnymi wiesciami, dostalem pozwolenie na oddalenie sie z miejsca pracy na ponad trzy tygodnie celem odbycia swiat w Polsce. Teraz tylko zostaje z krwawiacym sercem kupic bilet. Cytuj
haneczka019 Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 ..., jak juz sie dzielimy radosnymi wiesciami, dostalem pozwolenie na oddalenie sie z miejsca pracy na ponad trzy tygodnie celem odbycia swiat w Polsce. Teraz tylko zostaje z krwawiacym sercem kupic bilet. WOW, ponad trzy tygodnie? Cóż za rozpusta . Cytuj
KaeR Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Napisano 2 Października 2014 WOW, ponad trzy tygodnie? Cóż za rozpusta . 10 dni to ustawowe wolne wiec bez weekendow wychodzi oficjalnie tylko jakies 10 jakie trzeba wziac. Latem bylby problem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi