Jim Beam Napisano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Jak bylam ostatnio na zwyklym czyszczeniu to zaplacilam 200$ z ubezpieczeniem, eh! Dwa czyszczenia w roku za darmo. Jakies dziwne masz to ubezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Ja tam nawet nie wiem czy 8 to zab madrosci. Wiem tylko, ze je sie usuwa inaczej, bo mi w Polsce juz radzili, ale technika ich usuwania nie przemawia do mnie juz sama nazwa. 540 tez sie zdzwilem, bo liczylem na wiecej. Moze osiagneli deductible. Na szczescie anestezjolog ma wolne w sobote i obejdzie sie bez 300 stow za narkoze. Ja u dentysty nawet znieczulenia za 20 zl nie biore. :> Czy osemka to zab madrosci? Nie zauwazyem żeby mnie moja (i tak niewielka) inteligencja siadla o 25% po usunieciu jednej. Jeśli chodzi o narkozę to radziłbym się nad nia zastanowić. Mnie dziura po zebie bolała jeszcze dwa tygodnie.Usuwanie osemki to nie klasyczne wyrywane tylko dentysta bierze dłuto, odlamuje zab po kawałku i wyciąga to co odlupie jakimiś szczypcami. Chociaz, przypomniało mnie się. Ja chyba tez nie miałem narkozy tylko zwykle zastrzyki znieczulające w dziaslo. To chyba nie narkoza bo mnie nie uspili, na ile można z rozdziawiona geba to gadałem z pigułami bo dentysta jechal na dwa fotele, raz u mnie trochę podziubal i leciał do drugiego pacjenta. Może ktoś ma więcej doświadczenia z wyrwizębami bo to był mój pierwszy wyrwany zab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nigella Napisano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Moje ubezpieczenie tez nie jest jakies "szalowe", ale za czyszczenie place tylko $30. Roelka, moze wybralas dentyste spoza planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Nie, moj dentysta na pewno jest z planu. Nie wiem teraz, moze faktycznie cos wiecej robili i dlatego ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Roelka, jak patrze na ceny ktore podajesz to niestety musze przyznac, ze ja placilabym tyle u swojego dentysty bez ubezpieczenia... Cos tu jest niehalo z tym ubezpieczeniem ... A w Polsce naprawiaja po amerykanskich. To dochodowy interes w USA, to oczywiscie zawsze cos sie pod plomba "robi" dla nich. W Polsce tez chodzilem przez jakis czas do naciagaczki. Jak po pol roku przyjechalem do Polski ponownie, znow mi sie cos pod plomba zrobilo. Szlag mnie trafil i poszedlem do innego dentysty i nic nie mogl znalezc. Jakos od 7 lat nie wylazlo nic z tego "pod plomba". Moja dziewczyna w USA chodzi czasem do innego dentysty na weryfikacje, bo co pojdzie do dentysty to ciagle cos wylazi na kilka stow, jakby miala 100 lat i szkorbut. Tylko ze w USA zawsze mam przymusowy rtg, a w PL kazdy robil "na oko" wiec moze w tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Tylko ze w USA zawsze mam przymusowy rtg, a w PL kazdy robil "na oko" wiec moze w tym problem. Jak czegos nie sa pewni to w Polsce tez mi cykaja rtg. Wiedza, ze nastepnym razem beda mieli okazje mnie obejrzec za pol roku do roku, wiec opcja "zobaczymy co sie wykluje za dwa miesiace" nie wchodzi w gre. Ja raczej podejrzewam dentystow o nadgorliwosc niz niedopatrzenie. Predzej Ci zrobia zdrowy zab niz przepuszcza okazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2014 nowa gra w lotka http://www.ekstrapensja.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Oregon First Lady admits to secret past marriage done for immigration fraud http://theweek.com/article/index/269668/speedreads-oregon-first-lady-admits-to-secret-past-marriage-done-for-immigration-fraud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Oregon First Lady admits to secret past marriage done for immigration fraud http://theweek.com/article/index/269668/speedreads-oregon-first-lady-admits-to-secret-past-marriage-done-for-immigration-fraud Juz od wczoraj w wiadomościach tylko o tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joyanna Napisano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Nie, moj dentysta na pewno jest z planu. Nie wiem teraz, moze faktycznie cos wiecej robili i dlatego ta cena Moze mialas specjalne czyszczenie.Ja zaplacilam rok temu 350$ z ubezpieczeniem za czyszczenie,poniewaz dentysta stwierdzil,ze mam kamien w dziaslach i trzeba czyscic inaczej niz normalnie. Bez ubezpieczenia wynioslo by 270$ za polowe dolnej szczeki Byl okres,ze nie mialam ubezpieczenia,a zab numer 7 strasznie mnie bolal i dentysta stwierdzil,ze trzeba zrobic kanalowe leczenie za jedyne 2100$ wiec wyrwalam zeba za 180$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi