lochraven Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Tak jeszcze moze kogos zainteresuje - przysiega byla w sadzie (tzw. judicial ceremony - glownie takie tutaj robia bo ludzie zmieniaja sobie imiona / nazwiska), na zaproszeniach bylo wyraznie napisane zeby ubrac sie do ludzi (no sneakers, flip-flops, t-shirts, jeans) a kilku z afryki zdaje sie pojawilo sie w jeansach, jeden z koszulce i spodniach w kamuflaz - wygladal jak insurgent z somalii... Caly proces od wyslania N-400 trwal 3.5 miesiace wiec generalnie super szybko - podobnie jak GC i RoC. Chyba local office jest jednym z luzniejszych. Jezu, jak mi było głupio na moim obywatelstwie... Bo ja moje 'zaproszenie' dostałem już na miejscu i oczywiście byłem w t-shircie i dżinsach, myślałem, że się pod ziemię zapadnę... Pani była bardzo miła i mówiła, żeby się nie przejmować, ale mimo wszystko... Gratulacje kzielu! Zostawiasz sobie polskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Thnx, poki co tak, ale będę polował na pozycję wymagające security clearance (a trochę się ostatnio u nas dzieje) i wtedy zdaje się będę musiał pozbyć polskiego paszportu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lochraven Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Ja ma secret bez polskiego paszportu ale z polskim obywatelstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Jezu, jak mi było głupio na moim obywatelstwie... Bo ja moje 'zaproszenie' dostałem już na miejscu i oczywiście byłem w t-shircie i dżinsach, myślałem, że się pod ziemię zapadnę... Pani była bardzo miła i mówiła, żeby się nie przejmować, ale mimo wszystko... Gratulacje kzielu! Zostawiasz sobie polskie? Na miejscu? Tzn. masz na myśli zaraz po egzaminie? Ja jestem szczegolnie przewrazliwiona swoim wygladem, bo jak by nie bylo przykuwam sporo uwagi... mam 180 cm wzrostu W Polsce mimo, ze slyszalam komentarze za plecami, to jednak spotykalam dziewczyny o podobnym wzroscie, a tutaj w USA jeszcze mi sie nie udalo znalezc drugiej takiej... no, moze co jakis spory odstep czasu widuje wysokie czarnoskore dziewczyny, ale tez rzadko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Na miejscu? Tzn. masz na myśli zaraz po egzaminie? Niektore biura maja same day oath i w sumie dosc czesto widywalem takie przypadki na VJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Niektore biura maja same day oath i w sumie dosc czesto widywalem takie przypadki na VJ. rozumiem, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Thnx, poki co tak, ale będę polował na pozycję wymagające security clearance (a trochę się ostatnio u nas dzieje) i wtedy zdaje się będę musiał pozbyć polskiego paszportu... Pozbycie się polskiego obywatelstwa jest bardzo trudne a wlasciwie niemal niemożliwe. Wyrzucenie poskiego paszportu do smieci nie jest równoznaczne z brakiem obywatelstwa RP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 ....dzis zatankowalem po raz ostatni w tym roku. $2.14/gallon. Trzymaja cenę pompiarze. Nigdzie nie ma taniej, tankowalem w Costco. Mimo wszystko przyjemniej jest zaplacic $36 niż $60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Thnx, poki co tak, ale będę polował na pozycję wymagające security clearance (a trochę się ostatnio u nas dzieje) i wtedy zdaje się będę musiał pozbyć polskiego paszportu... Gratulacje... Zdrajca! Pozbycie się polskiego obywatelstwa jest bardzo trudne a wlasciwie niemal niemożliwe. Wyrzucenie poskiego paszportu do smieci nie jest równoznaczne z brakiem obywatelstwa RP. Sam zainteresowany sie wypowie, ale mam znajomych w wojsku i taki sam wymog mieli przy ofercie przejscia z E na O. Wszyscy mowili o paszporcie a nie obywatelstwie... Chcialem rowniez powiedziec, ze uwielbiam spedzac sylwestra w Polsce... i miec to w d...ie. Te przygotowania, ubrania, fryzury... zeby skonczyc glowa w sedesie. Mnie to raczej depresja juz chwyta w tym dniu, ze kolejny rok minal... co nie oznacza, ze nie mozna ze znajomymi jakis % zrobic przy sylwestrze w jedynce, w tych samych spodniach co na codzien i z fryzura za $5. Szescliwego Nowego Roku wszystkim! Zielonych kart, obywatelstw i wiz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Chcialem rowniez powiedziec, ze uwielbiam spedzac sylwestra w Polsce... i miec to w d...ie. Te przygotowania, ubrania, fryzury... zeby skonczyc glowa w sedesie. Mnie to raczej depresja juz chwyta w tym dniu, ze kolejny rok minal... co nie oznacza, ze nie mozna ze znajomymi jakis % zrobic przy sylwestrze w jedynce, w tych samych spodniach co na codzien i z fryzura za $5. Szescliwego Nowego Roku wszystkim! Zielonych kart, obywatelstw i wiz. To jest tzw dół egzystencjalny . Ja już fryz mam zrobiony, zakupy już są w bagażniku, czekam tylko na koniec pracy i fru na domówkę do znajomych . Jeszcze tylko psa muszę do rodziców odtransportować, żeby się nie bał będąc sam w domu. Szczęśliwego Nowego Roku życzę wszystkim, więcej dystansu do innych i samych siebie, więcej uśmiechu na twarzy i zadowolenia z życia . Sobie samej oczywiście też tego życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi