lochraven Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Czy ktoś się orientuje jak to jest z pułapką paszportową teraz? Wybieram się w odwiedziny niedługo, a paszport mam akurat tylko USA teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Czy ktoś się orientuje jak to jest z pułapką paszportową teraz? Wybieram się w odwiedziny niedługo, a paszport mam akurat tylko USA teraz. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Czy ktoś się orientuje jak to jest z pułapką paszportową teraz? Wybieram się w odwiedziny niedługo, a paszport mam akurat tylko USA teraz. o ile nie lecisz prosto do polski stąd, to cię to wali bo paszport będziesz tylko pokazywał przy przesiadce a później do PL to juz Schengen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Pelasia, o tym, ze zimno, to juz wszyscy tutaj w NC "wiedza" , bo NC to raczej ciepły stan i jak Polacy tu przyjezdzaja to zazwyczaj mowia "ojej, jak tu cieplo, 35 na plusie, a w Polsce o tej porze roku to juz jest 10 C" Ale mniejsza o to... Moja rozmowa z tesciowa wczoraj wygladala mniej wiecej tak... Pytała czy moi rodzice dostali wizy, ja mowie, ze tak i ze dobrze, ze dostali, bo duzo za nie zapłacili. Tesciowa na to zadaje mi pytanie dlaczego musieli placic i dlaczego musieli miec rozmowe itp. ja jej odpowiadam, ze tak sie robi zeby uniknac potencjalnych nielegalnych imigrantow, na co tesciowa wypalila z takim tekstem, ze dobrze, ze akurat siedzialam, bo chyba zrobilabym salto w tył... cytuje i tlumacze na polski - "bo wszystko przez to, ze polski rząd nie chce wypuszczać ludzi za granice, prawda?" ... Skąd ja k... jestem? z Korei Północnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Zamiast salta w tyl dałbym teściowej wychowawczego "liścia"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Zamiast salta w tyl dałbym teściowej wychowawczego "liścia"... Nie wiem jak to zrobic przez telefon, ale chyba uslyszala moje poirytowanie w glosie, bo szybko skonczyla rozmowe. Ale juz raz z nia przerabialam ten temat, bo pytala mnie czy z Polski trudno wyjechac, a ja mowilam ze nie. Moj mąż mówi, ze ona po prostu taka juz jest, ze w kolko trzeba jej to samo powtarzac a ona w kolko zadaje te same pytania/wali te same stwierdzenia i chyba dlatego moj maz ogolnie z nia nie chce gadac jak dzwoni i ja te teksty musze odpierac. Nie wiem, moze to juz taki wiek (tesciowa jest w wieku mojej babci lol) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 No wiesz, dziesiatki lat anty komunistycznej propagandy zrobilo swoje -- moj (wysoko wyksztalcony) tesc byl bardzo zdziwiony kiedy pojechal do Polski w 99m roku i zobaczyl autostrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 No wiesz, dziesiatki lat anty komunistycznej propagandy zrobilo swoje -- moj (wysoko wyksztalcony) tesc byl bardzo zdziwiony kiedy pojechal do Polski w 99m roku i zobaczyl autostrady. Moja tesciowa tez jest wysoko wyksztalcona, tesc rowniez, ale widze, ze nie interesowalo ich zglebienie wiedzy na temat kraju, z ktorego pochodzi ich jedyna synowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lochraven Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 o ile nie lecisz prosto do polski stąd, to cię to wali bo paszport będziesz tylko pokazywał przy przesiadce a później do PL to juz Schengen. No właśnie planowaliśmy prosto do Polski żeby się z dwójką dzieci nie przesiadać, ale najwyżej jak będzie trzeba to się przesiądziemy w Niemczech abo Irlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTraveller Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 moj (wysoko wyksztalcony) tesc byl bardzo zdziwiony kiedy pojechal do Polski w 99m roku i zobaczyl autostrady. Ja też jestem bardzo zdziwiony jak widzę autostrady w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi