nastolatek Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Witam, Niedawno ukończyłem 18 lat i wybieram się sam na wycieczkę do USA - Zachodnie Wybrzeże z anglojęzyczną grupą. Poproszę o sugestie, uwagi na co mam uważać. Może ktoś z Was był na takiej wycieczce z obcokrajowcami?
c4r0 Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Chodzi ci o to na co masz uważać w stosunku to towarzyszy wycieczki? Na to samo co w przypadku każdych innych obcych ludzi... Co ma tu za znaczenie po jakiemu mówią?
andyopole Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Witam, Niedawno ukończyłem 18 lat i wybieram się sam na wycieczkę do USA - Zachodnie Wybrzeże z anglojęzyczną grupą. Poproszę o sugestie, uwagi na co mam uważać. Może ktoś z Was był na takiej wycieczce z obcokrajowcami? To już nie szlakiem ranch?
kig Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Andyopole, rozsmieszasz mnie do lez swoimi ostatnimi postami
katlia Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Niektore realia moga zdziwic tu mlodziez z zagranicy - prawie nikt tu nie pali, trzeba pilowac gdzie zapalic bo ktos zwroci wam uwage (albo oberwiecie kare, chociaz to rzadko sie zdarza) Pozatym, bedzie wam baaardzo trudno kupic alkohol bo w USA trzeba miec 21 lat, kluby, bary, sklepy beda wszystkie sprawdzac ID... a wy nie bedziecie tu na tyle dlugo zeby sobie wyrobic falszywe Co dziwi wszystkich turystow: Pacyfik jest zimny, spore fale i wcale sie tam tak fajnie nie kapie jak to wyglada w filmach. Pozatym bedziesz mial wspaniala wycieczke bo to piekne tereny. Podziekuj rodzicom!
c4r0 Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Pozatym, bedzie wam baaardzo trudno kupic alkohol bo w USA trzeba miec 21 lat, kluby, bary, sklepy beda wszystkie sprawdzac ID...Nawet jak sie jest 21+ to bez stanowego ID bywa ciężko kupić alkohol albo wejść do klubu. Sam miewałem z polskim paszportem takie problemy w wieku 25 lat.
katlia Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Moj syn w Colorado tylko uzywa paszportu bo jest za leniwy zeby sobie odnowic prawo jazdy! (Porusza sie po miescie albo rowerem albo komunikacja miejska.) Nie ma z tym problemu, chyba dlatego ze coraz wiecej mlodych ludzi mieszkajacych w miastach nie chce miec samochodu.
pelasia Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Niektore realia moga zdziwic tu mlodziez z zagranicy - prawie nikt tu nie pali...!Z tym sie akurat nie zgadzam. Mlodziesz tu sie lepiej kryje z paleniem. Ja jestem jedyna z osob ktore znam niepalaca. Nawet w szkole wiekszoac sie wstydzila faktu, ze pala(ze wzgledu na kierunek) ale 95% bylo palacych.
SuperTraveller Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 Nie wiem jak to wygląda w USA, ale w Polsce dzieciarnia często pali już w podstawówce
andyopole Posted August 1, 2014 Report Posted August 1, 2014 ....., chyba dlatego ze coraz wiecej mlodych ludzi mieszkajacych w miastach nie chce miec samochodu. A po co im samochod? Starzy maja w razie potrzeby. Wlasny samochod to koszty, w przypadku mlodego - duze koszty. Moi nowojorscy krewni maja jakiegos tam SUV w leasingu ale tylko na wyjazdy weekendowe bo w takiej betonowej dzungli jazda samochodem gdziekokwiek jest bez sensu. O parkowaniu nawet nie ma co mowic.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.