Nati0K Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam serdecznie, Moze na poczatek opisze moja sprawe? A wiec wlasnie wrocilam z programu Au pair i zostal mi przydzielony SSN ale z napisem ''Valid for work only with DHS Authoriation''( to chyba ze moge w polowie pracowac ;/ nie wiem do konca ) A teraz wyjezdzam do USA na wizie turystycznej, i chcialalabym sie dowiedziec czy z tym SSN ktory wlasnie posiadam moge podjec prace w USA albo zrobic prawo jazdy? Dziekuje za odpowiedzi
KaeR Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 A teraz wyjezdzam do USA na wizie turystycznej, i chcialalabym sie dowiedziec czy z tym SSN ktory wlasnie posiadam moge podjec prace w USA Nie mozesz.
Joanna30 Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 Nie można pracować w połowie. Sam SSN, kiedy nie ma się pozwolenia na pracę jest tylko zwykłym ciągiem cyfr. A wiza turystyczna nie służy do pracy.
KaeR Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 to chyba ze moge w polowie pracowac ;/ nie wiem do konca ) Tak samo jak mozesz byc w polowie w ciazy.
kzielu Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam serdecznie, Moze na poczatek opisze moja sprawe? A wiec wlasnie wrocilam z programu Au pair i zostal mi przydzielony SSN ale z napisem ''Valid for work only with DHS Authoriation''( to chyba ze moge w polowie pracowac ;/ nie wiem do konca ) A teraz wyjezdzam do USA na wizie turystycznej, i chcialalabym sie dowiedziec czy z tym SSN ktory wlasnie posiadam moge podjec prace w USA albo zrobic prawo jazdy? Dziekuje za odpowiedzi A masz DHS authorization ? Fakt posiadania SSN nie ma absolutnie zadnego znaczenia w kwestii mozliwosci pracy. Na turystycznej nigdy i pod zadnym wzgledem nie mozna pracowac.
Gość Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 A mnie teraz bardzo interesuje co autor mial na mysli mowiac "w polowie pracowac".
Joyanna Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 A mnie teraz bardzo interesuje co autor mial na mysli mowiac "w polowie pracowac". No np.bedzie pracowala na kuchni i bedzie musiala obrac 2 kilo kartofli to obierze tylko 1 kilogram A tak na powaznie to nie mozesz,musisz miec pozwolenie na prace,ktore wymagane jest przy zatrudnieniu,nikt cie nie zatrudni na sam SSN. Jak ja robilam prawo jazdy to musialam pokazac SSN,Zielona karte i jakis papier z adresem pod ktorym mieszkam.
Nati0K Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 Mam napisane na ssn "DHS authorization" nie wiem co to znaczy. Mówiąc w połwe pracowac milam raczej na myśli " może praca na czas określony " ( bo ssn był wydany mi jako Au Pair czyli nie pracowałam na pełny wymiar) nie wiem nie znam sie wiec dlatego pisze i szukam odpowiedzi. Myślałam ze jeśli został mi ssn przydzielony to moge sie starać chociaż np o prawo jazdy. Czyli jak by chciała zrobić prawo jazdy to muszę pokazać ssn np wize turystyczna ( jeśli w danym mieście akurat takie przyjmują ) i miejsce zatrzymania?
kzielu Napisano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 Masz napisane Valid _with_ DHS Authorization. Czy wazne tylko z autoryzacja (pozwoleniem) na prace przez DHS. (DHS - Department of Homeland Security). Koniec koncow musisz miec co najmniej EAD (employment authorization document). Prawa jazdy w wiekszosci stanow z wiza turystyczna nie masz szans dostac.
Nati0K Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2014 Jest jakaś szansa zmiany tego statusu? Czy muszę szukać poprostu pracodawcy który mnie zatrudni i wtedy moge zmienic?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.